miercuri, 15 iunie 2011

Basescu, precum Stalin, reorganizeaza tara cu degetul pe liniar / sau / Acum chiar ca nu mai este ce distruge in Romania


Nu stiu care opinie este mai apropiata de realitate, dar cea conform careia, Basescu afland despre faptul ca sambata, 11 iunie, USL dezbate la reuniunea la care au participat cateva mii de presedinti de consilii judetene, consilieri judeteni si locali, o propunere de reorganizare teritoriala, s-a infuriat.
S-a trezit dimineata tot nervos, s-a calmat cu o apa (oare?) cu cuburi de gheata, a pus harta Romaniei pe birou, a luat un liniar si a trasat cele 6 judete. Numai ca, asemeni lui Stalin, si-a uitat degetul pe liniar.
Se spune ca Stalin a vrut sa traseze linia ferata Moscova-Vladivostoc> a luat un liniar, l-a pus intre cele doua localitati si a inceput sa traga linia cu creionul chimic muiat `n gura. Numai ca, a uitat sa-si retraga degetul din calea creionului si astfel, pe linia dreapta a aparut o curba (forma buricului degetului aflat pe liniar) care pe teren insemna un ocol de sute de kilometri. Nimeni n-a avut curajul sa corecteze linia, sa o indrepte, si astfel, s-a construit o linie ferata cu un arc de cerc de cateva sute de kilometri inutili, in plus fata de cazul in care linia ar fi fost dreapta.
Exact asa a facut si Basescu. Ce conteaza ca, dupa "Istoria Romaniei" a lui Constantin C. Giurescu, județul ca forma de impartire teritoriala este atestat documentar la 8 ianuarie 1392, când domnitorul Mircea cel Bătrân printr-un hrisov numește „ținutul Vâlcii” județ. Astfel, județul Vâlcea este primul județ atestat documentar de pe teritoriul actual al României? Ce conteaza ca, facuta peste noapte, asa zisa lui reorganizare va costa cat bugetul ministerelor lui Udrea, adica peste 3 miliarde euro? Ce conteaza ca fiecare roman va da din buzunarul gaurit si gol intre 600 lei si 700 lei pentru preschimbarea actelor? Ce conteaza ca, in majoritatea celor 8 mega-judete, capitala se va afla uneori la peste 200-300 km de zeci de localitati si ca orice deplasare din acestea pana la capitala va costa o groaza de bani? Ce conteaza ca oamenii nu au fost consultati? (Ceausescu, marele dictator, in 1968, a dat ordin, inainte de a anuntra oficial reeorganizarea, ca timp de peste un an, in toate organizatiile PCR, localitatile, institutiile, sa li se prezinte romanilor ce inseamna reorganizarea tarii in 41 de judete, care sunt avantajele si care dezavantajele acesteia).
De fapt, aceasta idee a lui Basescu este inca o dovada - a catea oare? - ca isi dispretuieste poporul, ba chiar ca il uraste de moarte, ca nu-l intereseaza nimic in afara camarilei lui, ca a distrus deja destul in Romania, pentru a mai fi nevoie de o lovitura fatala. A distrus Sanatatea, a distrus Invatamantul, a distrus Politia, a incercat sa distruga Justitia (pai procurorului sau judecatorului caruia ii dai telefon sa faca asa cum zici tu, intr-un caz sau in mai multe, cum poti sa-i ceri sa nu faca si el altfel decat prevede legea, contra unor sume sau alte avantaje?), a distrus Armata, a invrajbit categoriile sociale, iar acum, da tarii lovitura de gratie. Nici macar nu mai conteaza daca guvernul isi va asuma raspunderea, incalcand a "n"-a oara Constitutia si Legea, nici macar nu mai conteaza cum se va aplica reorganizarea, daca se va aplica. Conteaza doar intentia de a distruge totul, de a lasa un teritoriu mai mult sau mai putin populat, care inainte de el, se numea TARA, IAR POPORUL, NATIUNE.
Cred ca, peste ani, despre perioada de domnie a lui Basescu se va vorbi mai cu teama, mai cu scarba, decat despre ciuma lui Caragea.
Romani, stati si vegetati in continuare in casele voastre, consolati-va cu afirmatii de genul "Ce putem noi face?", sau "Nu avem pe cine vota", "Toti sunt la fel", idei pe care, cu voia voastra, dar mai ales prin metode sublininale, el si camarila lui vi le-au "implantat" in creierele amorfe si intr-un fel, inutile daca nu sunt in stare sa prelucreze informatiile independent de "zgomotul de fond" din afara lor.
De fapt, primul pas (poate nici nu este primul daca luam in calcul inrobirea romanului de catre bancile straine) catre disolutia tarii a fost deja facut< la nivelul UE se va decide ca granitele de Est ale Romaniei sa fie pazite de politisti din tari precum Germania sau Franta. Va urma impunerea unor ministri din alte tari, apoi a unor conducatori la nivele inferioare, toate cu binecuvantarea lui Basescu si a PDL. Romanii vor fi folositi numai ca simpli executanti in propriul teritoriu ce a fost odata, o tara.
Dumnezeu sa va odihneasca in pace, dragi fosti romani!

Un comentariu:

Dumitrita spunea...

BRAVO draga Ghenci !!! Macar de ai ''striga'' mai tare sa auda toti romanii sa se trezeasca la realitate......vai s'amar de viata noastra !!!


Dumitrita