miercuri, 3 februarie 2010

Familia Basescu recunoaste public ca se inrudeste cu cei din lumea interlopa


Timp de cateva zile, pe toate televiziunile si in toate ziarele, capul de afis a fost nunta nepotului lui Bercea Mondialu pe care fratele presedintelui Traian Basescu, l-a botezat, sau l-a crestinat si nu "increstinat" cum s-au exprimat unii pentru care DEX-ul este un "moft".
Ca stirea daca nu chiar toata actiunea a fost "elaborata" in laboratoarele de la Cotroceni pentru a abate atentia de la miscarile sindicale, cresterea presiunii pensionarilor - care n-au iesit inca in strada din cauza frigului, dar asteapta sa iasa odata cu soarele de primavara -, impotenta guvernului de a gasi solutii anticriza si nu in ultimul rand, de la perspectiva de-a dreptul sumbra pe care ne-o creioneaza analistii economici, nu incapa indoiala.
La acest capitol as spune ca au dreptate cei ce spun ca cea mai adevarata prognoza emisa de Institutul National de Prognoza la inceputul anului este urmatoarea: "Cine n-a murit in 2009 va regreta".
Deci, nu cred ca aceasta stire cu "increstinarea" ar trebui sa fie tavallita atatea ore intregi pe sticla sau pe coloane intregi de ziar. Este o stire ce se constituie intr-o dovada clara in plus - mai era nevoie de una? -, intr-o recunoastere de fapt, ca familia Basescu nu doar ca s-a inconjurat de o armata de sefi de clan din lumea interlopa, ci se si inrudeste cu ei.
Desi Bercea Mondialu a negat la Antena 3 ca ar avea dosare penale, nu cred nici ca mass media a exagerat intr-atata incat sa-i atribuie nu mai putin de 37 de asemenea dosare. Ca in unele cauze instanta l-a scos basma curata, nu e de mirare daca luam in considerare ca s-a "inrudit", "incuscrit", sau "imbinat"?, cu magistrati din zona sa de influenta. Dar, oricat ar exagera mass media, tot trebuie sa existe cateva din cele 37, chiar daca pana la urma nu va pati nimic si va fi achitat pentru toate.
Deci, nu Bercea Mondialu si nici Mircea Basescu au dus Romania la faliment, ci guvernul Boc IV, pe care, in total dispret fata de peste 5 milioane de romani care nu l-au votat, presedintele Traian Basescu l-a numit, desi in frunte cu premierul, majoritatea ministrilor au fost demisi de Parlament la sfarsitul anului trecut. Ca sa nu fiu acuzat ca sunt rau intentionat, trebuie sa recunosc ca presedintele n-a avut alta optiune in afara lui Boc. Cine altul ar fi acceptat sa nu faca nimic - nici macar sa se ridice de pe un scaun - sa nu spuna nimic, fara sa aiba aprobare de la Cotroceni, sau sa minta poporul in fata, dupa cum i se dicteaza? Ce alt cetatean al Romaniei ar fi atat de lipsit de coloana vertebrala, de demnitate, de minima decenta incat sa se lase calcat in picioare dupa care sa pupe mana - in cazurile fericite cand nu este pus sa pupe pantoful - stapanului, in afara lui Boc?
Apropos de Parlament. Boc a inceput din nou sa trambiteze vorbele lui Basescu privind Parlamentul unicameral de 300 de membri, dupa ce in urma cu 4-5 ani, a scris o lucrare despre Parlamentul bicameral, garantie a democratiei. Oricum, chiar daca proiectul de lege a modificarii Constitutiei ar ajunge in Parlament inainte de 2012, nu cred ca 2/3 dintre parlamentari vor vota pentru si isi vor arunca in aer scaunele, Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca PSD, PNL, dar mai ales "independentii" (de vointa lor, ca de cea a lui Basescu sunt legati ombilical), ar fi de acord sa-si taie singuri craca de sub picioare. Si chiar daca prin absurd, s-ar intampla asa, e nevoie de inca un referendum si de 50% plus unu din numarul total de alegatori sa voteze "DA".
Am pus un pariu cu un amic (unul simblic, pe o cafea) ca guvernul Boc nu prinde Ziua copilului - desi i s-ar ptrivi, asa cum i se potriveste perfect si imnul lansat de Radio Zu "Guvernul pinguinului" - iar Traian Basescu nu-si termina mandatul (fara nici o aluzie sau similitutine la sau cu un alt presedinte). Si de altfel, n-ar avea nici un farmec sa i se intrerupa domnia precum s-a terminat cea a lui Ceausescu; din contra, ar fi justa, dreapta si fireasca intreruperea legala si democratica ce sta in mana Parlamentului, urmata de vizite lungi, lungi si zilnice, la DNA.
Tine cineva pariul cu mine?
Concluzia: "Un pinguin conduce gvernul..." iar sforarul" de la Cotroceni il misca in ritm de tango a lui Lenin (un pas inainte, doi pasi inapoi).

Niciun comentariu: