vineri, 24 iulie 2009

Premierul Boc, al doilea arogant si nesmitit al tarii sau: Aroganta, patria ta este Romania


Premierul Boc, insotit de ministrul Berceanu a anuntat ca va face o vizita de cateva ore in Satu Mare. Desi programul postat pe Cancelaria primului ministru spunea ca vor sosi la ora 14, au sosit dupa dou[ ore si jumatate. Aproape 500 de oameni i-au asteptat pe cei doi dar, la intrarea in sala in care transpirau de zor directorii de institutii, parlamentari, membri PDL dar mai ales Iubitoridebasescu si Adoratoridebasescu, abia cu jumatate de gura si scuipand cuvintele, si-a cerut scuze cu argumente de copil debil mintal prins ca a facut pe el. Mentionez ca afara erau peste 30 de grade Celsius iar in sala cu cel putin10 mai multe.
Apoi, fara a se opri din cuvantarea sa de importanta planetara, a dispus sefei de cabinet si unui SPP-ist sa evacueze presa pentru ca, probabil, avea de spus celor aproape 500 de participanti secrete luate din dosarele CIA sau NATO, pe care mass media nu avea voie sa le auda. A anuntat insa ritos si tot asa, scuipand cuvintele catre "adrisanti" ca va sustine o conferinta de presa la ora 17.30 fix. Fix la ora 17.50 a aparut in sala in care se tinea conferinta de presa fara vreo aluzie macar la intirziere si s-a adresat celor prezenti precum celor doi boi inhamati la caruta cu care mergea la cosit in frageda-i si idilica-i pruncie: "Sa incepem" (probabil i s-a oprit in gat continuarea adica: "Dii, ma boilor!").
Am facut sapaturi arheologice incepand cu eneoliticul pentru a vedea daca, din intamplare, vreun premier din lumea asta a mai dat afara presa dintr-o sala plina ochi cu "apaludaci" (da, am uitat sa spun ca, la fiecare fraza mai lunga pe care o rostea - pe care o mai spusese de altfel de "n" ori in ultimele 6 luni de cind este numit, in deradere, "premier" -, toti cei de-un partid, aroganta, nesimtire si altele cu el, aplaudau de ieseau scantei din palme, incalzind si mai mult aerul fierbinte si irespirabil de la spray-ul de bocanci).
Si, motivul cautarii mele prin haurile istoriei nu a fost acela ca aproape ca n-a dat cu piciortul in reprezentantii mass media atunci cand acestia ieseau din sala iar acestia, vezi Doamne, s-au suparat. Nu, cu acest gest el a dat cu piciorul, a desconsiderat, a scuipat in fata miile de telespectatori, ascultatori si cititori pe care acestia ii reprezentau in acel moment, in acel loc.
Dar, indiferent cat am sapat, in cate epoci si dinastii am cercetat, n-am gasit alt caz de acest gen.
La cateva minute dupa ce "marele" Boc s-a rostogolit din Palatul administrativ in care si-a aratat adevarata fata - adica de politician (oare?) care desconsidera multimile ce-l hranesc din impozitele, taxele, birurile si celelalte, inclusiv tainurile, multimi care, de la el si mentorul sau Zeus in jos, sunt pleava pe care o poate calca in picioare, scuipa, chiar ignora -, m-am intalnit cu unul dintre Debasescudoratorii care fusesera in sala si care, n-a putut da mana cu mine din cauza ranilor din palme cauzate de aplauze.
Cand l-am intrebat ce logica gaseste in gestul sefului sau de partid de a scoate presa dintr-o sala in care se aflau aproape 500 de oameni, a ractionat de parca i-as fi scos cuiul de siguranta de la grenada. "Bine v-a facut, eu as desfiinta toti ziaristii care nu-l lasa pe domnul presedinte, pe domnul premier si pe ministri sa-si faca treaba (daca nu ar fi fost atat de vehement ar fi trebuit sa-i cer sa precizeze care treaba: sa impinga tara un pas inainte, in caditiile in care tara se afla la marginea prapastiei? sa-si sporeasca eforturile pentru ca sa nu mai moara numai cateva mii de romani, majoritatea pensionari si saraci intr-o luna ci cu zecile de mii? sa bage mana si mai mult in banii publici? sa...). Nu fac altceva decat sa-i vaneze, sa scrie minciuni despre ei. Din cauza lor nu putem face reformele", si alte asemenea afirmatii pe care daca le-ar fi auzit, Samuel Becket ar fi facut infarct de invidie.
Apropos: am intalnit in aceeasi zi un clujean care mi-a spus ca tot mai multi concitadini de-ai sai il injura pe Boc, tot din cauza arogantei sale, de care s-a molipsit, spun ei, de la Basescu, primul arogant al Romaniei, dupa ce s-a mutat la Bucuresti. Mentiune: cel care mi-a spus aceste lucruri este pedelist convins, ba are chiar si o functie intr-una din organizatiile PDL din respectivul oras.

Niciun comentariu: