marți, 13 octombrie 2009

Basescu cel fara de inima si un consilier turbat sau Viata mamei contra functiei de presedinte


In urma cu cateva zile, la Antena 3 a fost invitat, alaturi de oameni cu scoala si cu scaun la cap si consilierul prezidential, despre care Dinu Patriciu a spus ca este un “pseudo intelectual psihopat”. Patriciu, ca gentelman ce este, s-a folosit in aceasta caracterizare de eufemisme, caci un altul ar fi spus-o pe sleau: La Balaceanca, repede, la Balaceanca!
La fiecare intrebare ce i s-a pus, indiferent pe ce tema, daca in context era si numele lui Zeus, cateva secunde facea spume la gura, ochii ii ieseau din orbite, dupa care raspundea invariabil: Constitutia si parlamentarii.
Si abia atunci m-am convins definitiv ca au avut dreptate cei ce au spus, la vremea respectiva, ca acest Basescu=Ceausescu reloadet, ocupant din greseasla a Palatului Cotroceni, si-a alungat consilierii adevarati pentru ca se poate intelege numai cu oameni (oare?) de teapa lui Avramescu.
Cine e de vina pentru criza economica? Constitutia si Parlamentul. Presedintele si guvernul n-au nici o vina, urla el cu spumele curgand in valuri din gura si cu ochii cat cepele. "Iar presedintele n-a spus ca nu si-a propus sa lupte cu criza economica" (deci, nu este adevarat ceea ce a auzit o tara intrega). Cica mesajul sau a fost mai subtil, adanc filosofic, ba chiar mesianic, de importanta planetara, ba chiar galactica, ca a vrut sa spuna ca daca nic el, atunci nimeni nu se poate lupta cu criza economica, a explicat furiosul consilier. Deci, de-acum inainte, Zeus ar trebui sa aiba alaturi si un translator din romana in romana atunci cind impartaseste tarii gandurile sale intelepte.
Cine este de vina pentru criza morala? Constitutia si Parlamentul. Daca Basescu ar fi fost lasat ca modifice Consititutia (tradus din romana in romana: sa resusciteze Marea Adunare Nationala, compusa din 11, hai cel mult 15 membri, toti membri PDL si numiti direct de presedinte) azi ar fi curs in tara lapte si miere, urla descreieratul.
Cine e de vina de faptul ca Romania este aproape izolata in plan european si mondial? Constitutia si Parlamentul, ridica mana in aer, cu ochii iesiti din orbite o jumatate de metru si cu spumele curgandu-i pe piept, intelectualul consilier.
Cine e de vina ca Mircea Basescu, fratele lui Zeuscel faradeasemanare, Zeuscelcevreasafiemaiputernicsimaimaredecat Ceausescu, face afaceri ilegale cu terenuri si cu arme, ameninta cu moartea reprezentanti ai societatii civile, injura ziaristi (chiar mai plastic decat fratele sau la care cuvinte precum "gaozar", sau "tiganca imputita" sunt la ordinea zilei) si alte fapte pentru care, in orice tara cu democratie adevarata ar fi scos din casa cu "bratari" la miini, cine e de vina ca fiica cea mare cumpara un apartament de cel putin 800.000 euro din banii ramasi din "vanzari anterioare" fara sa spuna de unde a avut banii de prima cumparare? Desigur, Constitutia si Parlamentul, zbiara din toti rarunchii Avramescu.
Sa speram ca si de acum inainte, Zeus va avea parte numai de astfel de consilieri si ca truda, spumele la gura si transpiratia lor il vor "ajuta" sa nu intre in turul II.
Prin urmare, traim in tara proprie si personala a lui Basescu, o tara in ruine, pe care insa vrea s-o mai umileasca, batjocoreasca, saraceasca inca cinci ani deoarece, din furia cu care se bate pentru a ramane la Cotroceni, nu putem trage alta concluzie decat accea ca familia sa, mafiotii din jurul sau, membrii marcanti sau mai putin marcanti ai PDL, mai au ce fura.
Iar el duce aceasta disperare pana la limite de neinchipuit, sacrificand-o pe cea care i-a dat viata. Sambata, intr-o emisiune de umor, a hahait copios o ora, dupa care a plans (asa sensibili si plangaciosi sunt cei din Olimp, unde Zeus e bun prieten cu Bachus) atunci cand a recitat o asa zisa poezie proprie in care spune cum duce flori la mormantul mamei. N-a lipsit decat putin sa spuna printre lacrimile mestesugit pregatite dinainte si varsate cu talent, "Sa moara mama..." Iar in acele ore, mama sa nu era in cimitir ci pe un pat de spital, pregatita pentru o operatie grea, de cancer. Probabil asa s-a gandit sa o incurajeze inainte de operatie, promitandu-i ca-i va duce un brat de flori la mormant daca operatie nu reuseste.
Cinic? Putin spus, daca te gandesti ca era vorba de mama sa. Sinistru? Da si nu. Toata lumea stie ca Basescu este in stare sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopurile. Si iata ca a dovedit-o calcand chiar pe ipoteticul cadavru al mamei sale care nu este moarta, ci doar in foarte, foarte bolnava. Dar, pentru el, functia si banii sunt mai importanti decat orice, inclusiv decat mama.
In fata unui asemenea gest, automat, imi vin in minte intrebari zic eu, firesti: N-are scrupule (a dovedit-o si o dovedeste aporoaper zilnic)? N-are constiinta (nu regreta nimic, dupa cum de altfel a si declarat-o)? N-are mila si calca pe cadavre? N-are credinta in Dumnezeu (crucile pe care si le face atunci cand intra in biserici dar numai inaintea si in timpul campaniilor electorale sunt mai mult sacrilegii decat marturisire a vreunei credinte)? Chiar n-are nimic? Nici chiar dragoste de mama? Scapa din vedere insa un lucru dovedit de veacuri. Toate gesturile impotriva parintilor sunt cu dus si-ntors din partea copiilor.

Niciun comentariu: