luni, 6 iunie 2011

Ce mi-e Csibi Barna ce mi-e Borbely Laszlo / sau / Taxa auto e funia pusa pe gatul romanului


Pana cand a intrat la guvernare alaturi de PDL, UDMR era o formatiune care isi alegea cu mare grija oamenii pe care ii scotea in fata. Si, jos palaria, calitatile unui Fruda, unui Marko, unui alt deputat sau senator, care vreti, ar putea fi folosite ca exemplu pentru partide de cum se aleg cei ce le reprezinta.
Dupa ce a intrtat la guvernare alaturi de sclavii lu Basescu, pedelistii, tradatorii de partid, neam, tara si tot ce vreti pentru 30 de arginti, UNPR si minoritatile altele, oameni pe care nu-i intereseaza nimic, nici neamurile lor, nici neamul romanesc din care fac parte, UDMR s-a molipsit de la Basescu si scuipa in fata, umileste, asupreste, toti cetatenii romani, inclusiv pe ai lor.
Primul care, in genunchi in fata lui Basescu - de fapt, toti liderii UDMR stau in genunchi, ii pupa mana si il pupa-n partea dorsala - a jurat sa se razbune crunt pe noi toti, este Cseke Attila, acest Mengele al Romaniei. I-a dat ordin Basescu sa rareasca romanii, indiferent de nationalitate, a inchis spitale. Cati au murit, cati vor muri, cate cadre medicale superioare si medii (a caror formare a costat statul bani grei) sunt obligate de masurile lui sa plece din tara? Nu conteaza. El executa ordinul, ba s-a mai molipsit de la "portocalii" si de nesimtire crasa si zice ca el nu inchide, nu taie, nu ucide - din culpa, desigur -, nu alunga medicii si asistentii din tara, ci face REFORMA. Desi, vorbeste bine romaneste, se vede ca nu l-a tentat sa consulte DEX-ul la cuvantul "reforma".
Iata ce spune DEX-ul, printre altele, la acest cuvant<: "REFORMÁ, reformez, vb. I. 1. Tranz. A schimba (în bine); a înnoi, a primeni o stare de lucruri, o concepție etc." sau "REFÓRMĂ, reforme, s. f. 1. Transformare politică, economică, socială, culturală, cu caracter limitat sau de structură, a unei stări de lucruri, pentru a obține o ameliorare sau un progres; schimbare în sânul unei societăți (care nu modifică structura generală a acelei societăți)". Deci, a schimba in bine - nu in rau-, a obtine o ameliorare, un progres, FARA A MODIFICA STRUCTURA. Clar?
Al doilea din UDMR, un alt fel de Mengele, dar unul care si el isi bate joc de romani - oare de ce nu a avut ideea cu taxa de poluare in anul 2000 cand era secretar de stat la trasporturi iar la guvernare PSD? Probabil pentru ca atunci nu i s-a permis sa-si bata joc de o tara - inventand saptamanal cate o alta varianta a unei taxe care e ba"auto", ba "de poluare", despre care Comisia Europeana i-a spus de mai multe ori, raspicat, ca e ilegala. Ultima varianta este cea conforma careia, daca cineva a cumparat in 1997 o masina adusa de afara iar acum vrea sa o vanda, cumparatorul sa plateasca de 3-4-5, ba chiar 10 ori mai mult cu titlu de taxa decat valoreaza masina, fie si cu un plin, genti de rezerva, piese de schimb, etc, (as spune chiar cu soacra in ea) cu tot.
Daca Csibi Barna a spanzurat o papusa in locul lui Avram Iancu, cei doi Mengele "spanzura" milioane de cetateni ai Romaniei. Sau, poate cineva sa ma contrazica daca spun: ce mi-e Csibi Barna, ce mi-e Mengele 1 sau Mengele 2?
Triesc intr-o comunitate cu peste 35% maghiari, Cei mai smecheri, de la prima varianta a taxei de acum 4-5 ani, au scapat printre dinti o injuratura - limba maghiara e mult mai bogata in injuraturi care sunt si mai "colorate" decat in alte limbi -, si-au cumparat o masina de 4-5-6 ani din Ungaria, au inmatriculat-o acolo, au platit asigurarea si impozitul acolo si circula cu ea cu numar maghiar. Un apropiat de-al meu a cumparat anul trecut un VW Vento de 8 ani cu 2.300 euro si, cu echivalentul a 500 lei, a platit inmatricularea, asigurarea si impozitul pe un an.
Dar, cei mai multi, romani sau maghiari, nu fac asta, ci injura UDMR, ii injura pe cei doi "Mengele" cu patima, si se jura ca nu mai voteaza cu ei, nici sa-i pici cu ceara.
UDMR in schimb, ramane la guvernare alaturi de PDL, umileste cetatenii Romaniei fara deosebire de etnie, religie, sex, etc, ii saraceste, taie pana si indemnizatiile invalizilor si laptele de la gura copiilor, pensia parintilor si/sau bunicilor lor, face tot ce i se ordona de la Cotroceni, numai sa li se voteze Legea minoritatilor, (celelalte cereri principale pe care le au de 20 de ani au fost indeplinite numai in ultimii ani, de cand la putere e Basescu si PDL care nu au in vocabular notiuni precum "tara", popor", "natie", "independenta", "suveranitate","bunastare", si celelalte notiuni care sunt sfinte pentru orice presedinte sau guvern din toate tarile lumii) ca pe vremea Conventiei si a PSD nu au reusit sa obtina nici un drept in plus fata de romani, asa cum primesc acum.
Domnule Borbely Laszlo! Daca credeti ca va fi uitata batjocura cu taxa auto dupa ce, fie veti iesi de la guvernare in viitorul foarte apropiat si veti intra alaturi de USL, fie veti ramane in Opozitie (in cel mai bun caza, adica daca UDMR va intra in Parlament) impreuna cu cei cu care dansati si "sifonati" bani publici acum, va inselati. In pofida eforturilor uriase ale lui Basescu si ale guvernului de a ucide mass media independenta, ea nu va muri. Iar cei vii, nu uita si, mai ales, nu iarta! Iar guvernul ce va veni, nu va putea uita daca nu din alt motiv, cel putin din cauza mass media. Imi doresc sa va vad in costume Armani cu dungi orizontale alaturi de "fratele" dv. intru batjocura romanilor, Mengele al Sanatatii si desigur, alaturi de cei cu sange portocaliu, incepand cu Basescu si terminand cu ultimul ministru care, aidoma dv. a riscat totul pentru a-si multumi stapanul si a pune mana pe niste (multi, foarte multi, din taxa auto, de la buget, de la UE, etc) bani publici.
P. S. Daca vreti, va inregistrez GRATIS niste vorbe "dulci" adresate dv., lui Mengele al Sanatatii si in general UDMR, de co-nationali de-ai dv. de pe aceste plaiuri si vi le trimit la o adresa pe care o doriti. Le-as face publice dar asemenea "urari" nu se pot posta, publica sau face publice.

Niciun comentariu: