miercuri, 1 iulie 2009

Vizitele de lucru pe santierele patriei ale lui Ceausescu reloaded

Dupa ce s-a inchinat calugareste (adica de la crestet pana-n poale) la doua intronizari de episcop, Inapoiamergatorul lui Ceausescu - sau Ceausescu reloaded, ca tot aia e -, vajnicul presedinte care se lupta pe viata si pe moarte cu tot ce misca-n tara asta - cu coruptia altora decat membri PDL de exemplu si decat oamenii casei - plus wisky-ul aferent, Zeus s-a trezit brusc, pe nepusa masa, in mijlocul patronilor firmelor de constructii, i-a tras de urechi, le-a dat indicatii pretioase si chiar a incercat sa ne prosteasca intrebandu-l pe Casuneanu: "Asa-i Loaza ca pe cand eram ministrul Transporturilor nu ti-am dat de-a moca lucrari din bani publici?". "Figura" n-a tinut deoarece toata lumea stie ca firmele sale preferate au primit lucrari de sute de milioane de euro (probabil, contra un comision adecvat) de la Basescu primarul general si nu de la Basescu ministrul Transporturilor. La Transporturi, Basescu i-a indesat in buzunare lui Casuneanu numai licente de transport, tot de multe miloane de euro - doar ca pe atunci erau in circulatie dolarii - probabil, tot contra comisioanele adecvate.
In fine, dupa ce le-a dat indicatii pretioase de cum sa execute lucrarile pe care le vor primi de la stat, adica din banii nostri, i-a anuntat ca va cutreierea munti si vai, poiene si drumuri de tara panan-seara, pentru a vizita santierele patriei pe care vor lucra firmele patronilor.
Probabil ministrul de resort cel putin, Berceanu, dar in mod sigur si alti ministri PDL, vor fi prezenti absolut intamplator in aceeasi zi si la aceeasi ora, pe acelasi santier pe care va ateriza Basescu. Vor lipsi pionierii - oare, vor lipsi? - dar in mod sigur va fi paine si sare, fete imbracate in straie specifice zonei, primarii de pe o raza de minim 100 de kilometri, liderii organizatiilor PDL din localitatile din care se poate ajunge in cel mult o zi - cu masina, desigur - pana la santier si sute de localnici carora, nu-i asa, le-a venit asa, fara vreun motiv, sa-si lase lucrul, sa-si lase gospodariile si, intamplator, sa se afle pe santier exact in momentul in care va cobori din elicopter "Cel (venit) de sus)".
Va da indicatii pretioase specialistilor de pe santiere, va critica, va incuraja si va lauda muncitorii, va pupa babele venite (sau aduse, tot aia e) sa-l vada, dupa care va apare la TV si isi va prezenta succesele vizitelor. Sau poate nu la TV, ci pe vreun stadion, unde sute de copii vor flutura drapele si vor ridica, dupa program, cartoane colorate pentru a rezulta inscrisuri precum: "Basescu - PDL", sau "Basescu si poporul, santierul, tricolorul", sau doar "Sa traiti bine!" (adica el, ca ceilalti 21.999.999, nu prea conteaza).
Trebuie musai precizat - si el o va face la o ora de varf, in direct si in reluare - ca aceste vizite n-au nici in clin nici in maneca cu campania electorala, cu dorinta lui viscerala de a mai nenoroci Romania si pe romani inca 5 ani.
Va par cunoscute aceste imagini? L-ati votat pe Ceausescu reloaded? Ceausescu reloaded aveti? Mai vreti Ceausescu=Basescu? Mai votati-l si in noiembrie si imediat dupa ce iesiti din cabina de vot dati-va pumni in cap, ca tot o sa va dati cateva zile sau luni mai tarziu. Si va fi la fel de tarziu ca dupa iesirea din cabina de vot.
Stiti cum canta surdo-mutii "M-am nascut in Romania?" Deschid gura ca si cum ar canta si-si dau pumni in cap.

Niciun comentariu: