miercuri, 6 octombrie 2010

"Daca n-ajungem la mar, sa furam pomul, cu totul" sau Daca ceva merge bine, hai sa-l facem sa mearga rau


In urma cu cateva luni am postat un material intitulat "Astia mint si cand spun adevarul". Se adevereste din nou ca am avut dreptate. Intrebat de presedintele UDMR, Marko Bela, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Arpad Csehi, prefectul Radu Giurca si de deputatul PDL Ioan Holdis (despre cel din urma informatia e pe surse, deci neoficiala), daca si de ce vrea sa mute Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) nr. 6 Satu Mare la Cluj, premierul Boc, cu o mutra de copil retardat, a spus apasat ca habar n-are de aceasta "miscare". Deci, a mintit fara sa clipeasca in fata celor insirati mai inainte, asa cum face de fapt de ani buni, chiar in fata unei tari intregi.
De ce spun ca minte? Pentru ca, nu cu mult timp in urma, cu gurita proprie si personala de premier, i-a dat ultimatum directorului general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Vadan, ca daca nu-i depune pe biroul de prim ministru, pana in 15 septembrie, proiectul de hotarare de guvern privind mutarea, asteapta sa-i depuna pe birou demisia. Si Vadan s-a conformat. Primul pas a fost acela ca l-a numit pe Mihai Seucea, despre care nu stie nimeni cat habar are de cum se lucreaza cu fondurile europene - nu spun nici ca sunt convins ca nu stie, nici ca ar fi cel mai mare specialist in acest domeniu din tara, ci doar ca nimeni nu stie cat si ce stie acest domn -, in locul unuia care, de cativa ani, a devenit unul din cei mai buni din tara. Iar CRPDRP nr. 6 a fost in ultimii ani, pe podiumul clasamentului pe tara. Dar, directorul demis are un mare defect: nu vrea sa dea afirmativ din cap, precum cateii din parbrizele masinilor, atunci cand i se cere sa incalce legea si sa dea puncte din burta unor proiecte a caror principala calitate este ca se refera la localitati din judetul Cluj - am auzit chiar, ca zvon, despre unul din Rachitelele Piticului Pocait aruncat de 5 ori in fotoliul de premier de vajnicul Popeye Marinaru; chiar, cand va fi aruncat in sus de doua ori si prins numai o data? - iar al doilea mare defect, ca nu a fost de acord cu mutarea centrului la Cluj. Defecte capitale pentru liderii PDL care, vazand ca nu ajung la mere, vor sa fure pomul cu totul si sa-l "planteze" langa ei. Si atunci sa vezi minune: toate proiectele intocmite in Cluj (adica de firmele de consultanta membre ale "La Famiglia" Basescu-Boc-Udrea) vor trece precum Balt Orient Expres-ul prin Rachitele, vor avea maximun de puncte - si, de ce nu, mai mult de maximum -, iar celelalte judete vor ramane pe dinafara. Ca doar trebuie bani pentru a plati campania din 2009 care a costat, dupa unii bine informati, catre 200 milioane euro.
Ceea ce uita insa toti cei implicati in manevrele PDL - sa fie clar, de la Basescu, Boc, Udrea, pana la ultimii catei care au calcat legile in pas de defilare - este ca vor raspunde. Si nici nu peste foarte mult timp. Caci, afirmatiile elucubrante ale liderilor PDL gen Boc, Udrea & Co, cum ca vor mai guverna nu stiu cati ani, sunt simple sforaituri de purcel prins de coada inainte de asomare.
Caci, romanii au ajuns deja - vezi mitingurile care au fost si mai ales cele ce urmeaza, vezi starea de spirit din Politie, Jandarmerie, Armata, Servicii, - la a striga, din rarunchi, cu ura si patima: "Quo usque tandem abutere, Basescu-Boc-Udrea, patientia nostra?"

2 comentarii:

Anonim spunea...

dna Udrea este cu adevarat un lider.

Anonim spunea...

Adevarat! Este unul din liderii celor 40 (dar sunt cu mult mai multi) hoti, dar atat "liderii" (inclusiv dnasa) cat si celelalte "presuri" ale lui Zeus - si desigur, aici e cuprins si el, sau in primul rand el - uita ca vine vremea scadentei. Iar doamna "lider", spra din tot sufletul peste 15 milioane de romani, va prezenta noua linie a modei deux pieces in dungi verticale `n ton cu gratiile.
Autorul