vineri, 25 iunie 2010

Mesajul CC: nu reduceti pensiile pentru c-ati furat voi sau Semi-infrangerea lui Zeus&Boc&Co


Motto: "Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?"

Curtea Constitutionala (CC) s-a pronuntat pentru intangibilitatea pensiilor si a punctului de pensie. Dar, in paralel, s-a pronuntat si pentru a nu li se taia nici lor din pensii. Si nu cred ca ceilalti pensionari beneficiari de pensii speciale - militari, politisti, servicii speciale - vor tacea si vor accepta batjocura ca lor sa li se recalculeze pensiile.
Si apoi, specialisti de marca, ba chiar nespecialisti - cel mai profan dintre ei sunt eu - le spun de luni bune guvernantilor - ma rog, sa le spunem guvernanti desi nici un ministru, nici Boc, n-au idei proprii, n-au initiative, repeta doar ceea ce decide si apoi le spuna sa spuna Zeus - ca nu se taie pensii si salarii, ci se impoziteaza prin renuntarea la cota unica si trecerea la impozitul progresiv. E la mintea lu' cocos ca daca impozitezi o pensie de 100 milioane lei sa zicem, cu 60% - 70% ba chiar 80%, vei obtine de zeci de ori mai multi bani decat daca tai 15% de la sute de pensii de sub 1.000 lei.
Hotararea CC este o semi-infrangere a lui Zeus&Boc%Co, dar cine-si face iluzii ca acestora le-ar trece prin minte, macar prin puiu' gandului macar asa, ipotetic, sa procedeze asa cum se procedeaza in orice tara democrata din lume, si anume sa-si dea demisia, se `nseala. Basescu vrea sa ingroape Romania iar el sa moara cu ea de gat. "Mai degraba isi intoarce Dunarea cursul indarat decat sa plecam de la resturile de carne de pe ciolan", par a ne spune ei. Iar daca le spui sa nu mai fure, maraie, ameninta cu dosare, santajeaza, fac strategii in care presa e prezentata ca vulnerabilitatea sigurantei nationale, fac orice. Si ne spun: "Noi de-aicea nu plecam/ Nu plecam acasa/ Pana cand ne mai ramane/Carne pe carcasa".
Dar, semi-infrangerea poate fi si semnalul, declicul, picatura care sa umple paharul. Ei uita ca, infruntand gloante, Securitate, terore, romanii au reusit in '89. Deci, s-a creat precedentul. Iar acel "Nolli me tangere" pe care ni-l repeta de peste 5 ani, s-ar putea sa nu mai fie valabil.

Niciun comentariu: