joi, 14 aprilie 2011

"Reforma" adica distrugerea tarii, aproape de final? /sau/ A mai ramas ceva de demolat in Romania?



Basescu motaie undeva intr-o incapere din Palatul Cotroceni, se trezeste brusc, se rasteste la Baconschi sa-i rezolve o invitatie in tari de mare respiratie mondiala precum Azerbaidjanul sau Insulele Capului Patrat, merge in vizitele respective, inchide usa dupa el din nou si tace malc pentru public. Cu servitorii sai insa - si aici nu ma refer numai la angajatii palatului, ci si la cei din PDL alde Boc & Co, respectiv capii din "La Famiglia" -, nu cred ca este tacut, ci din contra. Probabil cea mai frecventa intrebare pe care le-o pune este: "A mai ramas ceva de "reformat" (de fapt de demolat, distrus, anihilat, omorat, furat) in Romania?
Se pare ca i se raspunde "Nu", ceea ce probabil il enerveaza foarte pentru ca, nu-i asa, cum sa stea el asa, fara sa taie ceva venituri, fara sa desfiinteze ceva institutii, fara sa ordone celor ce-l slujesc cu abnegatie si devotament - unul din multele exemple< Mengele - Cseke Attila - sa mai puna umarul la "iesirea din sistem" a catorva mii, sute de mii sau chiar milioane de pensionari, bolnavi, copii, mame, someri, profesori, medici, si cam tot ce mai misca-n tara asta.
Desigur, cu exceptia membrilor "La Famiglia", de la cel mai umil paznic de scoala generala dintr-un sat aflat la o paine de mancat distanta fata de centrul de judet, pe contractul de munca al caruia nu s-a uscat bine stampila Organizatiei celei mai apropiate a PDL pusa pe textul "Recomandam angajarea, corespunde, e de-al nostru" si pana la marioneta - carpa - pres - sclav, Boc.
Si iar desigur, este linistit ca a pus pe "sine" procesul de alegeri interne din PDL, unde chiar daca Blaga si Paleologu nu-si vor retrage candidatura, va fi ca-n vorba cu plantonul in armata: Schimbul unui si trei ocupat, alege!". Toata zbenguiala din partid pe o care lasa intentionat sa se vada este doar pentru bizonul roman care mai crede in ei - Ce mirare ca esti, ce minune ca mai sunt - si desigur, pentru membrul de partid rand, cel cu creierul neted ca sticla, cu o singura circumvolutie, si aia cea care raspunde de reflexele conditionate si necnditionate.
Din pacate, la fel de linstit sat si USL-ul, desi n-are nici un motiv sa motaie pe fotoliu. Chiar daca nu reuseste sa treaca o motiune de cenzura trebuie sa se lupte sa mai depuna, chiar daca e greu trebuie sa continue munca de lamurire cu membri ai PDL si UNPR, chiar daca au declarat ceea ce au declarat, trebuie sa insiste sa le arate pisica celor din UDMR. Acestia din urma stiu ca sunt injurati si urati de propriul electorat, dar conteaza pe mandria de a fi maghiar si spera ca Tokes nu va obtine la viitoarele alegeri un procent cu care sa intre in Parlament. Si daca obtine? Si daca o parte a maghiarilor nu vor iesi la vot, asa cum spun unii de pe acum (ca de votat cu un partid romanesc nu prea poate fi vorba) ca vor face? Aceste lucruri trebuie sa le spuna cei din USL parlamentarilor uniunii, deoarece sunt multi care ar vota iesirea de a guvernare, dar nu primesc nu raspuns multumitor la intrebarea: "Si daca dupa ce tarntim guvernul, Basescu il pune tot pe Boc premier? Ca e in stare. Iar noi ramanem in Opozitie si nu ne atingem scopurile. Si nu-l intereseaza reactia clasei politice si a societatii civile, mai ales ca este sigur ca nu vor protesta 1 milion de bucuresteni in primul rand, daca-l pune pe Boc, ca nu vor sta in strada protestatarii saptamani intregi ca egiptenii". Si, din pacate, in parte, au dreptate.

Recunoaste-ti pe cineva din versurile ce urmeaza?



MARS DE ADIO (COLEGILOR MEI MARLAMENTARI)

Adrian Paunescu

La munca, derbedei, ca trece anul
si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul.
Faceati pe democratii cei cucernici,
P.... mamii voastre de nemernici.
Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine
si-apoi convingeti-va ca e bine.
C-ati luat o tara de mai mare dragul
si i-ati distrus averile si steagul.
S-ajungem colonia de ocara
care-si va cere scuze in maghiara.
Si, prin complicitati cu demoni aprigi,
ati desfiintat uzine, campuri , fabrici.
Si, prin vanzari de tara infernale,
ati omorat cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearca,
raspundeti cu un greu de moarte, parca.
Si i-ati gasit si bolii un remediu
intoarceti Romania - n Evul Mediu.
Ce cazaturi, ce tarfe, ce mizerii,
v-as desena cu acul, sa va sperii.
Dar voi nici sange nu aveti in vine,
ci credite din calimari straine.
Le stiti lui Hitler si lui Stalin taina
si-mpingeti Bucovina in Ucraina.
Asa cum ceilalti, limpezeasca-i valul
s-au compromis negustorind Ardealul.
De unde sunteti, ma, din ce gaoace,
cum v-au putut parintii vostri face ?
Ce condimente le-au picat in sperma
de e tradarea voastra-atat de ferma ?
Ati pus nenorocita voastra laba
pe-aceasta trista tara Basaraba.
Si vreti cu-amenintare si cu biciul
s-o faceti curva voastra de serviciu.
Mimati respectul pentru cele sfinte,
dar vindeti si pamanturi si morminte.
Ati inventat examene severe,
supunere poporului spre-a-i cere.
Si toata zbaterea a fost degeaba
ca-n nas mai marii v-au inchis taraba.
Minciuna voastra v-a adus pe scena,
actori intr-o politica obscena.
Si-acum, ca-i un prapad intreaga tara ,
ia cereti-va putintel, afara.
Decat sa va trimita tara noastra ,
mai bine mergeti voi in mama voastra.
Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
si nu albanizati aceasta tara.
Bagati viteza, ca va trece anul
si s-a scurtat si s-a-nvechit ciolanul.
Si ce va pot eu spune la plecare
decat lozinca lui Fanus cel mare:
Nenorocitilor, se rupe snurul,
"La munca, la batut tarusi cu curul !"

Niciun comentariu: