marți, 22 septembrie 2009

Vom fi inconstienti sau sado-masochisti in noiembrie? Sau vom fi normali?



N-am postat nimic pe blog de mult timp in primul rand deoarece nu s-a intamplat nimic notabil. Campania pentru prezidentiale continua, Zeus si Geoana merg la nunti, Antonescu merge numai la televiziune, iar Oprescu a cazut adanc in putul gandirii si continua sa cugete: To be or not to be...prezident.
Zilele trecute insa, Basescu a aparut pe toate posturile radio si tv, ba chiar si la aspirator, fier de calcat si alte aparate electrocasnice si ca un Zeus care se respecta, a tunat, a fulgerat, a "infierat" cu manie proletara toti "ticalosii" care daca il critica inseamna ca ataca tara (O fi rams fixat pe zicala: "Dai in mine? Dai in tara si uzine, dai in clasa muncitoare", sau chiar crede in afirmatia lui Ludovic al XIII-lea "L'Etat se moi). A acuzat tinerii ca nu sunt mandri ca sunt romani, in conditiile in care, in orice tara din Europa, daca vorbesti romaneste, ai noroc cu carul daca autohtonii se uita doar urat la tine si nu te iau la fugarit. Cativa oameni a caror cultura incepe acolo unde se termina cea a lui familiei Basescu luata la un loc si a clicii sale - vezi Plesu, vezi Rebenciuc, vezi CTP -, au explicat de ce nu striga pe strazi ca sunt romani., de ce nu-si pun pe piept o pancarta pe care sa scrie: "Sunt roman" (eventual cu continuarea "Impuscati-ma!"). Sunt de acord, si eu iubesc Romania, mai putin pe cei de-o teapa cu Basescu, sau cu cei ce o fac de rusine in tarile in care au plecat pentru a nu ajunge sa traiasca bine asa cum sustine Basescu nu doar ca a spus-o, ci ca este si adevarat. Si eu iubesc Romania, dar n-am nici un merit, nicio vina, ca m-am nascut aici. Sunt roman. Si ce? Sunt un om nici mai bun nici mai rau decat locuitorii altor tari, relativ normal, relativ inteligent, dar cu cei 7 ani facuti la zi, nu la fara frecventa, asa cum se pare ca este cazul atunci cind vorbim despre Zeus, familia sa din Olimp (ca in Olimp traiesc toti Basescii, in huzur si fara griji) si "ciracii" sai. Si in plus, am respect pentru Constitutie si institutiile tarii, de la presedentie (nu pe cel ce ocupa vremelnic functia aferenta) la Parlament, de la Justitie la guvern. Dar am respect pentru aceste institutii nu pentru cei ce isi bat joc de ele manipulindu-le dupa bunul plac. Si in plus, respect pe toti cei ce sunt oameni.
Inainte de aceasta insa, cu mai mult cinism decat am fi putut banui ca este dotat, Zeus si-a laudat prestatia de 5 ani de domnie de parca ar fi adus tara cel putin la nivelul Austriei, iar romanii n-ar mai sti ce sa mai faca de binele pe care il traiesc, asa cum l-a promis celor care l-au crezut si l-au votat. Abia acum, pe tot mai multe bloguri si comentarii la materiale aparute in ziare, tot mai multi din cei ce l-au votat - si sper ca in noiembrie sa fie cel putin jumatate dintre ei daca nu majoritatea - isi pun cenusa-n cap si recunosc ca au gresit. Si promit ca n-o vor mai face, nu vor mai vota in veci un marinar care nu poate da foc la tigara altuia pana la ora 10 (pana in 22 decembrie 1989 era interzisa vanzarea de bautura pana la ora 10 - nota pentru tinerii care, spre norocul lor, n-au prins regimul comunist), dar nici o alta persoana care plange la comanda, cersete voturi, dupa care calca in picioare tot ce-i iese in cale, de la popor la legi, de la promisiuni la Constitutie. Si s-a laudat asa zisul presedinte de parca nu el ar fi fost cel ce a atatat scandalurile nesfarsite cu Tariceanu, de parca nu fratele lui ar fi facut comert cu arme, iar fiicele bani cu lopata - desigur, din venituri cinstite si din "vanzari anterioare (dar inainte de vanzarile anterioare, de ce nu spune Ioana Basescu de unde a avut banii de prima cumparare?) - iar el nu i-ar fi "pastorit" pe cei ce au facut sute de milioane de euro din trasat linii de parcari pe domeniul public, pe cei ce au facut sute de milioane de euro din afaceri cu primaria pe vremea cand Zeus nu era chiar Zeus, ci doar primar de Capitala, si apoi mult dupa accea, de parca nu el ne-ar fi bagat cu capul in latul FMI pe noi si pe copiii nostri, din care nu vom mai iesi in veacul vecilor.
S-a laudat, treaba lui, dar, din pacate, se pare ca chiar crede ca romanii il adora, ca romanii il vor inca 5 ani in fruntea tarii, chiar crede ca romanii nu stiu ca daca il mai aleg odata, vor trai cu mult mai rau decat acum. Asa a inceput si Ceausescu. Iar Basescu este deja mult inaintat pe urmele lui: vrea modificarea Constitutiei ca Romania sa devina prezidentiala - adica un fel de Correa de Nord, iar Parlamentul
Nu uitati, in noiembrie: ce-si face omul cu mana lui se numeste inconstienta. Sau sado-masochism?

Niciun comentariu: