miercuri, 18 august 2010

Basescu si Boc vinovati moral de moartea copiilor sau A trebuit sa moara copii pentru suplimentarea bugetului Sanatatii?


Este greu sa exprimi in cuvinte ceea ce simte fiecare dintre noi - nu dintre ei, cei care aplauda si aproba masurile decise de Zeus si implementate prompt si fara cracnire de Piticul-Pocait - vizavi de tragedia de la Materinitatea din Giulesti.
In mod cert, ancheta va stabili ca medicul si asistenta - cate unul din fiecare la o sectie pe care in Occident o deservesc cel putin cate 5, 6, 7 din fiecare - sunt vinovati de moartea micutilor care n-au avut alta vina decat ca s-au nascut in Iepoca Basescu.

Dumnezeu sa ni-i trimita in chip de ingeri iar mamelor si familiilor indurerate sa le aline suferinta!

Si nici n-as fi scris nimic pe aceasta tema daca nu as fi gasit pe agentiile de stiri uluitoarea informatie care vine ca o bomboana pe coliva: "Boc este surprins de tragedia intamplata".
Si, as vrea sa pun cate intrebari la care stiu ca nu doar ca nu voi primi raspuns in veacu' vecilor, dar nici macar nu se va gandi nimeni sa mi-l dea:
Dar n-a fost surprins atunci cand a intocmit bugetul pe anul 2010 cu un minus enorm la Sanatate?
N-a fost surprins saptamana trecuta cand a anuntat ca la rectificare se vor lua bani din bugetul cat un varf de ac al Sanatatii? A, ca imediat dupa tragedie a intors-o asa cum face el si stapanul sau Zeus, si a anuntat ca suplimenteaza acest buget, nu e altceva decat inca o dovada - a cata suta - a ipocriziei sale si de fapt, a intregii gasti Zeus & Co.
N-a fost surpsins atunci cand stapanul sau a anuntat ca trebuie disponibilizati peste 70.000 de bugetari, inclusiv din Sanatate?
N-a fost surpins cand acelasi stapan a indemnat in mod direct medicii si cadrele medicale sa emigreze?
N-a fost surprins ori de cate ori de-alungul guvernarilor sale de la I la V (sau VI?), mass media din Romania si cea din mai multe tari UE trageau un semnal de alarma asupra faptului ca sistemul de Sanatate este in prag de colaps?
N-a fost surprins atunci cand, la unison cu stapanul sau, a anuntat ca trebuie inchise spitale iar personalul trebuie disponibilizat, numai pentru a le iesi la socoteala "artimetica" cinica pe care o practica de la venirea la putere cu zambetul pe buze?
N-a fost surprins atunci cand a schimbat, de-a valma, directori de spitale competenti, respomsabili si seriosi, cu activisti ai PDL a caror calitatea de baza a fost incompetenta cu cu carnet de partid?
De fapt, sunt convins ca n-a fost, nu este si nu va fi surprins. Nici el, nici stapanul sau. Si nici nu vor avea mustrari de constiiinta nici ei doi, nici vreun tucalar de-al lui Zeus. Nu vor avea cosmaruri ca direct sau indirect, cei doi in primul rand, dar si cei din jurul lor care n-au curajul nici sa ceara voie sa respire in fata lui Zeus, necum sa traga un semnal privind starea Sanatatii, au o mai mica parte din vina pentru moartea pruncilor nevinovati.
Ei dorm si vor dormi linistiti noptile, iar zilele vor continua sa-si infunde in conturi si buzunare bani de la buget, bani ce si-ar avea locul firesc si in Sanatate.
Din pacate, si noi dormim, iar ei continua sa ne spolieze, sa na batjoreasca, sa ne trateze ca pe niste sclavi, sa ne infunde tot mai adanc in noroiul falimentului.
Somn usor, romani!

Niciun comentariu: