vineri, 24 iulie 2009

Premierul Boc, al doilea arogant si nesmitit al tarii sau: Aroganta, patria ta este Romania


Premierul Boc, insotit de ministrul Berceanu a anuntat ca va face o vizita de cateva ore in Satu Mare. Desi programul postat pe Cancelaria primului ministru spunea ca vor sosi la ora 14, au sosit dupa dou[ ore si jumatate. Aproape 500 de oameni i-au asteptat pe cei doi dar, la intrarea in sala in care transpirau de zor directorii de institutii, parlamentari, membri PDL dar mai ales Iubitoridebasescu si Adoratoridebasescu, abia cu jumatate de gura si scuipand cuvintele, si-a cerut scuze cu argumente de copil debil mintal prins ca a facut pe el. Mentionez ca afara erau peste 30 de grade Celsius iar in sala cu cel putin10 mai multe.
Apoi, fara a se opri din cuvantarea sa de importanta planetara, a dispus sefei de cabinet si unui SPP-ist sa evacueze presa pentru ca, probabil, avea de spus celor aproape 500 de participanti secrete luate din dosarele CIA sau NATO, pe care mass media nu avea voie sa le auda. A anuntat insa ritos si tot asa, scuipand cuvintele catre "adrisanti" ca va sustine o conferinta de presa la ora 17.30 fix. Fix la ora 17.50 a aparut in sala in care se tinea conferinta de presa fara vreo aluzie macar la intirziere si s-a adresat celor prezenti precum celor doi boi inhamati la caruta cu care mergea la cosit in frageda-i si idilica-i pruncie: "Sa incepem" (probabil i s-a oprit in gat continuarea adica: "Dii, ma boilor!").
Am facut sapaturi arheologice incepand cu eneoliticul pentru a vedea daca, din intamplare, vreun premier din lumea asta a mai dat afara presa dintr-o sala plina ochi cu "apaludaci" (da, am uitat sa spun ca, la fiecare fraza mai lunga pe care o rostea - pe care o mai spusese de altfel de "n" ori in ultimele 6 luni de cind este numit, in deradere, "premier" -, toti cei de-un partid, aroganta, nesimtire si altele cu el, aplaudau de ieseau scantei din palme, incalzind si mai mult aerul fierbinte si irespirabil de la spray-ul de bocanci).
Si, motivul cautarii mele prin haurile istoriei nu a fost acela ca aproape ca n-a dat cu piciortul in reprezentantii mass media atunci cand acestia ieseau din sala iar acestia, vezi Doamne, s-au suparat. Nu, cu acest gest el a dat cu piciorul, a desconsiderat, a scuipat in fata miile de telespectatori, ascultatori si cititori pe care acestia ii reprezentau in acel moment, in acel loc.
Dar, indiferent cat am sapat, in cate epoci si dinastii am cercetat, n-am gasit alt caz de acest gen.
La cateva minute dupa ce "marele" Boc s-a rostogolit din Palatul administrativ in care si-a aratat adevarata fata - adica de politician (oare?) care desconsidera multimile ce-l hranesc din impozitele, taxele, birurile si celelalte, inclusiv tainurile, multimi care, de la el si mentorul sau Zeus in jos, sunt pleava pe care o poate calca in picioare, scuipa, chiar ignora -, m-am intalnit cu unul dintre Debasescudoratorii care fusesera in sala si care, n-a putut da mana cu mine din cauza ranilor din palme cauzate de aplauze.
Cand l-am intrebat ce logica gaseste in gestul sefului sau de partid de a scoate presa dintr-o sala in care se aflau aproape 500 de oameni, a ractionat de parca i-as fi scos cuiul de siguranta de la grenada. "Bine v-a facut, eu as desfiinta toti ziaristii care nu-l lasa pe domnul presedinte, pe domnul premier si pe ministri sa-si faca treaba (daca nu ar fi fost atat de vehement ar fi trebuit sa-i cer sa precizeze care treaba: sa impinga tara un pas inainte, in caditiile in care tara se afla la marginea prapastiei? sa-si sporeasca eforturile pentru ca sa nu mai moara numai cateva mii de romani, majoritatea pensionari si saraci intr-o luna ci cu zecile de mii? sa bage mana si mai mult in banii publici? sa...). Nu fac altceva decat sa-i vaneze, sa scrie minciuni despre ei. Din cauza lor nu putem face reformele", si alte asemenea afirmatii pe care daca le-ar fi auzit, Samuel Becket ar fi facut infarct de invidie.
Apropos: am intalnit in aceeasi zi un clujean care mi-a spus ca tot mai multi concitadini de-ai sai il injura pe Boc, tot din cauza arogantei sale, de care s-a molipsit, spun ei, de la Basescu, primul arogant al Romaniei, dupa ce s-a mutat la Bucuresti. Mentiune: cel care mi-a spus aceste lucruri este pedelist convins, ba are chiar si o functie intr-una din organizatiile PDL din respectivul oras.

luni, 20 iulie 2009

Boc transmite poporului: Veti cadea cu totii sub coasa politicii mele economice

Fiecaruia dintre noi ii este teama mai mult sau mai putin sau doar recunoaste ca ii este teama mai mult sau mai putin, de "Cea cu coasa". Indiferent de cat ne e de teama, ea vine pe la fiecare, mai devreme sau mai tarziu.
De un timp incoace, "Cea cu coasa" are un ajutor si anume pe cel ce se crede premier (ca doar si copiii de la cresda stiu ca tara este condusa, de sus pana jos, de preamaritul Zeus), Emil Boc, care a devenit astfel, "Cel cu coasa". El se chinuie sa ne arate de cateva luni ca se stie cu coasa, ca este de neintrecut la cosit. Or fi insemnand ceva aceste aparitii pe sticla cu coasa in mana si cu zambetul comercialo-politic in coltul gurii? O fi vrand Boc sa ne transmita un mesaj? Sau doar, prin aceste aparitii, mult titratul universitar cazut fulgerator din copac in functia pe care o detine, vrea sa ne spuna ca, asa cum coseste iarba, asa cum cade iarba sub taisul coasei sale, asa vom cadea cu totii sub taisul coasei politicii economice pe care nici el nici guvernul sau nu o elaboreaza (textele actelor normative emise de guvern vin de la Cotroceni, cu punct si virgula si cu ordinul: "De adoptat imediat fara modificari!"), dar o aplica din toti rarunchii.
Conteaza ca masurile sunt aberante? Da de unde.
Conteaza ca dispar IMM-urile? Da de unde.
Conteaza ca toate masurile duc in mare viteza catre colaps? Da de unde.
Conteaza ca traim din zi in zi tot mai rau (in nici un caz din cauza crizei - vezi tarile care au adoptat masuri adevarate anti-criza, in care oamenii nu mor de foame)? Da de unde.
In fine, conteaza ca o tara intreaga spune guvernului ca nu mergem intr-o directie buna? Da de unde.
Conteaza insa ca ministri si patronii care s-au colorat brusc in portocaliu dupa 1 decembrie - si vor lua alta culoare imediat ce Basescu, Boc si ai lor vor fi alungati de la masa incarcata cu teancuri de euro de la UE sau/si din bugetul la care contribuim cum totii - sa apuce cat mai mult.
Conteaza ca, urmand exemplul "tatalui" lor, Zeus - pentru care Constitutia, mass media, opinia publica, Legea si Legislativul sunt un fel de presuri de sters picioarele - sa faca ce vor in tara pe care si-au insusit-o de parca le-ar fi ramas mostenire de la stramosii lor ce au trait saraciu si au murit saraci lipiti pamantului.
Conteaza de asemenea doar ca ei si familiile lor sa acumuleze averi cat mai mari.
Cred ca noi toti, milioanele de romani care mai suntem prin tara - cei de afara vorbesc si voteaza in totala necunostinta de cauza (una e sa traiesti cosmarul, alta sa ti se povesteaca) vrem ca in tara sa conteze omul, in prezenta lui umana, Legea si cei ce o aplica, respectul, cinstea, un trai decent (chiar daca nu intr-un an, doi, precum cel din Occident), cu perspective de a deveni unul indestulat. Cu totii vrem sa ne putem uita miine in ochii copiilor, nepotilor si stranepotilor nostri si, la fel, in ochii cerlorlalti cetateni europeni, iar acestia sa se uite la noi exact ca la semenii lor, nu cu sila sau doar cu mila.
Iar primul pas in a ni se indeplini aceste dorinte este alungarea de la masa noastra a tuturor a celor ce nu ne lasa sa ajngem la ea, in frunte cu Basescu. Pasul este usor de facut: votati in noiembrie cu oricare dintre candidati, cu exceptia lui.
Fiecare vot pentru oricare alt candidat decat Basescu este o picatura chinezeasca ce poate darama sandramaua lor si ne poate indeplini dorintele, chiar daca nu pe toate si in totalitate, peste noapte.

marți, 14 iulie 2009

Decat un vot pentru Basescu=Ceausescu/Mai bine milioane pentru Geoana, Antonescu, printul Duda sau Oprescu

Mai multi pedelisti, unii dintre ei Debasescuiubitori pana la adoratie si cadere in genunchi in fata portretului sau, mi-au "reprosat" (cu expresii luate din slumsul unui oras mare ) ca sunt pornit fara motiov impotriva lui Zeus care, vezi Doamne, a vrut si vrea numai binele Romaniei. Si ca Zeus, seful, "tatucul", a tot ce misca-n tara asta, de la portarul sau paznicul de noapte de la haznaua publica si pana la guvern, ne va duce, daca il vom vota (Doamne fereste! cateva milioane de romani au ajuns la concluzia ca mai bine isi taie mana de la cot decat sa comita un astfel de sacrilegiu), vom ajunge pe culmile progresului si bunastarii, ca va curge numai lapte si miere.
Tineti minte expresia, voi cei ce ati ajuns sa fiti nu numai pionieri si utecisti ci si angajati la stat unde "vremea trece/leafa merge/noi cu drag muncim"? Asa ne promitea si Ceausescu atunci cand ne-a facut puscariasi in propria tara, ne-a adus la sapa de lemn si ne-a golit sufletele de-au devenit mai pustii decat Sahara. Iar acest Zeus, Inapoiamergatorul lui Ceausescu, tocmai asta urmareste acum: ne-a chinuit de proba timp de 5 ani; daca il vom vota inca un mandat, va modifica Constitutia pentru a-l alege pe viata si va ridica o noua cortina de otel, in spatele careia se va afla numai Romania si nici un alt stat fost comunist.
Le voi improspata memoria acelor (creduli sau inconstienti, adormiti sau doar indiferenti, cinici fata de cei din jurul lor si sado-masochisti cu ei insisi si cu copii lor), Debasescuiubitori cu cateva exeple din prodigioasa activitate a Marinarului din Carpati (ce mi-e Marinarul din Carpati, ce mi-e Stejarul din Carpati) din cei 5 ani de domnie in care, iata, am ajuns ultimul vagon al UE din toate punctele de vedere, romanii sunt haituiti in toate tarile uniunii, n-avem Justitie, n-avem democratie, n-avem parte de respect nici in UE nici in lume, n-avem autostrazi pentru ca asa vrea muschii lui, n-avem bani pentru ca, pentru el si familia sa si pentru ai sai, nu exista criza in Romania. Cu un cuvant, ne-a luat si putinul pe care il aveam in 2005.
Primo: mai multe voci care cam stiu ce spun s-au facut auzite si atunci si se mai fac; daca Zeus n-a avut nici un "merit" in rapirea ziaristilor, de ce l-a facut scapat - sau doar s-a facut ca-l scapa, sau...- pe cel mai mare terorist din Romania, Haisam?
Primo/A/: incepand cu 2005, Zeus a asudat in lupta pentru decredibilizarea guvernului, Parlamentului, Justitiei, serviciilor si a celorlalte institutii; in loc de intelegere intre presedintie, guvern, parlament, a fost numai scandal, scandal, scandal si iar scandal.
Secondo: cati romani au fost terorizati inainte de 2005 in Italia? Nici unul. Dupa 2005: o gramada. Ce-a facut Basescu: nimic. A continuat sa se certe cu Tariceanu cu cei 322 care l-au suspendat. Cate intrevederi a avut cu sefii de state si de guvern din tarile importante, din Italia in primul rand, pe aceasta tema? Nici una. De cate ori a ridicat vocea intru apararea romanilor la Consiliul Uniunii Europene si la alte foruri internationale? Niciodata.
Secondo/A/: Oare din prea mult respect i-a intors spatele cancelarul Germanaiei, Angela Merkel, de doua ori in ultimii doi ani, iar o data a refuzat sa-i intinda mana?
Terto: Cati sefi de state mari, importante, l-au invitat in vizita (desigur, aici nu se calculeaza Kazahstan, Uzbekistan, BransiStan si alti "Stan-i")? Da, in acest an a fost in Franta. De ce? Cei ce cred ca din respect pentru Romania sau pentru Zeus, se inseala. Pentru ca Sarkozi n-are cui vinde centrale atomoelectrice iar una dintre firmele de constructii din Franta trebuia musai sa participe la constructia Autostrazii Transilvania. Clar? Sarkozi = pragmatic. Basescu si Romania in ochii francezului = Seful de trib, "vaslas de canoe", al unei tari bananiere.
As mai adauga aici "tepele" din piata Victoriei promise in 2005. Da, numai ca acestea s-au transformat in tepe date banului public de ministri PDL si de firmele din jurul sau si al camarilei sale si de alti "alesi" ai sai si partidului pe care il conduce. Doar nu v-a trecut vreo clipa prin cap ca Boc e presedintele PDL sau prim ministru?
Si inca unul, desi sunt alte zeci de exemple: cati ministri PDL au ajuns in fata DNA - ca de condamnat definitiv n-a fost condamnat nimeni, nici macar vreunul dintre dusmanii sai politici in frunte cu Nastase - fie si numai cercetati? Nici unul.
Daca "furiosii" Debasescuiubitori mai vor exemple de motive pentru care un nou mandat al lui Zeus inseamna pentru Romania decaderea totala, amanarea sine die a trecerii la moneda europeana si a intrarii in Spatiul Shengen - ca de reintrodus vizele ar vrea toate celelalte 26 de tari din UE dar nu pot - mimarea ajutorului financiar si de alt fel pentru iesirea din criza si, dispretul total fata de supusii sai - adica noi - si alte asemenea lucruri, ele mai exista din belsug.
Deviza alegerilor din noiembrie trebuie sa fie: Decat un vot pentru Basescu=Ceasusescu/Mai bine milioane de voturi pentru Geoana, Antonescu, printul Duda sau Oprescu.

luni, 6 iulie 2009

S-a suparat (ca) Basescu pe sat

Inapoiamergatorul lui Ceausescu, Zeus cel mare si tare-n figuri, o ia tot mai accentuat si mai rapid pe urmele Impuscatului, grabit parca sa-l ajunga din urma daca nu sa-l depaseasca, dupa deviza "sa facem totul si chiar mai mult decat atat".
De aproape o luna, mass media zibiara-n pustiu cerand demisia ministresei Ridzi. Dar, aflata adanc ascunsa sub pulpana Basescului, ea nu si nu, nu-si da demisia nici daca i s-ar scoate din buzunar in direct si la o ora de varf, diferenta dintre costurile reale ale manifestarilor din 2 mai si suma platita de minister.
O intrebare legitima si fireasca referitor la implicarea sa (adica la abordarea temei Ridzi in discutiile pe care Zeus - prim ministru, sef al tuturor institutiilor statului, sef de partid si de tot ce misca-n tara asta, raul, ramul - le are foarte des cu Bo(c)ul premier) in cazul Ridzi i-a scos acestuia cuiul de la grenada. Nervos, scrasnind din dinti si cu ochii bulbucati - un oficial, incepind cu directorul celei mai mici institutii si terminind cu presedintele unei tari civilizate - deci, nu Romania - nu are dreptul sa se enerveze pe reprezentantii mass media. Iar raspunsul "Spune-i stapanului tau, Voiculescu..." este de-a dreptul absurd, deoarece primul stapan al unui ziarist, reporter radio sau TV este cititorul/ascultatorul/telespectatorul.
Intelege toata lumea ca alunecarea pe tobogan din sondaje ii face "suvita" (pe care n-o mai are) maciuca, daca nu din alt motiv, cel putin pentru ca, fara SIE, SRI, Politie, doi ;-un sfert si celelalte servicii, parca ar fi in pielea goala in fata a milioane de spectatori. Apoi, nu-i este indiferent nici faptul ca fara "coroana" (sau sceptrul, asa cum a avut cel pe care vrea sa-l copieze, Ceausescu?) de presedinte, morarul va uita ca i-a sters pantofii cu fruntea, ca, la o simpla incruntare a sa, a inventat dosare penale adversarilor politici ai presedintelui sau/si ai PDL, si va scoate, tot de la naftalina, dosarele Casa din Mihaileanu, Flota, sau altele care chiar daca nu exista, vor fi create, si il va trata ca pe un neica nimeni.
Dar, de la aceste motive, serioase pentru Zeus, pana la a te zburli la cei ce-si fac meseria, e cale lunga. Dar, tine-ti-o tot asa, Domnule tovaras Zeus, pana cand procentul din sondaje va ajunge mic, mic de tot, de sub 10%, cel putin.
Cazul ministresei Ridzi face valuri de aproape o luna, desi e clar ca nu se va lasa cu dosar penal panala alegerile prezidentiale. Adica, prietena cu EBA, fiica-europarlamentar s-a adresat tatalui care, la randul lui, a "trimis vorba" lui Morar sa se faca ca o cerceteaza pe cea care a "spart" peste jumatate milion de euro fara sa stie pe ce. Iar Morar, la fluierul stapanului Zeus, se va face ca o cerceteaza fara sa anunte Parlamentul. In cazul normal pe care ni-l dorim tot mai multe milioane de romani, Basescu se va muta de la Cotroceni - fie si la DNA -, dupa care, in cateva zile, dosarul penal al lui Ridzi va fi gata, iar cererea de cercetare catre Camera Deputatilor va fi trimisa. Daca - Doamne fereste! - mai ramanem in coada Europei si a lumii cu Zeus in frunte, DNA va raspunde vioi: "Doamna ministru Monica Iacob Rodzi nu a comis nici o fapta de natura penala". Punct.
Cazul Ridzi seamana, intr-o oarecare masura, cu aceeasi intrebare pusa de doi amici unui preot. Primul a intrabat: "Pot sa fumez in timp ce ma rog?" Iar preotul, firesc, l-a afurisit. Cel de-al doilea a pus altfel intrebarea: "Pot sa ma rog in timp ce fume?" Iar preotul i-a raspuns: "Daca si atunci cind fumezi simti nevoia sa te rogi, e bine".

miercuri, 1 iulie 2009

Vizitele de lucru pe santierele patriei ale lui Ceausescu reloaded

Dupa ce s-a inchinat calugareste (adica de la crestet pana-n poale) la doua intronizari de episcop, Inapoiamergatorul lui Ceausescu - sau Ceausescu reloaded, ca tot aia e -, vajnicul presedinte care se lupta pe viata si pe moarte cu tot ce misca-n tara asta - cu coruptia altora decat membri PDL de exemplu si decat oamenii casei - plus wisky-ul aferent, Zeus s-a trezit brusc, pe nepusa masa, in mijlocul patronilor firmelor de constructii, i-a tras de urechi, le-a dat indicatii pretioase si chiar a incercat sa ne prosteasca intrebandu-l pe Casuneanu: "Asa-i Loaza ca pe cand eram ministrul Transporturilor nu ti-am dat de-a moca lucrari din bani publici?". "Figura" n-a tinut deoarece toata lumea stie ca firmele sale preferate au primit lucrari de sute de milioane de euro (probabil, contra un comision adecvat) de la Basescu primarul general si nu de la Basescu ministrul Transporturilor. La Transporturi, Basescu i-a indesat in buzunare lui Casuneanu numai licente de transport, tot de multe miloane de euro - doar ca pe atunci erau in circulatie dolarii - probabil, tot contra comisioanele adecvate.
In fine, dupa ce le-a dat indicatii pretioase de cum sa execute lucrarile pe care le vor primi de la stat, adica din banii nostri, i-a anuntat ca va cutreierea munti si vai, poiene si drumuri de tara panan-seara, pentru a vizita santierele patriei pe care vor lucra firmele patronilor.
Probabil ministrul de resort cel putin, Berceanu, dar in mod sigur si alti ministri PDL, vor fi prezenti absolut intamplator in aceeasi zi si la aceeasi ora, pe acelasi santier pe care va ateriza Basescu. Vor lipsi pionierii - oare, vor lipsi? - dar in mod sigur va fi paine si sare, fete imbracate in straie specifice zonei, primarii de pe o raza de minim 100 de kilometri, liderii organizatiilor PDL din localitatile din care se poate ajunge in cel mult o zi - cu masina, desigur - pana la santier si sute de localnici carora, nu-i asa, le-a venit asa, fara vreun motiv, sa-si lase lucrul, sa-si lase gospodariile si, intamplator, sa se afle pe santier exact in momentul in care va cobori din elicopter "Cel (venit) de sus)".
Va da indicatii pretioase specialistilor de pe santiere, va critica, va incuraja si va lauda muncitorii, va pupa babele venite (sau aduse, tot aia e) sa-l vada, dupa care va apare la TV si isi va prezenta succesele vizitelor. Sau poate nu la TV, ci pe vreun stadion, unde sute de copii vor flutura drapele si vor ridica, dupa program, cartoane colorate pentru a rezulta inscrisuri precum: "Basescu - PDL", sau "Basescu si poporul, santierul, tricolorul", sau doar "Sa traiti bine!" (adica el, ca ceilalti 21.999.999, nu prea conteaza).
Trebuie musai precizat - si el o va face la o ora de varf, in direct si in reluare - ca aceste vizite n-au nici in clin nici in maneca cu campania electorala, cu dorinta lui viscerala de a mai nenoroci Romania si pe romani inca 5 ani.
Va par cunoscute aceste imagini? L-ati votat pe Ceausescu reloaded? Ceausescu reloaded aveti? Mai vreti Ceausescu=Basescu? Mai votati-l si in noiembrie si imediat dupa ce iesiti din cabina de vot dati-va pumni in cap, ca tot o sa va dati cateva zile sau luni mai tarziu. Si va fi la fel de tarziu ca dupa iesirea din cabina de vot.
Stiti cum canta surdo-mutii "M-am nascut in Romania?" Deschid gura ca si cum ar canta si-si dau pumni in cap.