luni, 20 iulie 2009

Boc transmite poporului: Veti cadea cu totii sub coasa politicii mele economice

Fiecaruia dintre noi ii este teama mai mult sau mai putin sau doar recunoaste ca ii este teama mai mult sau mai putin, de "Cea cu coasa". Indiferent de cat ne e de teama, ea vine pe la fiecare, mai devreme sau mai tarziu.
De un timp incoace, "Cea cu coasa" are un ajutor si anume pe cel ce se crede premier (ca doar si copiii de la cresda stiu ca tara este condusa, de sus pana jos, de preamaritul Zeus), Emil Boc, care a devenit astfel, "Cel cu coasa". El se chinuie sa ne arate de cateva luni ca se stie cu coasa, ca este de neintrecut la cosit. Or fi insemnand ceva aceste aparitii pe sticla cu coasa in mana si cu zambetul comercialo-politic in coltul gurii? O fi vrand Boc sa ne transmita un mesaj? Sau doar, prin aceste aparitii, mult titratul universitar cazut fulgerator din copac in functia pe care o detine, vrea sa ne spuna ca, asa cum coseste iarba, asa cum cade iarba sub taisul coasei sale, asa vom cadea cu totii sub taisul coasei politicii economice pe care nici el nici guvernul sau nu o elaboreaza (textele actelor normative emise de guvern vin de la Cotroceni, cu punct si virgula si cu ordinul: "De adoptat imediat fara modificari!"), dar o aplica din toti rarunchii.
Conteaza ca masurile sunt aberante? Da de unde.
Conteaza ca dispar IMM-urile? Da de unde.
Conteaza ca toate masurile duc in mare viteza catre colaps? Da de unde.
Conteaza ca traim din zi in zi tot mai rau (in nici un caz din cauza crizei - vezi tarile care au adoptat masuri adevarate anti-criza, in care oamenii nu mor de foame)? Da de unde.
In fine, conteaza ca o tara intreaga spune guvernului ca nu mergem intr-o directie buna? Da de unde.
Conteaza insa ca ministri si patronii care s-au colorat brusc in portocaliu dupa 1 decembrie - si vor lua alta culoare imediat ce Basescu, Boc si ai lor vor fi alungati de la masa incarcata cu teancuri de euro de la UE sau/si din bugetul la care contribuim cum totii - sa apuce cat mai mult.
Conteaza ca, urmand exemplul "tatalui" lor, Zeus - pentru care Constitutia, mass media, opinia publica, Legea si Legislativul sunt un fel de presuri de sters picioarele - sa faca ce vor in tara pe care si-au insusit-o de parca le-ar fi ramas mostenire de la stramosii lor ce au trait saraciu si au murit saraci lipiti pamantului.
Conteaza de asemenea doar ca ei si familiile lor sa acumuleze averi cat mai mari.
Cred ca noi toti, milioanele de romani care mai suntem prin tara - cei de afara vorbesc si voteaza in totala necunostinta de cauza (una e sa traiesti cosmarul, alta sa ti se povesteaca) vrem ca in tara sa conteze omul, in prezenta lui umana, Legea si cei ce o aplica, respectul, cinstea, un trai decent (chiar daca nu intr-un an, doi, precum cel din Occident), cu perspective de a deveni unul indestulat. Cu totii vrem sa ne putem uita miine in ochii copiilor, nepotilor si stranepotilor nostri si, la fel, in ochii cerlorlalti cetateni europeni, iar acestia sa se uite la noi exact ca la semenii lor, nu cu sila sau doar cu mila.
Iar primul pas in a ni se indeplini aceste dorinte este alungarea de la masa noastra a tuturor a celor ce nu ne lasa sa ajngem la ea, in frunte cu Basescu. Pasul este usor de facut: votati in noiembrie cu oricare dintre candidati, cu exceptia lui.
Fiecare vot pentru oricare alt candidat decat Basescu este o picatura chinezeasca ce poate darama sandramaua lor si ne poate indeplini dorintele, chiar daca nu pe toate si in totalitate, peste noapte.

Niciun comentariu: