marți, 16 februarie 2010

Someri, viitori someri, pensionari, viitor pensionari! Multumi-ti-le copiilor si nepotilor de afara pentru drama pe care o traiti acum!Inainte sa intru in miezul problemei, redau mai jos doua fragmente din panseurile mele postate pe acest blog in 13 decembrie si 18 ianuarie.
Probabil ca o parte din cei ce le-au citit atunci m-au injurat, o parte au clatinat din cap a neincredere, sau poate o parte s-au gandit ca mint, ca sunt pesedist, ca sunt nebun sau altceva.

(duminica, 13 decembrie 2009)
De fapt, cred ca am gasit o explicatie pentru care romanii din diaspora au votat cu Basescu si este vorba despre doua motive principale. Unu: cand vin acasa, toata familia - fata de care se dovedesc mai mari dusmani decat dusmanii votandu-l pe Basescu) - se strange cu gura cascata sa asculte ce democratie este in tarile in care traisesc. Votandu-l pe Besescu s-au asigurat ca cel putin 5 ani in Romania va fi dictarura si deci, vor putea povesti despre democratie. Doi: vin acasa cu bani si le arunca in scarba - nu-si iubesc parintii, fratii, neamurile care au ramas aici, indiferent ce spun; ii dispretuiesc si nu le pasa cum traiaesc acestia, cum in ultimii 5 ani de domnie a lui Basescu nu numai ca nu s-a implinit urarea "Sa traiti bine!" ci chiar au saracit - o suta de euro sau de dolari si se distreaza de recunostinta celor carora le arunca banii.

(18 ianuarie 2010)
Dupa ce am ascultat si citit opiniile unor mari economisit romani ca de pilda Serbanescu, Voinea si altii, catre sfarsitul anului trecut le spuneam celor din familie, amicilor si cunoscutilor, ca dupa ce ne vom trezi din betia sarbatorilor (nu neaparat din cea provocata de alcool), ne vom lovi de zidul unei realitati pe care nici atunci si nici macar acum nu ne-o putem inchipui. Adica, nici atunci si nici acum, nu putem realiza iadul care ne asteapta. Primele semne si anume anuntarea disponibilizarilor, scaderea punctului de pensie si scumpirile generalizate sunt prea slabe pentru a putea sa ne inchipuim pana unde se va ajunge. Putina rabdare, nu vor trece mai mult de doua-trei luni pana ne va ajunge cutitul la os. Si ne va durea rau.
Quod erat demonstrandum. Ceea ce am prevazut in primul material postat in 13 decembrie, chiar daca este usor exagerat, copiii si nepotii somerilor de azi si de maine, ai pensionarilor de azi si de maine, au crezut ca fletii minciunile cu "Vin comunistii" (apropos: Geoana a fost membru PCR fara nici o functie asa cum au fost multi din cei de afara care au crezut povestea iar Johannis nu a fost membru PCR) si au votat un fost activist comunist de rang inalt (in 1989, numirea in functia de sef al Flotei Romaniei a lui Basescu a fost semnata de Elena Ceausescu) care si-a dat arama pe fata.
Nu pot sa-mi inchipui ca in tari precum SUA, Itallia, Franta, Spania, Portugalia, Germania si altele in care traiesc romanii deveniti dusmanii celor de acasa, la nivelul de informare existent acolo (iar daca n-au avut acces la mijloacele de informare, de ce n-au dat telefon acasa sa intrebe daca este adevarat ce vin comunistii) nu ar fi putut afla ca toata propaganda pro-Basescu este minciuna. Mai degraba cred ca nici macar n-au incercat sa afle adevarul.
Pe langa miile de functionari disponibilizati deja si altii peste 100.000-150.000 care urmeaza sa plece pana in vara, plus miile de someri din sectorul privat, pensionarilor li se taie din pensie (dar, li s-a majorat ajutorul de inmormantare, iar ministrul Seitan a declarat cu cinism ca asteapta sa iasa din sistem - adica sa moara - cat mai multi pensionari pentru a se "echilibra" balanta fndului de pensii) si se vor bucura daca o vor primi, asa putina cum va fi (daca guvernul va mai avea bani de pensii dupa ce se epuizeaza cei de la FMI). In plus, s-a scumpit cu 20%-30%chiar 50% intretinerea la blocurile ce au incalzire in sistem centralizat (pensia medie de peste 600 lei nici nu ajunge pentru apa calda si incalzirea din ianuarie si februarie), pretul alimentelor urca usor dealul iar cel al medicamentelor a crescut deja si va mai creste.
Cine este de vina? Cel pe care voi, cei de afara, l-ati votat cu entuziastm: Traian Basescu, ca doar nu s-a pus singur Boc premier si nu i-a adus Boc de capul lui in cabinet pe Berceanu, Udrea, Oprea, Videanu, Blaga si ceilalti, campioni mondiali la incompetenta si "devoratori" de bani de la buget.
Si nu cred ca exista intre cei din diaspora unul care sa nu aiba in tara daca nu parinti, frati, susori, cumnati/cumnate, fosti vecini, amici sau prieteni, cel putin un pensionar batjocorit de "anticomunistul" Basescu - e adevarat, o face cu mana lui Buc -, sau un somer - care nu-si va gasi de lucru nici in tara dar nici langa cei de afara care s-au dovedit dusmanii lor invesunati in 27 noiembrie dar mai ales in 6 decembrie -.
Si toti acestia trebuie sa le multumeasca rudeniilor-dusmani de afara pentru ceea ce traiesc acum si pentru si mai raul care urmeaza. Dar, cred ca celor din "diaspora" putin le pasa...

Niciun comentariu: