joi, 17 iunie 2010

Glontul motiunii le-a trecut pe la ureche; ii va nimeri urmatorul in frunte?



Asa cum fac de altfel de obicei - cu minciun, santaj si inselaciuni -, pedelistii au trecut cu bine peste motiunea asta. Dar, nu sunt siguri ca vor trece peste cea care vine peste ei in zilele urmatoare. In ce priveste Curtea Constitutionala (CC), ce sa mai vorbim,! Zeus-Ceausescu II le-a transmis judecatorilor cum sa voteze, ca daca nu, dosaru-i mananca. Dosar au toti, iar daca nu au, vor avea, pentru ca va avea grija Morar cu Tulusii sai. Nici macar faptul ca s-a creat un precedent in Letonia unde au CC a anulat decizia guvernului de taiere a pensiilor ba chiar il obliga sa le dea banii inapoi oamenilor, nu ii va clinti pe domnii judecatori, desi masurile ating si breasla lor.
Nu inteleg de ce nu si-au asigurat PSD-ul si PNL-ul votul ungurilor, cand puteau foarte simplu sa-l invite pe Marko la o cafea si sa-i spuna verde-n fata: "Votati impotriva motiunii, nu mai pupati guvernare dupa ce venim noi la putere" Simplu si eficient. Dar, probabil, Ponta si Antonescu vor face treaba asta la motiunea ce bate deja la usa.
Zeus-Ceausescu II sta ascuns la Cotroceni si asteapta sa treaca "valul" de proteste. Dar, asteapta degeaba, pentru ca, dupa ce vor primi pensii taiate si salarii taiate, dupa ce vor avea de platit facturi cat casa, oamenii vor iesi din nou in strada. Si nu numai pentru a striga si nu doar cu pancarte in mani, ci cu ciomege si poate chiar cu altceva. Mamaliga explodeaza la foame, disperare, lipsa vreunui orizont, asta s-a dovedit in '89.
Nici Armata nu se simte mai bine. Am vazut intr-o publicatie militara un articol ilustrat cu poza lui Oprea ce se chema aproximativ asa: "Un ministru fara onoare". Ori, cand apare asa ceva intr-o publicatie militara, trebuie sa dea de gandit.
In ce priveste remanierea, astia vor schimba paturile, nu tarfele. Iar cei ce le vor lua locul celor demisi vor fi si mai rai, prosti, obedienti, incompetenti si cum mai vreti, decat cei de-acum. Iar mai rai si incompetenti decat cei de-acum se spune ca nu exista.
A stiut Toparceanu ce-a stiut:

(...) Acum în pieptul tău coboară
Revolta caldă, ca un val.
Alungi vedeniile triste
Din lumea celor fericiţi,
Şi mii de gânduri anarhiste
S-aprind în ochii tăi trudiţi.
O, cum ai răscula norodul,
,,Sărmana plebe care-asudă", —
Ai da nebun cu calapodul
În rânduiala asta crudă!
Va trebui să vie-odată
Acel feeric viitor...
Şi-n mintea ta înfierbântată,
Te vezi deodată orator:
Înflăcărat rosteşti tirade,
Porneşti mulţimea după tine.
Se-nalţă mii de baricade
Şi cad palatele-n ruine.
Tu vezi în noapte mii de torţii,
,,Femei cu părul despletit",
Prin aer trece duhul morţii
Şi-al răzbunării vânt cumplit!...

Niciun comentariu: