marți, 2 august 2011

Basescu calca in continuare in pas de defilare pe Constitutie (sau) Eu centrez, eu dau cu capul, eu marchez golul, eu ma bucur si ma laud


Zeus, in infinita sa aroganta si dispret pentru tot ceea ce inseamna Constitutie, Lege, bun simt, respect fata de oameni, continua sa calce, si inca in pas de defilare, pe Legea fundamentala a oricarui stat, Constitutia. El insista sa ne spuna, iar noi poporul dobitoc, nerecunoscator, incapatanat nu vrem sa vedem ca laptele e negru, ca el e de-asupra a tot ceea ce inseamna Lege, de-asupra tuturor. El vrea sa vedem cu totii cum centreaza, da cu capul, marca golurile, se bucura, se lauda, si asteapta sa-l aplaudam.
El, singurul din tara care isi exprima pareri de expert de nivel galactic si urla ca asa trebuie facut cum spune el, de la cresterea copilului (de-aia a si taiat banii mamelor si laptele copiilor), la asigurari sociale (prin urmare, daca nu a reusit sa taie pensiile cu 15% le-a impozitat cu 5,5,%), de la Armata (cum s-a exprimat, cum Pac! a taiat pensiile militarilor) la medicina ("Nu va convine ca-mi bat joc de voi, plecati din tara!", le-a spus medicilor si asistentilot), de la ce vreti la Justitie, el decide in toate. Numai el, pentru ca Boc nici macar nu afla decat din presa ce a iesit din "putul gandirii" prezidentiale, a decis indatorarea tarii pe urmatorii 20-30 de ani lla FMI si decide in continuare fara consultarea nimanui.
Faptul ca 25 de milioane de romani din cei 22 de milioane nu vor desfiintarea judetelor, nu conteaza. Faptul tot atatia nu vor nici asa zisa lui reforma, la fel, nu conteaza. Le face cu forta si tot cu forta, impotriva vointei poporului caruia i-a pupat mainile in 2004 si apoi in 2009, dupa care, de-alungul mandatului l-a calcat si il calca in picioare, l-a scuipat si il scuipa, l-a umilit si il umileste, vrea va "vulgul" sa-l aplaude, sa-l laude, sa-i ridice osanale. N-o face, da a lehamite din mana si striga in cele patru vanturi: "Nu ma merita acest popor tampit!".
Apropos de reforma: in DEX, la acest cuvant, se spune, printre altele "A schimba IN BINE; a îndrepta, a IMBUNATATI (o situatie, o concepție etc.); Transformare politica, economica, sociala, culturala, cu caracter limitat sau de structura, a unei stari de lucruri, pentru a obtine O AMELIORARE SAU UN PROGRES; schimbare in sanul unei societati (CARE NU MODIFICA STRUCTURA GENERALA A ACELEI SOCIETATI. Sunt convins ca, desi a indemnat elevii si studentii sa nu citeasca ci sa intra pe "goagal", Basescu nu stie macar cum defineste DEX-ul reforma, fapt pentru care, o face total pe dos.
Exact ca la celelalte asa zise negocieri cu delegatia FMI-CE, intalnirile acestei misiuni cu partidiele din Opozitie, Sindicate si Societate civila, au fost de ochii Europei.
Inainte de ele, Atotstapanitorul s-a inteles cu Franks ce sa fac si ce sa zica acesta. Spre deosebire de Boc & La Familiglia pedelista, Franks asculta de el nu de tema de dosare la DNA, nu din alte motive, ci pentru bani; si inca bani frumosi, de care vom afla dupa ce scapam de cancerul portocaliu; asa cum vom afla cat s-a platit asa zisilor raportori ai Raportului pe Justitie prezentat in urma cu circa doua saptamani si redactat dupa dictarea lui Monica Macovei, care si-a tradat de mai multe ori tara de cand e in PE.
Intalnirea lui Franks cu Boc si cu ministrii, de asemenea a fost un fel de jogging peste paragrafele acordului, in timpul caruia Franks a numarat "unu, doi, trei", iar Boc a alergat cu opriri la fiecare aliniat. Adica, atunci cand Franks termina de citit un poaragraf si se uita intrebator la Boc, acesta spunea: "Un minut" ;i dadea telefonul de rigoare. Apoi, catre Franks: "Da, asa este, asa vom face".
In fine, Basescu i-a ordonat lui Boc sa reinvie economatele, inventate de "care este (E)Vanghelie", abandonate din cauza ca s-au dovedit un fiasco. Dar, se pot pune cateva intrebari. Oare nu se urmareste si "scoaterea din sistem" a unui numar cat mai insemnat de pensionari prin acest economate? Cum? Simplu. Toate marfurile ce se vor vinde in economatele din orase (primarii urla deja ca nu au bani pentru ele, dar va avea grija Basescu iar cei ai PDL vor avea bani) provin de la un depozit central din Bucuresti. Iar pentru cativa pedelisti cu creierul spalat, nu e greu sa puna o stampila de valabilitate peste data care a trecut demult (adica respectivele alimente sunt expirate cam de cand pensionarul-cumparator intra pe usa starii civile in calitate de mire sau mireasa), asa ca cei ce scapa, scapa, cei ce nu, raman bani mai multi la pensie. In plus, isi inchipuie cineva ca fabricile vor "dona" la depozitul pentru economate produse "premium", sau calitatea I-a sau chiar a II-a? "E bune" si rebuturile pe care pana acum le aruncau, dar iata ca guvernul ii scapa de ele. Si mai sunt intrebari destule pe care orice om cu bun simt si le poate pune.
"Pensionari! Luati-va-n spate sicriul, cearsafurile si celelalte trebuincioase, si mars spre cimitir! Voi bugetari, politisti, etc, sapunul si franghia o dam noi, voi puneti restul! Medici si asistenti, meseriasi si intelectuali, plecati dracului de aici ca n-avem bani pentru voi. Noi am creat si cream o lume noua, nu voua!" par a spune guvernantii - desigur, dupa ce au inchis telefonul din care li s-a soptit ce sa spuna - prin toate masurile pe care le-au luat de prin 2009 incoace si le iau in continuare.

Niciun comentariu: