luni, 19 octombrie 2009

Dictator Basescu dixit: "Constitutie, Parlament, tara, popor, ma sterg cu voi pe picioare!"


Desi pentru majoritatea dintre cei ce traim aici in Romania era clar de cel putin doi ani - de la suspendare - ca Basescu-Zeus, Inapoiamergatorulluiceausescu pe care nu doar ca vrea sa-l egaleze ci demonstreaza ca ar putea sa-l si intreaca la capitolul "dictatura", sambata acesta a recunoscut deschis ca vrea sa instaureze un regim dictatorial. "Nu-l votati pe omul meu? Dizolv Parlamentul . Nu ma lasa Constitutia? Cui ii pasa de ea?" Clar ca lumina zilei.
La fel de clar este ca nici macar prin puiul gandului nu i-a trecut ca Lucian Croitoru ar putea ajunge premier. L-a desemnat numai pentru a-si demonstra dispretul - parca mai aera nevoie dupa ce a facut-o in nenumarate randuri in cei 5 ani de domnie - fata de Parlamentul care, cu toate "bubele" lui, cu toti parlamentarii care mai dorm pe la sedinte, cu cei ce mai fac afaceri, este expresia de baza a democratiei. L-a nominalizat pentru a-si demonstra dispretul - parca mai aera nevoie dupa ce a facut-o in nenumarate randuri in cei 5 ani de domnie - fata de Constitutia care, cu lipsuri si greseli, cu exprimari ce lasa loc de interpretari, este totusi, piatra de temelie a democratiei. Iar pe adevaratii specialisti in drept constitutional - Boc nici macar candidat de ajutor de ucenic nu poate le poate fi - care i-au explicat ca, in litera si spiritul Constitutiei, presedintele trebuie sa tina cont de majoritatea parlamentara anuntata si de propunerea acesteia privind premierul i-a ignorat spunandu-le parca "Ia plecati de-aici ca stiu mai bine ca voi" (afirmatia este adevarata daca o coitinuam cu "sa calc in picioare Constitutia).
Logic, orice alt presedinte - adica un adevarat presedinte, nu unul ca Zeus ce aduce tot mai mult cu Bokassa (diferenta este intre ei consta in faptul ca africanul manca oameni la propri pe cand Zeus ii mananca la figurat dar numai pe cei ce nu-i impartasesc elucubratiile pe care le scoate pe nas precum fumul de tigara), s-ar fi bucurat ca nu trebuie sa faca eforturi sa creeze o majoritate parlamentara, ca nu trebuie sa-si bata capul cu un alt candidat, cand partidele ce au format majoritatea pe hartie chiar, au deja unul si sunt gata sa-l sustina pana in panzele albe. Dar cum sa permita ca altcineva decat el, cel care isi aroga toate drepturile posibile si imposibile - nu vorbim de Constitutie in casa "spanzuratului" in eggo-ul propriu ce-l impinge catre dictatura - adica sa taie, sa spanzure, sa numeasca, sa destituie, sa conduca, sa controleze, sa pedepseasca, sa faca tot ceea ce viseaza noaptea sau ce-i trece prin cap atunci cand are convorbiri sincere si indelungate cu Jonny Walker.
In concluzie, el a vrut de la inceput ca Boc si gasca lui sa ramana in Palatul Victoria pana dupa alegeri ca sa-i asigure voturi cat mai multe prin frauda, presiuni asupra sefilor de institutii de alta culoare politica, amenintari cu taiarea fondurilor la adresa primarilor de alte culori politice si prin orice alte mijloace. Ca daca pleaca Boc si ministrii sai "doi-trei in unu", nu doar ca nu mai poate trage sforile prin Ministerul de Interne si prin celelalte, dar cei ce vor ocupa posturile au sansa sa lesine atunci cand vor descoperi ce tunuri s-au dat la aproape toate ministerele ca sa se adune bani pentru campania lui Zeus.
Nu uitati in 22 noiembrie si mai ales, in 6 decembrie ca Basescu=dictatura, scandaluri, infruptare din banii publici, saracie, izolare in plan european si mondial - mult mai mare decat cea din prezent -, viata fara perspective si sperante.

Niciun comentariu: