joi, 4 noiembrie 2010

Minciunile sfruntate, "picioarele" subrede ale politicii PDL/sau/Cum ne minte in fata PDL=Guvernul Boc=Zeus ca laptele e negru




PDL=Guvernul Boc=Zeus este deja o axioma, chiar daca, in scop de intoxicare, din interiorul partidului sunt lasate intentionat sa se scurga zvonuri cum ca ar exista oarece disensiuni, la fel cum axioma este deja si faptul ca PDL este un miriapod. Un miriapod cu picioare subrede constand in minciuni sfuntate pe care se deplaseaza - de circa doi ani numai la vale - si care, la o analiza deloc de specialitate ci doar de logica, se frang precum scobitorile la cea mai usoara apasare.
Ultima "gogoasa", dar nu singura pe aceasta tema, este cea conform careia Boc a vrut sa-si dea demisia dupa decizia Curtii Constitutionale referitoare la Legea Invatamantului. Pai Boc, daca ar fi luat de brate pentru a fi scos - cu metode legale, desigur - din Palatul Victoria, ar striga precum cel din reclama cu halatul, "Halatul, cat e halatul", necum sa-i treaca prin minte, macar asa, rebel, gandul ca si-ar putea da vreodata demisia.
Sa incercam sa vedem cele mai sfruntate si mai neobrazate minciuni pe care PDL=Guvernul Boc=Zeus ni le serveste cu o obstinatie demna de o cauza mai buna, de cand s-a catarat la guvernare printr-un act total neconstitutional al lui Zeus.

"Fara Guvernul Boc tara ar intra in haos"

Fals. Dupa caderea guvernului Boc - pe care peste 90% dintre romani o doresc cat mai repede si, daca se poate, cat mai violenta pentru el si clica sa, violenta prin care inteleg halte scurte dar repetate la DNA si apoi cate una de peste 5 - 10 ani la "racoare" - ar exista o usoara criza guvernamentala si nu "politica" asa cum ne mint ei. Daca Zeus ar decide pentru prima data in viata de presedinte conform prevederilor Constitutiei, in cel mult doua saptamani ar exiasta un nou guvern. Chiar daca ar fi compus din analfabeti, boschetari, orbi, surdo-muti, autisti si oricine vreti, cu un program gandit de economistii foarte buni de care nu ducem lipsa in tara, in cel mult 2 - 3 - hai, poate 4 ani - ne-ar aduce pe linia de plutire. Dupa care, un alt program pe termen mediu si lung `ntocmit de aceeasi 8 - 10, poate mai multi, economisti romani foarte buni, dupa cel mult 5 ani am putea reveni acolo de unde am plecat inaintea crizei.

"Nu numai Romania e in criza, toata lumea e in criza"

Din nou, fals. Nici in 2008, nici in 2009, Romania nu s-a aflat intr-o criza ata de profunda precum cea din tarile vestice dezvoltate, deoarece bancile de la noi nu au fost atat de expuse ca la ei iar firmele romanesti nu lucreaza in atat de mare masura pe credite. Adica: in Vest, firmele cumpara materia prima sa zicem, din credite bancare si returneaza creditul atunci cand au vandut marfa. Cel putin asa mi-au explicat 4 patrni cu care am vorbit in Germania in luna aprilie. Chiar ei mi-au spus ca e bine de noi, ca la noi criza nu a fost atat de adanca precum la ei. Ei bine, la noi criza este mult mai adanca, multumita politicii geniale izvorata din putul gandirii lui Zeus si a servilismului dus pana la extrem - nu in Romania, ci in lume, nu cred sa existe un om atat de servil precum Boc, nici macar in tari cu regimuri absolutiste precum sultanatele sau emiratele -, iar efectele ei le vom simti inca, in cel mai bun caz, cel putin 10 ani, daca nu mai multi.
Criza a fost un fel de rasad adus de afara, pe care PDL=Guvernul Boc=Zeus l-au udat asiduu furand din banul public - conform site-ului "porcisme.ro", numai in acest an pedelistii au deturnat peste 8,5 miliarde euro din bugetul de stat - , luand masuri aberante, neconsultandu-se cu nimeni - toate solutiile propuse de sindicate, patronate, partide de opozitie, au fost scurt calificate de Zeus ca fiind "prostii", afirmatie reluata in cor de "trompetele" sale, in frunte cu "trombonul" Boc -, neluand in seama nici macare sugestiile lui Strauss Kahn si ale lui Roubini care au spus ca in vreme de criza nu se taie veniturile, si nu ce cresc taxale si impozitele.
Criza a fost si este in continuare pentru ei doar un leit-motiv pentru furt, guvernarea dupa cum "vrea muschii lor", scuiparea in fata a poporului pe care tripleta PDL=Guvernul Boc=Zeus si desigur BUBA (cancernul in faza de metastaza al Romaniei, Basescu-Udrea-Boc -Anastase) nu doar ca il dispretuieste, ci chiar il uraste intr-un asemenea hal incat, daca ar putea, ar alunga cel putin 15-16 milioane de romani din tara, pentru a ramane numai cu cei care i-au votat. De fapt, din cei circa 5 milioane de romani care i-au votat, n-au ramas mai multi de vreun sfert care i-ar vota din nou in cel mai rau caz, asa ca trei sferturi dintre ei, daca ar spune ca nu-i mai voteaza, ar fi inclusi intre ceilalti 15 - 16 milioane pe care i-ar alunga din tara cantand si topaind de bucurie.

"Anul viitor salariile bugetarilor vor creste cu 10% - 15%"

Din nou, fals. De ce? Foarte simplu: daca luam in calcul faptul ca, la 30 iunie, nivelul a fost zero, iar din 1 iulie a fost -25%, atunci o majorare cu mai putin de 25% nu inseamn[ crestere, ci eventual, cu mult bunavointa, poate fi numita o usoara revenire. Ar putea fi numita "crestere" o majorare cu cel putin 25,00001%.
Dar, si acea "crestere" cu pana la 15%, asa cum a explicat consiliera lui Boc, Adreea Vass Paul, poate fi facuta numai cu trimiterea in somaj a inca circa 30.000 de bugetari.

"FMI ne cere sa luam aceste masuri"

Alta minciuna sfruntata. Dar, sa o luam de la inceputul "injugarii" la FMI la care ne-a condamnat Zeus: primele negocieri, si apoi urmatoarele, inclusiv ultimele, au avut loc intre delegatia FMI-CE-BM si Zeus, de unul singur. El a negociat, el a centrat, el a dat cu capul, iar PDL=Boc n-a facut altceva decat sa execute ceea ce a decis Zeus impreuna cu FMI. Iar Zeus a avut grija ca nu doar generatia actuala, cea de la 30 de ani incolo, ci si cele ale nepotilor nostri, sa plateasca imprumuturile pe care le-a decis el.
Ce exemplu mai elocvent doriti decat acela c[, dupa incheierea celei de-a treia runde de negocieri, ministrul pe atunci al Muncii, Seitan, intrebat de mass media ce s-a decis, a raspuns senin ca nu stie deoarece nici el nici Boc nu au luat parte la negocieri, au fost "trimis la plimbare" de Zeus chiar la inceputul lor. Exista la televiziunile centrale aceste imagini.
FMI a trasat doar, la inceput, un fel de pista ingradita, intre peretii careia trebuia ca guvernul - vorba vine, deoarece guvernul n-a luat nici o masura de cand este condus de Boc, ci doar a executat ceea ce i s-a ordonat de la Cotroceni - sa-si elaboreze politica. N-a cerut nici taierea pensiilor sau a salariilor, n-a cerut nici cresterea TVA, n-a cerut nici o masura concreta. A spus doar ca trebui redus deficitul. Punct.
Aaaa, e alta poveste ca acesta putea fi redus prin cresterea gradului de incasare din economia neagra si gri - care de altfel alimenteaza conturile fruntasilor PDL si ale partidului -, prin reducerea cheltuielilor publice (cele 8,5 miliarde euro numai in 2010, din care aproape 4 miliarde - cam cat deficitul fondului de pensii pe un an - a primit Elena Udrea pentru "frunze" si alte tichii de margaritar, in conditiile in care in majoritatea tarilor civilizate nu exista un minister al Turismului), prin restructurarea ministerelor si agentiilor ;i prin recuperarea sumelor de ordinul zecilor de miliarde de lei de la cei ce n-au platit in ultimii 20 de ani contributii sociale (fond de pensii), contributii la Sanatate si Somaj (cum ar fi minerii, ceferistii, angajatii firmelor cu capital majoritar de stat si altii), si prin alte masuri ce nu afectau nivelul de trai.
Aceste masuri nu le-au luat, desi erau constienti ca ar fi singurele bune, pentru ca nu-i intereseaza de poporul pe care chiar il urasc, pentru ca n-ar fi putut "rambursa" cele circa 200 milioane euro cat a costat campania electorala a lui Zeus din 2009, pentru ca n-ar fi putut "satura" foamea clientilor din ranadul partidului si nu numai.
Cu toate acestea, trebuie sa afle tot romanul ce a facut in ultimii 50 de ani FMI-ul in lume, ce drame a produs. Iata ce a "realizat" pana in prezent Jeffrey Franks impreuna cu FMI<

Jeffrey Franks “s-a ocupat” de Argentina inaintea cumplitei crize din 1999–2002 (Saccsiv)

Argentina denunţă faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. Se pare ca Jeffrey Franks a fost „desk economist” pentru Argentina inca din 1997, cu doi ani inainte de izbucnirea crizei economice. Reţeta FMI pentru Grecia „este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, ministrul argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări. Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale, estimează că FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană. „FMI nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins”.
Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn a răspuns indirect la aceste acuze asigurând că măsurile de austeritate decise în Grecia, în schimbul unui ajutor de 110 miliarde de euro din partea UE şi a FMI, nu privesc persoanele cele mai sărace. „În Argentina, pentru numeroase persoane, FMI este diavolul şi există motive pentru aceste poziţii” recunoştea Strauss-Kahn în septembrie 2007 când se afla la Buenos Aires. De atunci, instituţia financiară internaţională şi-a făcut mea culpa şi şi-a recunoscut erorile în gestionarea crizelor trecute.
Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi.
Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar. În cazul Greciei, sistemul de securitate al zonei euro împiedică ţara să dea faliment şi să treacă la devalorizare, condamnând-o la austeritate.
FMI distrugea Argentina si fara Jeffrey Franks asa cum va distruge si Romania, cu sau fara respectivul personaj. E insa bine de retinut aceasta informatie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine scris... adevarul gol golut... de ce doreste zeus sa intre in clubul bilderberg? si executa tot ce i se spune... dar in zadar : tot nu va avea acces in club! Bravo pentru blog si tot efortul depus

Anonim spunea...

traim intr-o "dictatura moderna iluminata" cum spunea EU (blonda lu' zeus) la B1TV