luni, 16 mai 2011

Pedelistul are opinii proprii, dar nu este de acord cu ele / sau / Schimbul 1 si 3 ocupat, alegeti!


Cred ca nu a existat vreun om cu capul pe umeri caruia sa-i fi trecut prin puiul gandului ca Blaga ar avea vreo sansa in fata lui Boc. Zeus a avut o lesa cu un capat legat de gatul lui Blaga iar cu celalalt, cu cel putin un dosar cu "scheleti". Daca misca in front, sau daca doar ar fi inclus in discurs teme de care Zeus se fereste ca dracul de tamaie, DNA s-ar fi sesizat din oficiu iar Blaga ar fi fost, un "fost".
Deci, totul a fost minutios pregatit de baietii din laboratoarele de la Cotroceni, delegatii au avut fluturasi cu numele pe care trebuie sa le voteze, iar ceilalti doi asa zisi contracandidati ai lui Boc, Blaga ;i Paleologu, au fost pusi - desigur, tot de catre Zeus - sa faca figuratie dar numai pentru a se putea aplica zicala din armata: "Schmbul 1 si 3 ocupat, alegeti!".
La fel, este greu de crezut ca, desi Boc nu merge nici macar la toaleta fara sa-si ceara voie de la Zeus, inca actualul premier va fi de acord sa-si dea demisia din functia de sef al guvernului, asa cum se vorbeste. El vrea sa culeaga laurii victoriei sale si ale stapanului sau absolut, asupra romanilor. Si, dupa cum se vede, astia chiar traiesc intr-o lume paralela cu realitatea.
Romania e pe butuci, la un pas de prabusire totala, iar ei vorbesc de victorii. Romanii sufera de foame, de lipsa de medicamente, de lipsa de asistenta medicala, de lipsa de locuri de munca, in curand si de frig, iar ei vorbesc despre cat de mult bine le-au facut. Am mai spus-o si o repet: "Astia mint si atunci cand, din greseala, spun avedarul".
Le-au facut un bine care, intr-un viitor luminos de peste vreo 50 de ani, le va aduce bunastare si fericire.
Le-a facut un bine ca le-a taiat salariile, ca prea se lafaiau bugetarii intr-un "dolce far niente" pe la Copacabana, Insulele Canare si alte locuri asemenea. Iar cei ce au ramas fara locuri de munca, mars in Spania la cules capsuni, sau in celelalte tari din UE, putinele care ii primesc. Si, suprinzator, toti cei ce merg sa lucreze afara, declarati de Basescu, Udrea, Boc, Anastate (BUBA) "neperformanti", sunt apreciati si platiti de 5-6 ori si chiar mai mult, mai bine decat acasa (de exemplu, un medic roman" neperfomant", platit acasa cu 1.500 lei/lun, primesta la "prima strigare", adica in prima zi, in oricare alta tara europeana, cel putin atatia euro/luna).
Iar somajul "scade" pentru ca sute de mii de romani au iesit din plata si deci, din evidente (adica, nu mai sunt, au disparut pentru stat), iar alte sute de mii nici n-au trecut pe la Oficiile de somaj, au luat-o imediat dupa scoala primara catre granita. Cele cateva sute de mii din aceste categorii, care adunate ar putea fi vreun milion, se adauga celor care lucreaza afara si deci, nu sunt in evidentele statului. O cifra realista pentru rata somajului ar fi pe undeva peste 10% - 12%, poate chiar 15%.
Le-au facut un bine si pensionarilor, ca prea des - de cel mult doua ori pe luna pana-n 2010 - mancau carnea care, nu-i asa, nu e sanatoasa la varsta a treia. La pascut cu ei! Iar medicamentele gratuite si compensate le prelungeau viata prea mult, iar fondul de pensii nu-i poate duce. Afara din sistem, milogilor de pensionari! Luati-va sicriul in spate, si mars catre cimitir! (indemnurile le apartin celor care ne-au adus la nivelul zero de saracie, dar o spun cu ceva mai diferit: ideea insa este aceasta).
Cine-si inchipuie ca se va schimba ceva - chiar in ipoteza ca Boc va fi inlocuit din functia de premier cu un "tehnocrat" vorba vine - acum dupa congres, se inseala. Desigur premierul cel nou va fi la fel de fara sira spinarii, la fel de temator de a avea idei sau intiative proprii ca si predecesorul sau, la fel de "pres" ca si Boc. Aici mi-am adus aminte de o replica vehiculata inainte de '89: Membrul de partid de rand este intrebat de secretarul PCR in timpul sedintei< "Dumneata tovarase, nu ai opinii proprii? Iar acesta raspunde: "Am, dar nu sunt de acord cu ele".
"Micul Boc mare dobitoc", dupa cum bine il numea cineva, va continua sa traga in jos partidul (sa dea Dumnezeu sa ajunga la "crestere negativa"), va repeta in continuare ceea ce spune Zeus, iar membri simpli nu vor avea curajul ca cracneasca (chiar daca dupa cuvantarea lui Blaga, cateva sute au strigat "Libertate! Libertate!"), sa voteze altfel decat li se ordona, iar tara va merge "din greseala in greseala/spre victoria finala". Adica, spre falimentul care pandeste la coltul de care ne desparte un pas.
Iata o poezie a unui anonim, care exprima foarte plastic ceea ce traim azi<


versuri: Anonim
**
De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamant
Au fost intotdeauna...PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
"Iubite Doamne, fa-ma....PROST!"

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera
Ajunge numai sa fii...PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de....PROST.

Avem impozite cu carul
Dar inotam in saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe.....PROSTIE...

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de ...PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti.

Niciun comentariu: