joi, 22 octombrie 2009

Adulatoriidebasescu, aidoma lui: fara caracter, fara dragoste de tara si popor, reusesc numai prin santaj si amenintari


(asta viseaza si asta ne asteapta daca va fi reales: moneda proprie, cu inscrisul TRAIANUS BASESCUS - ZEUS MAXIMUS CEAUSESCUS SECUNDUS)


Zeus Maximus Ceausescus Secundus este asteptat de cei cateva sute de adulatoridebasescu din judet sa vina la Carei. Sper ca asa cum se vorbeste deja pe la colturi de sedii de partide si pe zeci de pagini de internet, cateva echipe numeroase - un numar cam la fel de mare cu cel al adulatorilor - se pregatesc intens sa-l huiduie copios pentru bataia de joc la care supune tara si poporul de aproape 5 ani, dar mai ales pentru neobrazarea de a ne crede prosti, candidand la inca un mandat in care este gata sa instaureze o dictatura si mai crancena decat cea de azi. Cea de azi: Servicii secrete, DNA, cativa judecatori, la doar un semn al sau, fabrica dosare penale pe tema care li se ordona de la Cotroceni; "toti judecatorii sunt corupti", "parlamentarii sunt corupti", sustine el. A spus in urma cu cateva zile la Pro TV ca numele de Hrebenciuc este mai periculos decat SIDA. In aceste conditii, daca asa crede el, atunci putem spune fara nici o problema ca Ebola este doar o gluma nevinovata pentru Romania fata de boala numita "Basescu" (Traian, Mircea si ceilalti).
Se cuvine a preciza ca nu toti dintre cei portocaliii la fata de ura impotriva semenilor sunt adulatoridebasescu, cei cu nu sunt (si o recunosc numai in particular), oameni integri, cu scaun la cap si respectati de toata lumea, reprezinta insa exceptia de la regula.
Si cum au prins de veste de ipotetica venire a lui Zeus, toti portocalii s-au pus in miscare. Prin metode specifice sefului lor (vezi amenintari cu dosare penale, santaj cu altele, intimidari si altele) au convins primarul din Carei sa propuna acordarea titlului de cetatean de onoare Prealuminatului. Probabil huiduielile vor acoperi vocea primarului care va citi hotararea de acordare a titlului, daca propunerea se va vota, desi ma indoiesc ca sa va intampla asa ceva.
Pentru a dovedi ca ceea se afirm in titlu este 100% adevarat, iata o povestioara ale carei intamplari se pot aplica la toti adulatoridebasescu adevarati, cei care nu se culca decat dupa ce s-au rugat in genunchi la portretul lui Zeus asezat pe noptiera. Eu am auzit povestea de la batrani si consider ca trebuie sa o povestesc mai departe, ca sa o cunoasca si cei ce vin in urma noastra.
Intr-un sat destul de mare traiau odata mai multe triburi, seful lui era un om serios, alb la cap si intelept. Toate triburile se intelegeau bine intre ele si erau la fel de rebele fata de imparat, cu exceptia unuia care le ura pe toate celelalte, il adula pe imparat si se credea detinatorul adevarului suprem. In acest trib era un semianalfabet cu doua circumvolutiuni pe creier, una ce raspundea de reflexele neconditionate si cea de-a doua din care tasnea, ca dintr-un gheizer urias, ura fata de cei din sat care nu erau din tribul sau si de fapt ura fata de toti semenii sai. Si, de-alungul anilor, mult rau a facut celor din jurul sau, de la tinerete pana la batranete, dar acestia il tratau cu dispret si nu-l bagau in seama, il tratau ca pe un catel mic, mic de tot, caruia nu i se aude vocea nici atunci cand latra cu boxele la maxim. Iar acest biet bolnav - daca avea numai doua circumvolutiuni e clar cu ce suferea - se credea cronicar, desi nu reusea nici in ruptul capului sa insaileze corect si logic macar doua fraze. Si pentru ca nu a reusit sa fie numit cronicarul satului cu o ocazie de importanta minora, adica nu a reusit un lucru la fel de mic ca personalitatea sa, s-a inarmat cu ginerele, cu papirusuri, publice de altfel, s-a dus la seful satului, l-a amenintat cu ceea ce stia el mai bina sa faca - nu folosesc termenul delatiune pentru ca, in cazul lui, e un eufenism -, adica l-a amenintat ca-l paraste imparatului daca nu face ce vrea el, a zbierat la acesta, s-a trantit de pamant, si-a pus ginerele sa-i arate sefului satului muschii de "tainuitor" al tribului cu puteri nelimitate si in final, scarbit de spectacol, seful statului l-a lasat sa-si atinga scopul.
Desigur, istorioara aceasta s-a petrecut in vremuri demult uitate, iar numele personajelor nu s-au pastrat. Dar, tot ce se spune in ea esta la fel de valabil si azi. Alti oameni, aceeasi lipsa de caracter, alte vremuri, aceleasi metode - santajul si amenintarea fiind de baza - de a reusi sa-si atinga scopurile.
Orice inceput are si un sfarsit. Este o banalitate, dar si un adevar in acelasi timp. Iar sfarsitul lui Basescu si a adulatorilor sai a inceput deja. Iar de azi a inceput numaratoarea oficiala ca la Cap Canaveral: zece, noua, opt...

Niciun comentariu: