vineri, 16 iulie 2010

Inca nu ne-a ajuns cutitul la os? Cat ma avem? sau Alba-neagra cu soarta noastra, pe banii nostri



Indecizia tuturor factorilor de putere, combinata cu inversunarea lui Zeus impotriva pensionarilor - de fapt, in ochii lui, toata populatia care nu l-a votat, ba mai nou si cea care l-a votat, apare ca dusman personal ce trebuie lichidat prin orice mijloace, a facut sa nu pot scrie nici un rand aici. Pentru ca, probabil pe cand apucam sa postez textul, Boc venea cu o noua afirmatie privind "reformele" lui ce inseamna de fapt, saracirea si mai mult a populatiei, un ministru cu alta, Zeus cu alta, iar pe cand apucam sa-l citesc in scop de corectare, tot ceea ce scrisesem putea fi depasit. Desigur, termenul "lichidat" trebuie pus in ghilimele pentru ca, cel putin pana acum, vajnicul conducator, caruia, pe deplin meritat, i se spune "al doilea Ceausescu", nu s-a pronuntat pentru impuscarea adversarilor. Cu o singura exceptie si anume pensionarii si in special cei ce au pensii de sub 1.000 lei> ei nici nu este nevoie sa fie impuscati, ajunge ca Boc sa execute porunca lui Zeus si sa le impoziteze pensiile cu 16% (iar in ceea ce-i priveste pe cei din orasele in care exista sistem centralizat de incalzire, in plus, sa li se impuna tarife de sa nu le ajunga pensia sa le plateasca), pentru ca o buna parte dintre ei sa "iasa din sistem" (sa se mute de la frigul din case si apartamente la cel din mormant), asa cum se exprima ministrul Seitan in urma cu vreo daoua luni apropos de reducerea numarului de pensionari.
Boc a fost huiduit de mai multe ori in ultimele saptamani, nu si cel ce are de fapt timona guvernarii si a conducerii tuturor institutiilor din Romania si care s-a rastit la sinistrati, i-a persiflat, i-a tratat cu aroganta, i-a trimis sa-si asigure casele si sa munceasca, nu se ceara ajutor de la statul care, iun ansamblul sau, este vinovat ca au ramas fara case. De fapt, acum ca stie ca nu are sanse sa schimbe Constitutia - si nici opiniile romanilor, in conditiile in care sute de mii el putin din cei ce l-au votat se caiesc public si isi bleastama ziua in care au pus stampila pe numele lui - ca sa mai "fure" inca timp de 5 ani viata romanilor, Basescu isi arata adevarata fata. Nu mai are interes sa se poarte frumos cu populatia, nu mai are interes sa o curteze, iar de mintit o minte pur si simplu din reflex, nu din interes. Pentru el, minciuna si ura importiva romanilor este un modus vivendi. Pentru el, noi toti suntem niste paduchi ce trebuie striviti, infometati, umiliti, si obligati sa traga tare pentru a-si umple conturile el, familia si clica sa de lingai.
Pensionarii au anuntat pentru la toamna proteste cum nu s-au mai vazut in lume, dupa cum a anunat presedintele federatiei lor nationale. Pana atunci, si o parte dintre bugetari vor ajunge sa vada cum e sa fii dat afara si sa ramai somer, iar cealalta parte, cum e sa traiesti din salarii lunare echivalente cu totalul facturilor - ca sa nu mai vorbim de cei ce au si rate la banci - si sa n-ai bani de paine. Si atunci, poate ca-si vor uni fortele si popate ca revolta se va extinde si va cutremura sistemul acesta in care coruptia a ajuns la paroxism. S-a furat - dar mai cu "blandete", nu cu mana pana-n umeri si fara a afecta nivelul de trai al omului de rand - si pana in 2000, s-a furat pe vremea lui Nastase, s-a furat si pe vremea lui Tariceanu. Dar cu toptanul, cu sute de milioane de euro (in total cred ca se ajujnge la miliarde), sfidand intreaga populatie care afla despre aceste fapte din mass media, sfidand Legea, Constitutia, bunul simt, fara frica de consecintele legale, fara teama de Dumnezeu, asa cum se fura acum de la gura copiilor, a bugetarilor, a angajatilor la privat, a somerilor si a pensionarilor. Intr-un cuvant, s-a furat de la peste 20 de milioane pentru buzunarul catorva sute de PDL-isti si a acolitilor lor si, din pacate, se fura in continuare fara jena, in timp ce milioane de romani trag de la gura, trag de la medicamente, pentru a supravietui inca o zi, inca o saptamana, inca o luna. Nici ei nu stiu de ce insista sa supravietuiasca, in conditiile in care nu au un orizont de timp in care lucrurile s-ar putea indrepta oarecum. Din pacate, in urmatorii 15-20, de ani, nu se vor indrepta, vom plati furturile, vom plati incompetenta, vom plati datoriile luate ilegal - nu exista vreo decizie a Parlamentului prin care sa fi fost aprobat imprumutul - de catre Basescu in numele nostru, vom plati noi, copiii nostri si chiar nepotii nostri, cu varf si indesat. Dar vor plati si ei. Daca cei ce vor veni la putere dupa ei nu le vor face plangeri penale lui Boc si Basescu pentru subminarea economiei nationale, tentativa de genocid la adresa pensionarilor si minorilor prin taierea brutala a pensiilor si alocatiilor, iar ministrilor care au votat actele normative aberante emise dup[ 1 ianuarie 2009, pentru complicitate la aceste infractiuni, atunci dreptatea va fi moarta pe veci in Romania. Pentru a nu o ingropa definitiv, politicienii Opozitiei trebuie trasi de maneca inca de pe acum in acest sens, trebuie facuti sa promita - sa jure chiar - ca vor resuscita dreptatea aflata acum in moarte clinica.
Iar in afara de resuscitarea dreptatii aici pe pamant, nu cred ca blestemele noastre, a milioanelor de romani nu ii vor ajunge, pentru ca Dumnezeu n-a lasat niciodata nepedepsite astfel de fapte.
Te rugam fierbinte, Sa ne-asculti de-a pururi/Marea rugaminte: Nu lasa, Maicuta, / Sa pierim pe cale,/ Caci noi suntem fiii, /Lacrimilor tale.

Un comentariu:

Adrian Moisa spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (800 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, artist

aerografie


Y!mess desene_aerograf sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian