duminică, 8 noiembrie 2009

Basescu demonstreaza ca este Inapoiamergatorulluiceausescu si ca vrea sa ne duca in Coreea de Nord



In urma cu cateva luni, am postat pe acest blog mai multe materiale in care il numeam - si il numesc in continuare - pe presedintele ahtiat de Putere, pe presedintele care vrea sa ne duca in Coreea de Nord nu catre Vest, Inapoiamergatoruluiceausescu.
Am fost injurat de unii pentru acest "nume", altii au incercat sa ma lamureasca in fel si chip ca nu e asa, ca sunt prea virulent, ca sunt chiar dur in materialele postate pe blog, despre care unii nu inteleg (nu pot sa inteleaga, avand creierul spalat si cu circumvolutiuni cate clasele la tren) ca nu au nimic de-a face cu meseria de jurnalist, ca ajuns in fata calculatorului pentru a scrie un material pentru ziar, uit cu totul de simpatii si antipatii (cu exceptia cazurilor in care este vorba derspre materiale publicitare platite, in care iti place sau nu, trebuie sa lauzi clientul pentru ca el plateste spatiul respectiv) si incerc sa fiu, pa cat posibil, obiectiv.
Vizita Geniului din Carpati Reoaded, Cel mai iubit Fiu al popoprului Reoaded, la Timisoara a fost insa elocventa. Q.E.D. (Quod erat demontrandum) din plin. Oamenii au fost adusi la miile la miting, au facut repetii de ovationari si "gimnastica" pancartelor si asa mai departe.
Pentru cei tineri care - spre norocul lor - n-au prins sau nu-si amintesc cum era inainte de '89, iata in cateva randuri, in paralel cu ceea ce, toata mass media centrala a scris si a aratat ca s-a intamplat la Timisoara:
Participarea la mitinguri era obligatorie pentru toti angajatii la stat (toti eram angajati la stat); la Timisoara, sute de autocare i-au adus pe oamenii momiti cu locuri de casa pe care li le vor da primarii la ordinul lui Basescu (rromii), cu bani sau cu o masa si bautura pentru altii. Inainte cu cateva ore de sosirea lui Ceausescu, toata lumea era pe locurile stabilite; Idem la Timisoara. Inainte cu o ora-doua de venirea lui Ceausescu incepeau repetitiile: "manipularea" tablitelor pe care, dupa cum le intorceai, se citea fie "Ceausescu si poporul", fie "Ceausescu - pace", fie alte texte, plus strigarea lozincilor; la Timisoara la fel. In timpul mitingului, "agitatorii" strigau lozincile iar activistii de partid isi urmareau subordonatii daca si cat de tare si de convinsi striga (daca nu o faceau cum trebuie, urmau represaliile); la Timisoara, exact la fel. Si atunci, voi cei ce nu ati trait iadul comunist sau nu va amintiti de el, spuneti-mi care este diferenta? Uitati-va in jur la alte tari membre UE sau nu: unde se mai intampla asa ceva?
Iar daca ramane Basescu, nu se va limita doar la mitinguri dupa tipicul Ceausescu; va urma dizolvarea Parlamentului (si inlocuirea cu un fel de Mare Adunare Nationala compsa din oameni desemnati de el si de pdl), apoi interzicerea ziarelor si televiziunilor care nu il lauda, apoi reactivarea Securitatii ca Politie politica (desi ofiterii de acum nu mai sunt indoctrinatii de dinainte de '89, sunt in majoritate tineri si deschisi la minte) si alte masuri menite a taia de la radacina drepturile castigate cu sangele a peste 1.000 de oameni in decembrie '89.
Asta vreti? Daca nu, indiferent ca va amintiti ce a fost inainte de '89 sau nu, iesiti la vor in ambele tururi de scrutin si alegeti-l pe cel care credeti ca va fi un presedinte addevarat, democrat, care ne va reda onoarea, care ne va reda increderea in noi insine. Atat. Iesiti la vot in numar cat mai mare pentru ca numai cu votul vostru putem scapa tara de la dezastrul in care ne-a adus Basescu, numai cu votul vostru putem redeveni ceea ce merita sa fim: o natiune respectata in lume, un popor care respecta pe toate lumea si este respectat.

Niciun comentariu: