marți, 2 martie 2010

"Lasciate ogni speranza voi che vivete qui"In PSD apele par a se fi limpezit desi luptele intestine vor mai continua probabil pana cand Ponta isi va fi impus - chiar cu ajutorul unor "grei" - vointa si va fi recunoscut, mai de voie mai de nevoie, de toata lumea din partid, ca sef cu drepturi depline.
Plecarile catorva tradatori dornici de functii, care de altfel din acelasi motiv au si intrat in partid si nu pentru ca sunt partizani convinsi ai doctrinei social-democrate nu vor produce pagube mari pe termen lung. Pe termen scurt produc deja deoarece Opozitia se subtiaza in timp de "gasca" lui Oprea adica a lui Basescu (aici e ca in bancul cu: "Cine esti ma?", este intrebat un nuntas. "Pai sunt var primar cu mirele, var de-al doilea cu mireasa") se ingrasa. Dar este o gasca mai instabila ca un quark (chiar daca, si mai ales, cu sprijin masiv de la Zeus, se va transforma in partid) pentru ca, la alegerile din 2012, deindata ce PSD si PNL vor obtine scoruri foarte bune iar noua "jucarie-partid" a lui Basescu va ramane pe dianafara, majoritatea celor plecati acum vor bate cu capul in poarta PSD si PNL precum in Zidul plangerii si, cu lacrimi in ochi, cu Biblia pe care vor jura ca au fost din mosi-stramosi social-democrati sau liberali in mana, vor implora intoarcerea. Sau daca nu, vor iesi pe usa din spate a poliiticii.
In PNL urmeaza a se desparti apele in c]teva zile si cred ca nu le-a luat Dumnezeu mintile celor ce vor vota si nu vor opta pentru Catarama (care promite intrarea la guvernare dar uita sa precizeze pentru cate zile sau luni si in ce pozitie in afara de in genunchi fata de PDL si mentorul Basescu), sau pentru Orban, bun pentru orice functie in afara celei de presedinte (am curaj sa pun pariu pe orice ca n-ar fi obtinut la prezidentiale nici un sfert din cat a obtinut Antonescu).
Si, in timp ce PSD si PNL isi rezolva problemele interne, aroganta si dispretul pentru popor, Constitutie, tara, lege a PDL se umfla precum un balon care trebuie musai spart sau ajungem mai rau decat eram in 1989.
E nevoie de ca cele doua partide, in primul rand prin liderii lor si prin personalitati de care nici unul din cele doua partide nu duce lipsa, sa iasa cat mai des pe sticelele tevenurilor cu mesaje de genul "Ati votat Basescu, aveti Boc, egal cu somaj, pensii taiate, scumpiri, drum asfaltat catre faliment". Sau "Nu-l injurati numai pe Boc, ci in primul rand pe cel care ne-a sfidat, ne-a desconbsiderat pe toti cei peste 10 milioane de romani care am votat, si l-a repus in functie pe <> si pe ceilalti ministri dati afara de Parlament pentru crasa incompetenta." Sau cel putin "Ati votat manelele? Pai atunci radeti, cantati, dansati, de bine ce va este".
Vine caldura iar pensionarii si sindicatele ameninta cu iesirea in strada. Sunt convins ca actualilor guvernanti si presedintelui Basescu nici macar un fir de par nu li se va clinti chiar daca isi vor urla disperati durerea sute de mii de romani. Ei sunt concentrati pe un singur obiectiv: recuperarea milioanelor de euro cheltuiti in campaniile electorale parlamentare si prezidentiala. Atat. Cum? Nu conteaza daca vor calca pe cadavrele pensionarilor (de altfel ministrul Seitan a declarat ca asteapta cu nerabdare "iesirea din sistem" - adica moartea - celor cu pensii mici), pe suitele de mii de someri in prag de sinucidere ca nu-si pot plati cheltuielile si ratele la banci, pe oricine. Nu conteaza. "Distrugem tara cat mai repede ca sa ne recuperam banii, in timp ce trambitam pe sticlele B1 TV si OTV - ca la posturile celelalte nu vor sa apara de teama ca li se vor pune intrebari adevarate si nu de complezenta sau ale caror text l-au primit cu doua zile inainte de emisiune - ca ne lutam cu criza, dupa care spunem ca iata, ne-am luptat corp la cor cu criza dar ne-a invins" pare a ne transmite guvernul "pinguinului-robotel", a carui telecomanda e la Cotroceni.
Daca nici Opozitia nu face ceva - ca mamaliga nu va exploda asa cum a facut-o in 1989 chiar daca ii va fi mai rau decat pe vremea lu' Ceasca - atunci inseamna ca nu ne ramane decat sa-l parafrazam pe Dante: Lasati orice speranta, voi ce traiti aici.

Niciun comentariu: