luni, 16 august 2010

Un pas mic dar insuficient pentru romani, Basescu huiduit sau Nemultumirile bat usor-usor in ferestrele Cotrocenilor


Basescu a fost in sfarsit, huiduit. Nu asa cum merita, nu la unison, nu atat de hotarat incat sa nu-si poata sustine discursul triumfalist de Ziua Marinei. Este adevarat, nu le-a spus marinarilor ca le-a taiat salariile cu 25% in cinstea acestei zilei, dar nici mult n-a lipsit.
Numai cateva huiduieli si fluieraturi disparate si rahitice nu-l pot scoate pe Zeus din lumea in care s-a izolat impreuna cu guvernul SAU si acolitii SAI (cei "abonati" neconditionat la banii bugetului inspre propasirea lor si a gastii din care fac parte). Dupa cum poate constata oricine in ultimii ani in special, el mai vorbeste si despre poporul SAU, tara SA, dar pentru Zeus ele sunt doar teoretice ale lui si exista doar in mintea sa, deoarece nu-i pasa nici de popor nici de tara. Mai mult, face tot ce poate sa loveasca in popor - de la pensionar la bugetar si de la angajatul la privat la copil (vezi intentia de impozitare a "tuturor veniturilor", adica si a alocatiilor si banilor pentru ingrijirea copilului) -, sa duca tara cat mai departe de Europa in a carei uniune suntem numai teoretic, sa umileasca deopotriva intelectuali (medici, cadre didactice, cercetatori si ceilalti) si oameni cu cateva clase, sa distruga tot ceea ce a mai ramas intact din fiinta noastra nationala.
Primarul Constantei, Mazare - nu sunt nici macar aluziv admirator al acestuia -, a raspuns intr-o interventie televizata la intrebarea realizatorului daca nu-l injura oamenii dupa ce a taiat din iluminatul public si a anuntat ca nu mai poate oferi subventii pentru incalzire, cam asa: "Ma injura, dar ii trimit la Basescu sa-i ceara lui bani de subventii si de iluminat. Si, stiti ce este ciudat? Ca, desi in Basescu a fost votat in Constanta de 70% dintre ei, toti cei pe care ii trimit la el, sustiun ca nu l-au votat. Atunci cine l-a votat?".
Aspectul este valabil nu numai in Constanta ci peste tot in tara si in comunitatile de romani din Spania, Portugalia - am spus de romani, nu de rromi -, Germania si celelalte. Tututor celor care s-au lasat pacaliti in mod prostesc de promisiunile marinarului le e acum rusine sa recunoasca. Nu gestul de a-l fi votat ii face sa roseasca de rusine, sa nu recunoasca faptul ca au pus stampila pe numele lui fara sa le tremura mana, ci rusinea de a se fi lasat pacaliti atat de usor, cu argumente atat de false incat se itea minciuna ade sub ele.
Si, daca mai au un pic de sentimente fata de cei de langa ei si fata de tara, cei ce neaga acum ca l-ar fi votat dar au facut-o, ca o minima reparatie, ar trebui sa fie primii care huiduiesc - nu cu jumatate de gura ca cei din Constanta -, sa fie primii care sa-i indemne pe ceilalti sa protesteze, sa nu accepte batjocura lui Zeus, Boc, Udrea, Videanu, Berceanu si celelalte "unelte" ale Marinarului fara timona, sa nu se dezlipeasca de gardurile Palatelor Victoria si Cotroceni, pana cand nu pleac[ Zeus & Co., definitiv si irevocabil. Numai fara Zeus & Co vom putea zambi din nou, numai fara ei vom putea merge pe strazile Europei cu capul ridicat fara a ne rusina ca suntem romani, numai fara ei putem avea un viitor, chiar daca nu va fi unul luminos de a doua zi de dupa acest cosmar numit "Epoca Basescu".
Desteptati-va romani pana nu disparem de tot ca tara si popor! Deja este prea tarziu, ieri a fost prea tarziu!

2 comentarii:

Mihai spunea...

Cred ca dna Udrea este cea care s-a chinuit sa aduca o schimbare.

Anonim spunea...

Ai dreptate, s-a chinuit sa schimbe mai multe. De exemplu rochiile, pantofii, modul de a fura din banii publici - acum nu se mai fura cu fereala, cu acte doveditoare, ci la vedere, sfidandu-ne si afirmand, ori de cate ori mass media dezvaluie furturile, "Nolli me tangere"