joi, 21 octombrie 2010

Spiritul de turma naste monstri/UDMR joaca pe un as iluzoriu


Iata ca s-a mai demonstrat inca o data - desi nu cred ca era cazul - ca PDL este o turma, in care nici macar berbecii batrani cu vechi state de serviciu (Blaga, Videanu, Berceanu si ceilalti) nu au voie sa iasa in fata fara a fi chemati si pedepsiti cu "taierea curentului" de catre pastor.
Zeus-pastorul sta cuminte in coliba sa si fluiera la cainii principali - Boc, Udrea, Oltean & Co sa latre cum le dicteaza el. La nevoie, acestia latra la cainii de sub ei - ministri, sefi de grupuri parlamentare si ceilalti - sa participe la "concert". In acest timp, turma paste cat mai mult din iarba bugetului - de un timp s-a dat si la trifoiul fondurilor europene - si dormiteaza. La semnalul cainilor principali, se manifesta prin ridicarea labutei sau prin behait pe acelasi ton "Daaaaa", merge incotro i se cere si cam atat, adoarme la loc. La ei este valabil si azi sloganul FNI-ului: "Dormi linistit pedelistule de rand, Zeus & Co vegheaza" Si gandeste pentru tine, as adauga eu.
Iata ca marti, cu ocazia votului in urma caruia era sa traim ceva mai bine cica din greseala, s-a dovedit ca turma a executat fidel ceea ce i s-a transmis din coliba, dar cainele principal, din greseala, a latrat fals. Pacat ca PSD si PNL nu au putut prevedea ca se va putea intampla asa ceva si n-a strecurat printre proiectele in dezbatere si pe cel de suspendare a ciobanului.
UDMR a declarat sus si tare ca parlamentarii sai nu au votat din greseala, ci in cunostinta de cauza. In acelasi timp insa, liderii uniunii declara ca nu vor vota motiunea de cenzura - desi Frunda a mai spus si ca nu este exclus ca unii parlamentari de-ai sai sa voteze pentru -, ca sustin guvernul PDL.
Pe de alta parte, tot liderii lor au promis cu mana pe inima (cea de roman, desigur) ca vor iesi de la guvernare daca guvernul mentine si anul viitor taierile de 25% - este deja clar, in noua lege a salarizarii, le mentine - daca guvernul va impozita pensiile mai mici de 1.000 lei - foarte probabil sa le impoziteze in cazul in care Boc, cainele mic de stat da mare de bot in fata celor mici si Dingo in fata ciobanului, ramane in tarcul din piata Victoriei - si alte asemenea conditii.
Acum, e foarte clar pentru toata lumea ca UDMR s-a bagat la guvernare pe usa din dos pentru a trece Legea invatamantului in forma pe care o doresc ei de mult timp - cu istoria si geografia in limba materna (desigur, limba lor) si alte cateva mici "avantaje" de limba - si ca, atunci cand vor considera ca alegatorii lor ii injura prea tare, mai ales ca si-au indeplinit rolul, vor iesi din guvern cu fraze sforaitoare despre interesele nationale si altele asemenea.
Ei omit sau cel putin nu iau in considerare doua elemente:
1. Cetatenii romani de etnie maghiara ii injura deja cu sarg si in culori pastelate - ca si limba romana, si cea maghiara are injuraturi ce dovedesc o imaginatie debordanta in acest domeniu - pe toate partile, inclusiv in public si in particular. In principiu, ii injura nu pentru ca nu au obtinut "avantajele" pentru Legea invatamantului ci pentru ca au fost partasi la taierea cu 25% a salariilor, pentru ca au fost complici la tentativa de taiere a pensiilor, pentru ca au colportat alaturi de "fratii" pedelisti la celelalte masuri de asuprire, umilire, saracire, prostire etc a poporului roman. Pentru ca, sunt cetateni de etnie maghiara si intre bugetari, si intre politisti, si intre ofiteri, si intre pensionari, si intre profesori si cam in toate categoriile sociale de care Zeus-ciobanu & Co isi bate joc cu ardoare si cu multa silinta. Si fara sa le pese catusi de putin ca romanii mor de foame, mor de frig (vezi cazul copilului handicapat din caminul din Viseu), mor din lipsa de medicamente (in special pensionarii, dar nici cei mai tineri nu se simt bine fara ele si fara cele mai elementare materiale si instrumente sanitare din spitale), iar cei mai norocosi, fug din tara ca dracu' de tamaie.
In aceste conditii, s-ar putea sa nu mai faca "scorul" de intrare in Parlament la urmatoarele alegeri, mai ales daca Tokes reintra in forta pe piata.
2. Bun, daca trece motiunea, se vor bate cu caramida in piept ca au pus umarul.
Daca nu trece aceasta motiune, vor urma altele si, pana la urma, guvernul Boc va cadea (si, vom fi cel mai dobitoc popor din lume daca nu-i vom sili pe noii guvernanti - chiar si prin manifestatii de strada daca va fi cazul - sa-i puna pe toti, de la cioban la ultimul catel, sa plateasca penal pentru tot raul produs in ultimii 5 ani) iar ei ce vor face? Daca va cadea fara sprijinul lor, nu este exclus ca noua majoritate sa nu aiba nevoie de voturile grupurilor uniunii si sa le spuna: "Nu ne-ati sprijint atunci cand am avut nevoie, multumim, stati in Opozitie alaturi de fostii vostri aliati".
Si in acest caz, s-ar putea ca la alegerile urmatoare - sa speram ca nu in 2012 ci anul viitor - din nou, asul pe care cred ca il au in mana sa se dovedeasca a fi un doier pricajit si sa nu faca "scorul".
Deci, ei joaca pe o carte gresita in ambele variante, cu exceptia celei in care voteaza in pas de defilare motiunea. Adica, sa strige "Noi sustinem guvernul" in 27 octombrie, in timp ce, fiecare parlamentar al uniunii, sa fie cu miinile cu bilele bagate pana la cot, nu in banii publici ci in urne, cu bilele negre in cea alba si viceversa.
Acum, udemeristii canta din toti rarunchii "Noi suntem romani!", asuprind impreuna cu "prtenerii de guvernare", adica turma PDL, tradatorii UNPR si "valetii guvernului - Grupul minoritatilor, deopotriva romani, maghiari, sasi, svabi, tigani etc, cu totii cetateni romani.
Dar, daca va fi asa cum se arata, adica asul din mana va fi un biet valet, vor canta probabil "Ha ki maradok a Parlamentböl /Fel üllok a repülöre/Ugy el szalok mint a fecske/ Valahol a levegöbe..."

Niciun comentariu: