miercuri, 20 aprilie 2011

Mars pe jos, romani neperformanti! / sau / Quod licet Iovi non licet bovi


(explicatie poza: ei au voie in masini de lux, noi nu avem voie sa accedem nici la cele mai modeste)

Prin intermediul ministrului Borbely, actualul guvern ne mai scuipa o data in fata - de parca mai era nevoie in conditiile in care, de atata scuipat in fata de Basescu si de Boc& Co, nu mai vedem de doi ani nimic -, acesta declarand carcastic si intr-un total dispret fata de romani, UE, Comisia Europeana si orice alt for de pe pamant, ca cei ce au platit taxa de prima inmatriculare, chiar daca o recastiga in instanta, n-o mai vad veci.
Ca este unul din motivele pentru care UDMR nu pleaca de la guvernare - adica banii din fondurile de mediu, incusiv din taxa de poluare, banii rezultati indirect (ba chiar si direct, in conditiile in care, dintr-o simpla coincidenta, au fost inchise spitale de stat aflate la doi pasi de unitati medicale private si nu invers, iar cele private nu se zgarcesc la a fi recunoscatoare) si direct din desfiintarea spitalelor, banii pe lucari de sute de milioane de euro contractate de mai multi lideri ai uniunii, plus ceilalti bani dati in teritoriu pentru urgente precum sali de sport, parcuri in sate de 100 de locuitori si altele - este o alta tema. Nu doar ca incaseaza o taxa care nu exista in nici o tara civilizata, dar acum chiar daca ai contestat-o in instanta si ai castigat, nu mai vezi banii.
Doua aspecte sunt strigatoare la cer legate de taxa. 1. In profundul lor dispret, cele pasa de romanul care a tras de la gura si vrea sa-si cumpere o masina de 3-4.000 euro, cu TÜV-ul la zi (ITP-ul german), care circula libera si fara taxa de poluare pe soselele tarilor occidentale, cand ei schimba masinile la guvern la fiecare doi ani, din bani din buget, adica de la noi. Prin aceasta taxa, ne-au spus si ne spun: "Mars pe jos, romani neperformanti! La ce va trebuie masina ma, gunoaielor? Noua, noua ne trebuie si, mai ales, de lux, ca doar n-ao sa ne murdarim pantofii Armani prin glodul din localitatile voastre". Adica, ceea ce ii este permis guvernantului, nu-i este permis romanului de rand (Quod licet Iovi non licet bovi). 2. Banii rezultati din taxa merg in sacul fara fund al bugetului statului. Desigur ca modalitatea de impozitare a masinilor vechi din Germania de pilda, nu le convine ca nu pot fura din bani. Acolo, cu cat masina e mai veche, impozitul anual e mai mare, iar banii intra in bugetul local. Daca maine, acest impozit s-ar aplica in locul taxei de poluare (de prima inmatriculare) si ar intra in bugetele locale (cu obligatia a fi folositi numai la reparari de drumuri, amenajari de spatii verzi si alte asemenea obiective de protectie a mediului), 99,99% dintre romani ar plati-o fara cracnire. Dar asa...
Iata un material aparut dupa declaratiile aberante, cinice si dispretuitoare - de parca ale lui Mengele al Romaniei, alias Cseke Attila, ar fi altfel - ale ministrului Borbely:

"Ca si pentru Boc, pentru Borbely sentintele instantelor nu au nici o valoare
Lazslo Borbely< Nu se vor returna banii colectati din taxa de prima inmatriculare

Lazslo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, da o veste proasta soferilor. El a anuntat, luni, ca banii colectati pentru taxa auto pe baza Ordonantei din 2008 nu vor fi inapoiati.
"(...) Vreau sa va anunt ca nu renunt la ea (n.r. - taxa de prima inmatriculare). Hotararea Curtii Europene de Justitie din 7 aprilie 2011 se refera la ordonanta veche din 2008. Noi am finalizat ordonanta din decembrie impreuna cu comisia Uniunii Europene. In doua saptamani vom vedea daca e nevoie sa modificam ordonanta sau nu. Sunt procese pe rol. Acolo unde sunt procese se deruleaza mai departe”, a declarat Borbely, citat de Agerpres.
“Nu se vor returna banii. Cine nu e multumit, poate sa mearga si sa dea in judecata statul. Eu cred ca aceasta taxa este legala si vom merge mai departe pentru ca poluatorul trebuie sa plateasca”, a adaugat ministrul.
Declaratiile lui Lazlo Borbely vin dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatii Europene a anuntat pe 7 aprilie, intr-un comunicat de presa, ca taxa auto instituita de statul roman si care se aplica vehiculelor pentru prima inmatriculare in acest stat membru incalca regulile impuse de UE".

Cu exceptia catorva versuri si a leitmotivului "Noi vrem pamant", in locul caruia ar trebuie sa punem "Noi vrem democratie", sau "Noi vrem dreptate", sau ma rog, altceva, (sin, din pacate, a ultimelor versuri pentru implinirea carora, romanul de azi nu face nimic, sta in casa si vegeteaza), Cosbuc a descris ceea ce traim azi, acum peste 130 de ani. Am scos din text versurile care nu sunt actuale. Va amintiti?

Noi vrem pamant!

Flamand si gol, far-adapost,
Mi-ai pus pe umeri cat ai vrut,
si m-ai scuipat si m-ai batut
si caine eu ti-am fost!
Ciocoi pribeag, adus de vant,
De ai cu iadul legamant
Sa-ti fim toti caini, loveste-n noi!
Rabdam poveri, rabdam nevoi
si ham de cai, si jug de boi
Dar vrem pamant!

O coaja de malai de ieri
De-o vezi la noi tu ne-o apuci.
(...)
Injuri ce-avem noi drag si sfant:
Nici mila n-ai, nici crezamant!
Flamanzi copiii-n drum ne mor
si ne sfarsim de mila lor -
Dar toate le-am trai usor
De-ar fi pamant!

De-avem un cimitir in sat
Ni-l faceti lan, noi, boi in jug.
si-n urma lacomului plug
Ies oase si-i pacat!
Sunt oase dintr-al nostru os:
Dar ce va pasa! Voi ne-ati scos
Din case goi, in ger si-n vant,
Ne-ati scos si mortii din mormant; -
O, pentru morti si-al lor prinos
Noi vrem pamant!

(...)

N-avem nici vreme de-nchinat.
Caci vremea ni-e in mani la voi;
Avem un suflet inca-n noi
si parca l-ati uitat!
Ati pus cu totii juramant
Sa n-avem drepturi si cuvant;
Batai si chinuri, cand tipam,
Obezi si lant cand ne miscam,
si plumb cand istoviti strigam
Ca vrem pamant!

(...)

N-avem puteri si chip de-acum
Sa mai traim cersind mereu,
Ca prea ne schingiuiesc cum vreu
Stapani luati din drum!
Sa nu dea Dumnezeu cel sfant,
Sa vrem noi sange, nu pamant!
Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
Nici in mormant!

joi, 14 aprilie 2011

"Reforma" adica distrugerea tarii, aproape de final? /sau/ A mai ramas ceva de demolat in Romania?



Basescu motaie undeva intr-o incapere din Palatul Cotroceni, se trezeste brusc, se rasteste la Baconschi sa-i rezolve o invitatie in tari de mare respiratie mondiala precum Azerbaidjanul sau Insulele Capului Patrat, merge in vizitele respective, inchide usa dupa el din nou si tace malc pentru public. Cu servitorii sai insa - si aici nu ma refer numai la angajatii palatului, ci si la cei din PDL alde Boc & Co, respectiv capii din "La Famiglia" -, nu cred ca este tacut, ci din contra. Probabil cea mai frecventa intrebare pe care le-o pune este: "A mai ramas ceva de "reformat" (de fapt de demolat, distrus, anihilat, omorat, furat) in Romania?
Se pare ca i se raspunde "Nu", ceea ce probabil il enerveaza foarte pentru ca, nu-i asa, cum sa stea el asa, fara sa taie ceva venituri, fara sa desfiinteze ceva institutii, fara sa ordone celor ce-l slujesc cu abnegatie si devotament - unul din multele exemple< Mengele - Cseke Attila - sa mai puna umarul la "iesirea din sistem" a catorva mii, sute de mii sau chiar milioane de pensionari, bolnavi, copii, mame, someri, profesori, medici, si cam tot ce mai misca-n tara asta.
Desigur, cu exceptia membrilor "La Famiglia", de la cel mai umil paznic de scoala generala dintr-un sat aflat la o paine de mancat distanta fata de centrul de judet, pe contractul de munca al caruia nu s-a uscat bine stampila Organizatiei celei mai apropiate a PDL pusa pe textul "Recomandam angajarea, corespunde, e de-al nostru" si pana la marioneta - carpa - pres - sclav, Boc.
Si iar desigur, este linistit ca a pus pe "sine" procesul de alegeri interne din PDL, unde chiar daca Blaga si Paleologu nu-si vor retrage candidatura, va fi ca-n vorba cu plantonul in armata: Schimbul unui si trei ocupat, alege!". Toata zbenguiala din partid pe o care lasa intentionat sa se vada este doar pentru bizonul roman care mai crede in ei - Ce mirare ca esti, ce minune ca mai sunt - si desigur, pentru membrul de partid rand, cel cu creierul neted ca sticla, cu o singura circumvolutie, si aia cea care raspunde de reflexele conditionate si necnditionate.
Din pacate, la fel de linstit sat si USL-ul, desi n-are nici un motiv sa motaie pe fotoliu. Chiar daca nu reuseste sa treaca o motiune de cenzura trebuie sa se lupte sa mai depuna, chiar daca e greu trebuie sa continue munca de lamurire cu membri ai PDL si UNPR, chiar daca au declarat ceea ce au declarat, trebuie sa insiste sa le arate pisica celor din UDMR. Acestia din urma stiu ca sunt injurati si urati de propriul electorat, dar conteaza pe mandria de a fi maghiar si spera ca Tokes nu va obtine la viitoarele alegeri un procent cu care sa intre in Parlament. Si daca obtine? Si daca o parte a maghiarilor nu vor iesi la vot, asa cum spun unii de pe acum (ca de votat cu un partid romanesc nu prea poate fi vorba) ca vor face? Aceste lucruri trebuie sa le spuna cei din USL parlamentarilor uniunii, deoarece sunt multi care ar vota iesirea de a guvernare, dar nu primesc nu raspuns multumitor la intrebarea: "Si daca dupa ce tarntim guvernul, Basescu il pune tot pe Boc premier? Ca e in stare. Iar noi ramanem in Opozitie si nu ne atingem scopurile. Si nu-l intereseaza reactia clasei politice si a societatii civile, mai ales ca este sigur ca nu vor protesta 1 milion de bucuresteni in primul rand, daca-l pune pe Boc, ca nu vor sta in strada protestatarii saptamani intregi ca egiptenii". Si, din pacate, in parte, au dreptate.

Recunoaste-ti pe cineva din versurile ce urmeaza?



MARS DE ADIO (COLEGILOR MEI MARLAMENTARI)

Adrian Paunescu

La munca, derbedei, ca trece anul
si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul.
Faceati pe democratii cei cucernici,
P.... mamii voastre de nemernici.
Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine
si-apoi convingeti-va ca e bine.
C-ati luat o tara de mai mare dragul
si i-ati distrus averile si steagul.
S-ajungem colonia de ocara
care-si va cere scuze in maghiara.
Si, prin complicitati cu demoni aprigi,
ati desfiintat uzine, campuri , fabrici.
Si, prin vanzari de tara infernale,
ati omorat cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearca,
raspundeti cu un greu de moarte, parca.
Si i-ati gasit si bolii un remediu
intoarceti Romania - n Evul Mediu.
Ce cazaturi, ce tarfe, ce mizerii,
v-as desena cu acul, sa va sperii.
Dar voi nici sange nu aveti in vine,
ci credite din calimari straine.
Le stiti lui Hitler si lui Stalin taina
si-mpingeti Bucovina in Ucraina.
Asa cum ceilalti, limpezeasca-i valul
s-au compromis negustorind Ardealul.
De unde sunteti, ma, din ce gaoace,
cum v-au putut parintii vostri face ?
Ce condimente le-au picat in sperma
de e tradarea voastra-atat de ferma ?
Ati pus nenorocita voastra laba
pe-aceasta trista tara Basaraba.
Si vreti cu-amenintare si cu biciul
s-o faceti curva voastra de serviciu.
Mimati respectul pentru cele sfinte,
dar vindeti si pamanturi si morminte.
Ati inventat examene severe,
supunere poporului spre-a-i cere.
Si toata zbaterea a fost degeaba
ca-n nas mai marii v-au inchis taraba.
Minciuna voastra v-a adus pe scena,
actori intr-o politica obscena.
Si-acum, ca-i un prapad intreaga tara ,
ia cereti-va putintel, afara.
Decat sa va trimita tara noastra ,
mai bine mergeti voi in mama voastra.
Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
si nu albanizati aceasta tara.
Bagati viteza, ca va trece anul
si s-a scurtat si s-a-nvechit ciolanul.
Si ce va pot eu spune la plecare
decat lozinca lui Fanus cel mare:
Nenorocitilor, se rupe snurul,
"La munca, la batut tarusi cu curul !"

vineri, 8 aprilie 2011

Cseke Attila, un Mengele al Romaniei/ sau / Omorati pensionari, bolnavi, bugetari sa ne mearga noua bine



Din lipsa de spatiu la titlu, nu am continuat fraza: "omorati..." cu: copii, mame, elevi, studenti, someri si, in general tot cer misca-n tara asta, raul, ramul, da vedeti sa nu fie pedelisti. Si iata ca s-a intamplat sa fie: unul dintre cei morti in fata spitalelor cu usile ferecate a fost presedintele unei organizatii locale a PDL.
In urma cu cateva luni, apropos de taierea pensiilor militarilor, am tinut sa aduc aminte faptul ca la procesul de la Nurnberg, si cei ce au clamat intru apararea lor ca ei doar au executat ordine atunci cand au omorat oameni, au fost comandati la fel cu cei ce le-au dat.
Prin urmare, noul Mengele, pe numele lui din buletin Cseke Attila, cel al Romaniei, desi desfiinteaza spitalele din ordinul lui Zeus, nu este permis sa scape de judecata, sa scape de acuzatia de crime prin imprudenta, sau char genocid, in fapt atentat la fiinta nationala. Si sa fie "ascuns" dupa gratii cel putin 15 - 20 de ani. Asta daca USL, dupa venirea la guvernare, va dori sa faca ordine in tara, sa pedepeseasca toti "criminalii" PDL-ului pentru impingerea tarii in faliment (economic, politic, moral, legislativ), saracirea populatiei pana la cel mai de jos nivel imaginabil, distrugerea a tot ceea ce a stat la baza statului si societatii. Iar pedepsirea sa se refere de la Zeus la Elena din Plescoi (sunt convins ca ii va sta foarte bine in deux piece in dungi verticale in curtea de la Targsor), de la Cseke-Mengele la Funeriu "groparul Invatamantului", de la Piticul Mincinos la ceilalti ministri ai cabinetului sau.
Tineti minte cum se striga in Piata Revolutiei si in toata tara in decembrie '89: "Ceausescu judecat/Pentru sangele varsat!". De ce nu ies acum bucurestenii sa strige: "Cseke si Basescu judecati/Pentru bolnavii decedati!"? Singura explicatie: nu le pasa, sunt la fel de lipsiti de suflet precum Basescu - Udrea - Boc - Anastase (BUBA) & Co.
Cati trebuie sa mai moara, de fapt sa fie omorati cu decizii numite cinic "reforma statului" - numai pentru a le fi bine pedelistilor - pentru a ne trezi?