joi, 20 ianuarie 2011

Pensionarii romani, "ciuruiti", furati, dezonorati, calcati in picioare sau Mars catre groapa, "asistatilor!"


Circul cu pensiile militarilor continua. De la Zeus la Boc si "generalul cu patru stele" - care, tineti minte cum se batea cu epoletii in piept strigand de la tribuna Parlamentului: "O singura pensie militara daca scade, imi dau demisia? - si la celelalte trompete pedeliste alde Visan, Berca & Co, toti sustin ca de fapt, militarii in rezerva (dezonorati si trecuti in categoria "asistati" de catre criminalii poporului, desi nu ei le-au dat gradele pe care le-au obtinut prin munca) nu vad bine, ca pensiile nu le-au scazut, ci le-au crescut. Culmea impertinentei si a minciunii: de la daca o singura pensie daca scade..., "izmanarul" a ajuns la: "poate ca, de fapt, vreo 20% vor scadea...". Si, desigur, nimic despre demisie, nimic despre scuze, nimic pentru repunerea rezervistilor la locul pe care il merita.
Pe de alta parte, in paralel cu cele ale militarilor, guvernul - de fapt Basescu pentru ca nu mai crede nimeni ca Boc sau vreun ministru stiu sa spuna altceva decat: "Am inteles sa trati, vom executa intocmai si la timp pretioasele dumneavoastra dispozitii!" - a bagat din nou mana pana la cot in buzunarele pensionarilor civili. A aplicat 5,5%, nu la diferenta dintre suma-limita de 740 lei (sub care nu se aplica procentul) si suma pe care o primeste pensionarul, a;a cum au anuntat cu totii in cor initial, ci la pensia intreaga. Asa ca, cine a primit 900 lei sa zicem, in loc sa i se retina 900 lei-740 lei= 760lei x 5,5%=41,8 lei, deci 900 lei - 41,8 lei=858 lei, i s-au retinut 900 leix5,5%= 49,5 lei si a ramas cu 850,5 lei. Desigur, cu cat pensia e mai mare, cu atat diferenta e mai mare. Iar la peste 1.000 lei, se aplica mai intai impozitul de 16% si apoi contributia de 5,5%. Bravos natiune!
Si, din pacate, pensionarii civili nu au un sindicat care sa-i apere de aceste furturi, asa cum o face cel al militarilor. Iar acesta va castiga la orice instanta din lumea aceasta, chiar daca s-ar judeca in statul cu cea mai dura dictatura de pe Pamant. Daca si-ar face un sindicat - dar, zdrobiti psihic de acesti calai care ne conduc, nu cred ca mai au putere - sau daca asociatiile lor ar da in judecata guvernul, si ei ar castiga in instanta.
Concluzia fireasca pe care cei aflati vremelnic - daca si pensionarii militari si cei civili se vor alatura protestatarilor sindicalisiti, nesindicalisti, care sper sa iasa cat mai repede in strada, nu asa cum s-a intamplat vara trecuta - in fruntea tarii nu o spun explicit dar o sugereaza este: "Mars la cimitir asistatilor, lasatin-ne noua cat mai multi bani la buget sa avem de unde fura cat mai mult!".
La acest capitol mi-a venit in minte un banc vechi, ce se potriveste insa aici. Un ascultator intreaba la Radio Erevan ce trebuie sa faca atunci cand cade bomba atomica. Radio Erevan raspunde: "Luati-va cata un cearsaf si porniti tiptil-tiptil spre cimitir". Ascultatorul intreaba din nou: "De ce, tiptil-tiptil?" Raspunsul: "Ca sa nu produceti panica". Asa si guvernantii nostri, le sugereaza pensionarilor, fie ei civili, fie militari - pe care i-a dezonorat luandu-le calitatea de rezervisti si trecandu-i la categoria "si ceilalti" - sa ia cate un cersaf si sa o ia tiptil-tiptil spre cimtir, fara panica, dupa sloganul lor: "Ciocu' mic, acum noi suntem la guvernare!".
Inca un aspect pe care l-am auzit chiar la intelectuali, indobitociti de comunism mai intai iar acum de Zeus &Co< bine le face ca le taie pensiile militarilor, ca erau foarte mari, iar de-alungul vietii au avut si alte privilegii.
Iarasi, Bravos natiune indobitocita! Cei ce vorbesc asa, propavaduind un egalitarism pe care nici comunistii n-au avut curajul sa-l aduca pana aici, chiar daca sunt intelectuali, se incadreaza la categoria "Noi muncim, nu gandim".
Pai mai, cei cu un singur neuron, si acela provenind de la indoirea accidentala a creierului in burta mamei ianinte de a se osifica cutia craniana, aveti habar, macar asa vag, ce inseamna o viata de militar? Stiti cate zile in 30-40 de ani de cariera au stat acesti rezervisti cu familiile? Stiti ca, de la cel mai mic in grad, pana la generali, nu au putut iesi din tara deloc, nu au putut pleca din localitate fara aprobare si atunci cu indicarea exacta a adresei unde poate fi gasit, nu au avut voie sa faca o serie de lucruri obisnuite si practicate in mod firesc de catre civili? Stiti ca, de-alungul carierei, marea majoritate au fost mutati la fiecare 1,2,3-5,6 ani, in alta garnizoana (inainte de '90, asa, ca sa le arate ca ei conduc, comunistii ii mutau de obicei de la un capat la altul al tarii - de pilda, de la Constanta la Baia Mare sau Satu Mare, de la Suceava in Timisoara si asa mai departe), copiii lor au urmat studiile in 3,4,5 scoli, iar sotiile, chiar daca isi gaseau un loc de munca intr-o localitate, il paraseau la fiecare mutare? Stiti ca, desi aveau salarii mai mari decat "muritorii de rand", nu aveau timp si posibilitatea sa ii cheltuie, nu aveau posibilitatea sa se distreze, sa traiasca normal? Si mai sunt o serie de "oprelisti" care ii tinea precum intr-o cusca. Desigur, voi cei ce ii denigrati, habar n-aveti de toate acestea. Sunteti precum guvernantii: vorbeste gura fara voi.
Treziti-va romani! Treziti-va pensionari militari si civili! Numai o rezistenta, proteste "fara numar" mai pot salva ceea ce a mai ramas - putin, foarte putin! - nemanjit, neumilit, nesupus, neatins de cei ce sustin ca ne guverneaza, in timp ce ne omoara parintii, bunicii, bunul simt, onoarea, cuvantul dat si celelalte insusiri ce fac dintr-o populatie ce ocupa un teritoriu un popor, iar din teritoriu, o patrie.

Niciun comentariu: