miercuri, 19 mai 2010

Acum i-am condamnat pe toti la moarte Pensionari, luati cate un cearsaf si mergeti tiptil-tiptil catre cimitir


Titlul acestui material l-am dat dupa ce mi-am amintit de filmul "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (realizat dupa romanul lui Titus Popovici "Moartea lui Ipu", regizor si `n rolul principal, Sergiu Nicolaescu). Coroborat cu afirmatia lui Zeus de dupa castigarea (oare?) a celui de-al doilea mandat si anume "I-am ciuruit", ce se mai poate spune? Subtitlul mi-a fost sugerat de un banc mai vechi. In banc se spunea ca un ascultator intreaba la Radio Erevan ce trebuie sa facem atunci cand auzim ca vine inspre noi bomba atomica. Raspunsul este: "Sa-si ia fiecare cate un cearsaf si s-o ia tiptil-tiptil catre cimitir. De ce tiptil-tiptil? Ca sa nu produceti panica".
Desi aparent cele doua "surse" nu au vreo legatura, anuntul lui Zeus care a negociat singur cu delegatiile FMI, UE ;i BCE - a sunat a condamnare la moarte pentru pensionarii obisnuiti. - Reamintesc faptul ca, in seara in care el anunta taierea pensiilor si salariilor, ministrul Muncii, Seitan, declara ca nici el nici vreun alt ministru si nici Boc nu au participat la faza finala a negocierilor deoarece Zeus i-a trimis la plimbare si a facut propunerile de la sine putere Caci din aproximativ 6 milioane de pensionari, numai vreo 250.000 - 300.000 au pensii de 5.000 - 10.000 lei ;i peste. Vreo 75% - 80% au pensii de sub 2.000 lei - 3.000 lei, iar vreo 90% din totalul pensionarilor din tara noastra au pensii de sub 1.000 lei (majoritatea `ntre 300 lei ;i 700 - 800 lei). Pe cei 90% din totalul pensionarilor, i-am numit aici "condammnati la moarte", pentru ca, si fara anuntata majorare cu pana la 250% a cheltuielilor de intretinere la bloc in orasele cu sistem centralizat, ei abia daca-si puteau plati aceste cheltuieli si, in cel mai bun caz, isi puteau cumpara o parte din medicamentele fara de care intr-o luna, intr-un an, eliberau statul de povara de a le plati pensie.
Desi sindicatele, partidele de opozitie, marii economisti fara partid din tara noastra - si i-as aminti numai pe Voinea, Serbanescu, Cosea - au oferit solutii de scadere a deficitului pe termen lung si de iesire din criza fara taierea pensiilor si salariilor, nici Pinguinul-premier, nici Vladescu - cum a ajuns un specialist ca el sa se faca "pres" la Zeus si sa nu aiba curaj sa recunoasca faptul ca acesta a gresit atunci cand a decis cu de la sine putere taierea pensiilor si a salariilor, este greu de inteles: O fi pe baza de dosar, o fi pe baza de functie? Nu se stie - nu vor sa le ia in seama si afirma ca saolutiile nu sunt bune. Ei tipa sus si tare ca singurul detinator al adevarului absolut este Zeus.
"Pe orice batran sa-l cinstesti ca pe un parinte", "Nu munca, ci necazurile il imbatranesc pe om", "Nici o boala mai grea ca boala batranetelor", "Cinsteste pe batrani, ca si tu ai sa fii batran", "Copilul trebuie pazit si batranul respectat" - sunt doar cateva zicatori de la mosi-stramosi pe care guvernantii fara Dumnezeu, in frunte cu Zeus (el n-are nevoie de Dumnezeu pentru ca se simte si de poarta ca un Dumnezeu), nu le iau in seama. Mai mult, acestia, desi sunt in general cu studii multe (oare?), uita sfatul filosofilor antici "Memento mori", sau necrologul "Si eu am fost ca tine, si tu vei fi ca mine".
Batranii nu doresc moartea celor doi impotriva carora striga in primul rand, le doresc doar sa traiasca din pensia lor. Eu as adauga doar: Atat Zeus cat si Boc, sa traiasca cel putin peste 90 de ani, ca sa aiba ocazia lumea sa-i scuipe, sa-i pomeneasca intocmai ca pe Ciuma bubonica sau ca pe Holera, zeci de ani dupa ce nu vor mai fi la putere. Si, chiar daca vor trai bine mersi pentru ca au adunat averi fabuloase cat timp au asuprit 22 de milioane de romani, blestemele, injuraturile, modul in care vor fi pomeniti, le vor sta in gat chiar si in momentul in care isi vor da obstescu sfarsit. Iar copiii si neamurile lor apropiate vor fi privite ca infestate cu boala lor, pentru ca ei mai uita un proverb: "Copiii platesc pacatele parintilor". Ei insa, orbiti de putere si de ura impotriva poporului pe care il calca in picioare, nu vad, nu aud.
Sa traiti bine, domnilor Basescu si Boc, pana la adanci batranete, scuipati, injurati, blestemati, impreuna cu cei dragi, in fiecare zi de acum inainte. Pana cand va va expira mandatul, toate acestea mai mult in soapta, dar dupa aceea, va doresc sa le auziti, sa le traiti zilnic la intensitate maxima, acasa si pe strada, in mass media si oriunde va veti indrepta pasii. Iar atunci cand va vor rosti numele, oamenii sa continue cu: "Piei Satana!"
Gura pacatosului, adevar grait-a: "I-ati ciuruit". Pe pensionari, bugetari, angajati la privati, someri, mame, copii. Pe toti.

Niciun comentariu: