joi, 5 august 2010

Chiar suntem un popor de sado-masochisti? sau Trebuie sa taiem cordonul obilical ce ne leaga de tatuc


Motivul pentru care n-am mai postat de mult pe blog este acelasi ca si pana acum: pana cand ajungi sa comentezi o situatie sau o afirmatie a vreunuia dintre cei care-si bat joc de noi sustinand ca ne conduc spre noi clumi de glorie si progres, totul de schimba la 180 grade.
Dar nu se schimba minciunile pe care "Tatucul" Traian si "presul" sau Boc ni le repeta cu obstinatie, minciuni pe care nu le mai cred nici macar cei ce i-au votat. Ma intalnesc destul de des cu "adoratoridebasescu" si "iubitoridebasescu" in fata carora nu cu mai mult timp de 6 - 7 luni in urma, daca spuneai ceva foarte vag ireverentios despre Zeus sau Piticul pocait, caruia nu-i mai spun "premier" nici macar membrii guvernului, riscai sa fii stropit cu un val de laturi, facut "tradator", injurat in cel mai bun caz. Acum, pe cei ce spun adevarul in ce priveste "La famiglia" lui Zeus care fura si chilotii de pe mortul numit Romania ii mai fac "tradatori" numai cei in cauza plus o mana de "adoratoridebasescu" si cei din jurul lui. In nimicnicia lor, Zeus & Co si mana de adulatori care le mai sunt in preajma, habar n-au ca facandu-i "tradatori" pe cei ce vor sa "opereze" albeata de pe ochii putinilor romani care mai cred elucubratiile si minciunile "vajnicilor nostri conducatori", nu fac altceva decat sa repete un slogan dureros si tragic de adevarat de pe vremea lui Stalin si apoi Ceausescu. Sloganul era urmatorul: "Dai in mine? Dai in fabrici si uzine, dai in clasa muncitoare. Dai in fabrici si ogoare" (adica dai in tara, pentru ca Zeus &Co sustin ca ei sunt tara). Iar concluzia era un "supozitor" de plumb cu diametrul de 7,62 mm. Ba cei chinuiti inainte de a fi impuscati erau schingiuti mai rau decat pe timpul lui Torquemenada. Oficial se spunea apoi ca acestia s-au sinucis. Emblematica este sinuciderea lui Maiakovschi care, in fata plutonului de executie, cica ar fi strigat "Nu trageti tovarasi!".
Dar, daca la inceput cateva sute de romani, apoi mii, apoi zeci de mii, si-au strigat revolta la Timisoara si apoi la Bucuresti in '89, acum toti cei loviti de securea lui Basescu - desigur, cu mana lui Boc - se uita cu ochii mari si cu o speranta despre care sunt constienti ca este desarta catre Tatuc gandind: "Poate ca mie nu-mi taie din salar. Poate ca mie nu mi se va intampla sa ma execute silit banca si sa ma scoata in strada. Poate cu mie nu mi se va intampla sa raman fara loc de munca si sa mi se taie si din ajutorul de somaj. Poate ca..." Nu "poate ca", nimic. Toti bugetarii si pensionarii vor suferi, toti romanii vor suferi si mai rau decat in ziua de azi. Basescu & Co tin cu tot dinadinsul sa confirme unul din panseurile lui Murphi care zice: "Bucura-te de ziua de azi ca-i mai buna decat cea de maine". Nu ne asteapta nimic bun, Romania nu are practic o zi de maine. Dupa ce acesti adevarati dusmani ai popporului, Basescu & Co isi vor fi desavarsit opera, Romania va fi un schelet de pe care aceste hiene au ros toata carnea, iar acum ling oasele, o ruina ce va avea nevoie de cel putin 20 de ani pentru a reveni cel putin la nivelul anului 2008.
Dar, se pare ca suntem un popor de sado-masochisti, care ajunge la orgasm abia cand i se ia totul, abia atuinci cand calaii obosesc sa-l biciuasca, batjocoreasca, scuipe, minta, insele. Primul pas catre eliberarea din sclavia acestui sado-masochism va fi taierea cordonului ombilical cu care o parte - din pacate destul de numeroasa - a poporului este legata de Tatuc si de "presurile" sale (alde Boc, Udrea, Ioan Oltean, Monica si "ANI" Macovei, "Tulusii" si "Morarii" si altii cateva zeci). La taierea cordonului trebuie ca toata lumea sa inteleaga ca acest guvern condus de Zeus prin "uneltele" sale, nu ne va da in veci nimic, din contra, ne va lua tot mai mult, pe zi ce trece, ca nu ne indreptam catre vreun mal cu vedreata ci catre un cimitir parasit scufundat in ceata, ca nu le vor binele nici angajatilor la stat, nici celor de la privat, nici bugetarilor, nici somerilor, niciunei alte categorii, ci insista sa-i spolieze in timp ce le spun minciuni. Adica, isi baga ambele miini in buzunarele noastre si ne spun ca numai asa ne va fi bine.
Ce exemplu mai elocvent de dispret fata de popor vreti, decat ultimele declaratii ale lui Basescu, conform carora statul nu-si poate plati medicii, profesorii, meseriasii, pensionarii - ca de cei de la privat au avut ei grija, lichidand sute de mii de firme si punandu-le un jug de plumb celor care au mai ramas -, bugetarii, somerii, iar cui nu-i convine ca ei fura si ca nu sunt bani pentru romanii de rand, n-ar decat de emigreze.

Ambasadorul Frantei a dat un interviu in urma cu o luna in care, desi uzantele diplomatice nu i-ar permite, in mod direct, ne face pe toti romanii niste lasi care nu stim sa ne aparam drepturile.
Iata doar doua fragmente din acest interviu:

"Care sunt diferentele intre masurile adoptate de guvernele francez si roman?

Henri Paul: Diferenta e ca deocamdata nu am prea vazut masurile anticriza ale guvernului roman. in Franta suntem deja la a doua revizuire generala a politicilor publice. Suprimarea unui post de functionar din doi nu este un lucru nou. Adevarul este ca multe state au luate deja masuri de austeritate si ca cele de acum sunt masuri suplimentare. Diferenta este ca, de cand sunt in Romania nu am vazut nici un fel de masura de austeritate din partea guvernului roman. Din 2007, chiar din 2006, au existat masuri de austeritate in Franta. S-au facut economii, s-au redus posturi. Diferenta e ca in Romania s-a intamplat pe dos: au fost sporite cheltuielile si au fost create birouri iar efectivele au fost sporite.
Daca acum guvernul se gan­deste sa imbunatateasca efi­cienta si competitivitatea, este obligat sa faca doua lucruri: sa revina asupra functiilor publice create in perioada anterioara si sa revina asupra maririlor de salarii din perioada anterioara si apoi va trebui sa faca ceva in plus. Prin urmare, marea diferenta este ca in Franta a inceput mai devreme, in vreme ce Romania a reprezentat contratipul. De aceea insist asupra coordonarii politicilor economice in Europa. Este necesar ca tarile europene sa isi coordoneze actiunile si masurile. Daca o tara ia un set de masuri, iar alta face exact contrariul, atunci se perturba ansamblul. Romania este parte a UE si trebuie sa isi coordoneze politicile cu ale altor tari. Desigur, se pot gandi masuri specifice de relansare in Romania, precum dezvoltarea suplimentara a anumitor sectoare.

Toate aceste programe de austeritate provoaca insa nemultumirea publicului...

Henri Paul.: Pai, n-am vazut cine stie ce nemultumire publica in Romania! Ati vazut manifestatia din fata Guvernului? Uitati ce e! In Franta, daca s-ar fi facut ce s-a facut aici, va asigur ca am fi avut milioane de oameni in strada. Daca am fi scazut salariile cu 25% in sectorul public am fi avut manifestatii enorme. Aici mi se pare ca oamenii sunt foarte, foarte calmi".

Dormiti romani linistiti, Zeus si Piticul pocait, vegheaza! Desigur, la catafalcul defunctei Romanii, la capataiul fiecarui roman care se incapataneaza sa mai traiasca, dupa ce i-a servit o portie de promisiuni otravite.
Dormiti romani pana cand acesti calai-hoti vor fura patul de sub voi. Dar trezirea de atunci va fi pe cat de dura pe atat de tardiva.

Niciun comentariu: