miercuri, 6 iulie 2011

Puterea curata si urmele de carne de pe scheletul tarii / sau / "Baieti, nu lasati nimic nedistrus, nedevalizat", indeamna Zeus


Despre faptul ca Zeus s-a ghemuit in mijlocul curtii, si-a golit stomacul dupa care a fugit in casa din cauza mirosului, au spus si scris altii multi si multe, dar degeaba. Zeus se uita pe geam la ei si le face mascari. Vecinii insa, vazand samavolnicia si simtind mirosul, s-au revoltat si l-au aratat cu degetul. Tot degeaba. Lui cica nu ii e teama de ursul rusesc, de Uniunea Europeana, de milioanele de romani care acum spun ca mai bine isi rupeau degetele decat sa-l voteze, nu-i e frica de nimeni. Pentru ca el e atotputernicul, atotinteleptul, atotstiutorul si atotstapanitorul tarii, iar daca cineva zice ceva, are "arme" cate vrei impotriva lor ("trompetele", "intelectualii-rame", cei carora in batjocura li se spune "ziaristi", dar si cu adevarat represive cum sunt DNA, ANAF, Parchetul general - nu toti procurorii, ci doar cativa, care cred ca nu vor plati dupa ce nu-l vor mai avea in spate pe Zeus - dar si alte "unelte" (ca sa nu spun "scule").
"În sistemul de sănătate sunt necesare acţiuni suplimentare pentru a evita dezechilibrul continuu între obligaţiile serviciului de sănătate şi resursele disponibile. Pentru 2011, în funcţie de îndeplinirea obiectivului de a avea cu 10% mai puţine intrări de pacienţi, vom realiza o reducere corespunzătoare a bugetului pentru spitale", se precizează într-un document al guvernului.
Deci, usoarele urme de carne care mai sunt pe oasele tarii trebuie curatate, sa nu ramana nimic nedistrus, nedevalizat.
In acest timp, somnul ratiunii romanilor e tot mai adanc, nu vor sa se trezeasca de fapt, dar o vor face la un moment dat, iar unii vor avea chiar tupeul sa reproseze celor ce trag semnale de alarma dupa semnale de alarma: "De ce nu ne-ati avertizat?"
Am primit pe mail materialul pe care il redau in continuare si care se inscrie in afirmatia privind somnul romanilor, spre deosebire de atitudinea celor ce nu se tem sa-si apere drepturile.

Lectia islandeza

Revolutia Islandeza. Presa europeana si cea romaneasca nu ne-au spus nimic!!!
Iata un rezumat al unui articol apărut în Spania, despre veritabila revoluție din Islanda. La știri bineințeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.
În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate,
marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic!
O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani? Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplul lor? Iata pe scurt istoria evenimentelor<
- 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
- 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.
- Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze ar fi urmat sa o plateasca lunar, pentru următorii 15 ani la, 5,5% interese.
- 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
- Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin şi toti bancherii implicati pleaca din ţară.
- În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
- Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului facute in urma a numeroase reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este o scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:
- demisia guvernului în bloc;
- naţionalizarea băncilor;
- un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice;
- închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talksourile politice? S-au văzut imaginile de la evenimente la televizor? Bineînţeles că nu...
Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie intregii Europe, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

Un comentariu:

Calin C spunea...

Imi place domnu Ghenceanu, aveti un simt superb al umorului,si bineanteles multa dreptate si foarte buna documentare!Il urmariti pe Basescu ca si nimeni altul dar cat adevar si cat nerv in ceea ce spuneti! Mult succes in continuare si sa publicati cat mai mult. Chiar si din Republica Dominicana aveti cititori!
Al dvs,
Calin Cruceru