marți, 24 mai 2011

"Cine trece linia, de fulgerul meu va fi lovit" / sau / Lasitatea in forma ei plenara



Ca liderii si membrii marcanti ai USL au gresit atunci cand au trambitat intentia unor deputati si senatori PDL de a "trece linia", adica de a se salva pre sine in masura in care se mai poate, e clar. Ca acestia trebuie sa stie ca "fulgerul" lui Zeus, emis de "mana sa dreapta", DNA-ul, va fi activat imediat pentru a stopa "scurgerea" de parlamentari catre USL, este clar din nou.
Dar, si respectivii parlamentari ai PDL ar trebui sa realizeze ca, imediat dupa ce isi anunta trecerea de la tribunele Senatului si Camerei Deputatilor, orice "fulger" (adev[rat sau fabricat) de la DNA sau alte structuri, va putea fi clamat in tara si in Parlamentul European drept "razbunare politica". Iar daca partidul din USL catre care se indreapta, impreuna cu celelalte doua, stiu sa strige cat mai tare in tara, la UE, in presa internationala, si oriunde altundeva este posibil, nici nu mai conteaza daca respectivii parlamentari au comis cu adevarat ceva ilegal sau nu. Oricum, "fulgerul" ar lovi in legatura cu fapte ce nu s-au petrecut cu o zi inainte de anuntarea trecerii liniei, asa ca strigatul "razbunare politica" ar fi foarte, foarte verosimil, atat in tara cat si in afara. Si din momentul primului strigat din toti bojocii, cu indexul `ndreptat acuzator catre Zeus, orcie ar spune `nsasi Zeus sau "uneltele" sale (Boc, Udrea, Anastase, Oltean si ceilalti) s-ar pierde in valul asurzitor numit "razbunare politica". Ba mai mult, USL, la primul fulger, ar putea ameninta cu greva parlamentara, iesirea din sali la fiecare vot, sau alte asemenea masuri pe care PDL nu le agreeza. Si, desi fac singurul lucru pe care il stiu, adica mint si atunci cand din gresela ar putea spune adevarul. Zeus & Co nu se dau `n vant dupa alegeri in lunile urmatoare.
Si mai exista inca un mic amanunt care le scapa celor ce, pe buna dreptate - daca ar fi dupa cum ar vrea fiecare in sufletul sau, PDL ar avea in Parlament poate 10 - 20 de parlamentari - ar dori sa mai spele din rusinea si umilinta la care sunt supusi de atata timp (caci cum altceva se numeste de pilda, interzicerea iesirii din banca si exercitarea dreptului fundamental, constitutional, de a vota). Este vorba despre faptul ca un proces, la noi, dureaza ani si ani, iar Zeus, in cel mai rau caz pentru romani, mai poate da ordine DNA si celorlalte structuri, inca vreun an si cateva luni. Dupa plecarea lui - sa speram ca inca acum, in perioada imediat urmatoare - , toate aceste structuri se vor "suci", ii vor intoarce spatele si isi vor aduce aminte ca exista un Cod Penal, un Cod de procedura penala, care ar trebui respectate. Asadar, cei carora li se va fabrica dosar pe te miri ce vina inchipuita imediat de vor trece linia, vor primi, in mod cert, poate chiar inainte de a ajunge in instanta, NUP.
Daca insa, parlamentarii PDL care vor sa treaca linia s-au speriat dupa cazul Banias, acestia dovedesc inca o data, desi nu era cazul, o lasitate in forma ei plenara. Si, daca scapa acest "tren", s-ar putea sa se trezeasca prea tarziu mai ales ca cei ai UDMR sunt deja cu un picior pe linia catre USL. Am aflat aceasta de la "sursa".
Celor despre care am vorbit, le-as aminti o vorba a lui Nichita Stanescu: "Copii ai poeziei, cu limba pre limba calcand, reinviati!".

Niciun comentariu: