vineri, 30 octombrie 2009

Chiorul, rege in tara orbilor

(Il mai vreti inca 5 ani pe Zeus-Inapoiamergatorulluiceausescu-dansatorul
cu "tiganci imputite"-marinarul gras? Daca nu, votati in consecinta)

Tipic comunist. Adulatoriidebasescu sunt revoltati de ceea ce am scris in ultimele luni pe blogul meu si au actionat. Probabil asa cum actioneaza ei, cu amenintari si cu santaj. Au actionat tipic comunist. Au crezut ca daca blogul nu mai este la locul lui, nu mai exista nici ceea ce am scris si voi scrie. Se inseala. Numarul vizitatorilor a crescut brusc chiar din prima clipa de dupa "mutarea" lui.
Iar Zeus si ai sai continua sa ne minta in fata, cu seninatate, continua sa ne considere fraieri, continua sa faca ceea ce stiu: sa insele. Daca pana si societatea civila il acuza pe Inapoiamergatoruluiceausescu de faptul ca fura in campania electorala punandu-si moaca pe afisele cu referendumul. Si nu doar ca isi pune moaca, dar ;i ameninta, adica face ceea ce face de cand a ajuns presedinte.
Da, este nevoie de modificarea Constitutiei, chiar de modificarea ei "din temelii". E nevoie sa se scrie clar in ea ca suntem o republica parlamentara, trebuie sa fie clara fiecare propozitie, sa nu mai fie loc de interpretari. Dar, dezbaterile pentru modificarea unei constitutii dureaza - in tarile democratice adica, nu la noi - si cate un an sau doi, pana cand majoritatea cetatenilor afla si inteleg despre ce este vorba.
Si se va fura si in zilele scrutinului. Cred ca intr-o asemenea masura incat se va ajunge la situatia in care nu s-ar fura deloc. Dar, daca intelegem cu totii ca trebuie sa iesim la vot ca sa scapam de acest "Ebola" pentru Romania, nu pot fura pedeleii atata cat putem noi vota. Si daca iesim la vot cu totii si-i votam pe Antonescu, pe Geaoana, pe Oprescu sau pe oricine altcineva decat Basescu, poate ca Zeus nu ajunge nici in turul doi. Iar daca nu ajunge, nu mai conteaza care din cei trei - fata de ei, Zeus este ca acceleratul de zi cu doua clase si vagon restaurant - oameni cu "fata" de presedinti va iesi. Oricare din cei trei va recastiga respectul la care avem dreptul ca tara si popor, oricare din cei trei va fi primit si privit cu simpatie de sefii de state si de guverne din lume, oricare din cei trei va respecta Constitutia si legile, oricare din cei trei va restabili normalitatea in tara noastra bolnava de "Ebola".
Am gasit postarea de mai jos (versificatia) pe comentariile la un articol aparut in Informatia Zilei si vreau sa o vada si cei ce n-au vazut-o, asa ca o postez:
"Toata ţara il admira când il vede-n Golden Blitz /
Doar asa poţi sa ţii pasul, când ai bot de blonda-n slitz /Chiar de te-am votat odată, nu ma mai înşeli uşor / Recunosc ca-n ‘04 am fost orb votând un chior
/Si închei, gândind amice, ca-s satul de dictatura /
Cine o sa te voteze ,sa ma pupe drept la …rima.”..
Iata de ce avem nevoie in 22 noiembrie si in 6 decembrie: de recapatarea vederii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"Chioru"este cel mai imputit si prost crescut personaj pe care l-am intalnit vreodata in viata,este cel mai rau lucru care s-a intamplat in Romania,a fost un accident ca va mai fi sef inca 5ani.Doamne ajuta-ne sa trecem cu bine si peste asta.