luni, 31 august 2009

Elena, Mircea,Traian si clanul lor calca-n picioare o tara si-un popor sau "Nolli me tangere" tipa Elena, Mircea si Traian

N-am mai postat de mult timp pe blog dintr-un motiv foarte simplu: n-am avut la indemnana nici borcanul cu castraveti nici mustarul. Pentru ca fara ele, mi-e greata, mi-e greata de ceea ce se intampla, dar mai ales de ceea ce nu se intampla, dar ar trebui sa se intample daca in Romania ar exista cel putin un mugur de democratie.
Aprorpos de democratie: in urma cu cativa ani, intr-o tara cu adevarat democratica, fiica adolescentina a unui ministru a fost surprinsa de paparazzi de mana cu un lider al unei miscari de extrema dreapta. A doua zi dupa ce pozele au aparut in presa, ministrul s-a dus la birou, a scris o scurta demisie si a plecat acasa. Intrebat de mass media de ce a demisionat si-a cerut scuze fata de concetatenii sai si a spus ca, ii pare rau, dar e vina lui de ceea ce s-a intamplat cu fiica sa. Punct. Fara comisii parlamentare de ancheta, fara ca DNA-ul (in astfel de tari exista Parchet, nu DNA si m ai ales unul aservit presedintelui) sa se pronunte, fara nimic. Bun simt, civilizatie, simt al onoarei, responsabilitate civica.
La noi, Ridzi ajunge cu greu in fata procurorilor - adica a DNA, care e cu totul si cu totul altceva - care, asa cum am scris intr-un material anterior, vor astepta rezultatele alegerilor din noiembrie. Iese Basescu - Doamne fereste! - Ridzi e mai neprihanita decat Fecioara din Orleans. Iese presedinte oricine altcineva, tulusii si morarii schimba macazul, pupa mana noului stapan iar Ridzi devine Inamicul public nr. 1, care furat din sudoarea poporului si care trebuie sa putrezeasca in inchisoare.
Cu Elena Udrea si cu "fratiorul nevinovat", om de afaceri cinstit, care ca si fratele sau presedintele, din hai sa zicem 100.000 dolari pe care ii aveau in momentul 1990 ajung, in mai putin de 15 ani, multimilionari in euro, lucrurile stau putin diferit de cele ce o privesc pe Ridzi.
In anii '80 am insotit un om de afaceri german aflat in vizita in Satu Mare pe care il cheama Jan Siemmer. Tatal sau era pe atunci presedintele Asociatiei producatorilor de bauturi racoritoare din Germania, aveau un ziar propriu, conac si tot ce are o familie bogata. L-am intrebat cum a devenit familia sa atat de bugata si mi-a raspuns: "Strabunicul meu a pornit afacerea, bunicul a dezvoltat-o, tata a diversificat-o si dezvoltat-o in continuare, iar eu trebuie s-o mentin si eventual s-o dezvolt". Deci, familia s-a imbogatit dupa doua-trei generatii, nu dupa 10-15 ani. Nu e nimic de comentat.
Atat Elena ca si fratiorul striga din toti rarunchii "Nolli me tangere", iar Politia, Parchetul, DNA si toate celelalte institutii abilitate in a se implica si apoi pronunta, isi baga capul in nisip si asteapta. Ce? Pai desigur, alegerile din noiembrie. Si, precum in cazul Ridzi, daca da, totul e OK, daca nu - si, alaturi de milioanele de romani scarbiti de "Zeus" si clanul sau, sper ca NU! - , vor schimba macazul, Elena va fi gasita vinovata pentru toate relele din minister, iar fratiorul va fi "cautat" la munitie pentru teroristi, 'nspe abateri de la legislatie ale firmelor sale, etc, etc.
Pana atunci insa, Cei trei care n-au speriat Estul ci doar Romania dar au scarbit Vestul, vor continua sa calce in picioare Legea, Parlamentul, Institutiile statului, intr-un cuvant, sa calce-n picioare tara si pe noi toti, muritorii de rand. Vor continua sa dea cu tifla tuturor celor care indraznesc sa-si puna intrebari - cei ce indraznesc sa puna intrebari sunt amenintati si batjocoriti, in numele aceluiasi "Nolli me tangere".
Parafrazand o lozinca din anii '50 care spunea: "Chivu Stoica si cu Dej/ baga spaima in burgheji", am putea spune si noi: "Elena, Mircea, Traian si clanul lor/Isi bat joc de tara, de-ntregul popor".

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii interesante