marți, 7 aprilie 2009

Stramba noastra Justitie face dintr-un clovn o victima

De data aceasta, desi toate semnele arata "Nordul" Basescu", nu cred ca Zeus a avut vreun merit in tragi-comedia Becali. Pur si simplu, asa s-a potrivit, sau asa a potrivit-o, fie judecatoarea care a dat o motivatie haliucinanta demna de o revista de umor de santier realizata si editata de un grup de muncitori ai celei mai proaste firme de constructii si nu de un tratat de drept penal sentintei de arestare pe 29 de zile a lui Becali, fie seful sau care, pentru a-i face pe plac Luminatiei Sale de la Cotroceni, a "sfatuit-o" pe judecatoare sa dea respectiva sentinta. Desigur, seful ei va avea grija sa ajunga la urechile "Unsului zeului Neptun" ce mare favor i-a facut.
Spun ca s-a potrivit sau a fost potrivit sa fie, deoarece cu o seara inainte de arestarea lui Becali, fratele celui caruia tot mai putini romani isi spurca gura spunindu-i presedinte (dupa care folosesc nu numai pasta de dinti ci si mai multe soiuri de apa de gura), a amenintat cu bataia si cu moartea un roman (nu conteaza cine si cu ce se ocupa acesta) si a facut "gaozar" un alt roman, din intimplare, ziarist. A doua zi si apoi multe zile dupa, toata mass media ar fi intors pe toate fetele "izvorul fermecat" din care Ioana Basescu s-a "adapat" cu peste 800.000 de euro - cu gurita domniei sale proprie si personala, a declarat ca a platit cash suma - , precum si mitocania unchiului sau, Mircea Basescu impreuna cu cele 30 de hectare ce i-au cazut acestuia din cer intocmai in curtea firmei sale. Mai mult, pentru a mai demonstra odata - desi nu era nevoie - ca "La famiglia|" Basescu este peste toti si peste toate si ca ei se incadreaza in categoria "nolli me tangere", tot de la stat, ipochimenul din Constanta, cu grad de frate de presedinte, si-a mai tras doua hectare linga Techirghiol. Cu aceasta "miscare", el a transmis romanilor un mesaj clar: "Puteti vorbi, urla, reclama, comenta cit vreti, eu si frati-miu si de fapt toata familia, suntem mai presus de lege si facem ce vrem in tara asta. Si, prin acest gest a repetat ceea ce a mai spus de altfel si in interventia de la Antena 3 (atunci cind cu amenintarea cu bataia si cu moartea si cu gaozarul) si anume ca romanii care vor sa traiasca in tara lor, trebuie sa-si tina gura in fata familiei Basescu.
Scandalul Becali, in urma caruia o justitie stramba care judeca in functie de numele invinuitului si nu de faptele acestuia, care judeca dupa "indicatii pretioase" si nu dupa cum cer infractiunile a acoperit un timp dezvaluirile privind afacerile veroase ale familiei Basescu. Si ce daca, in multe cazuri, respectivul n-a comis nici o infractiune? O inventam, tovarasi! Parafrazand o veche zicala comunista, o parte a justitiei romane - pentru ca, doar o mica parte dintre judecatori si mai ales procurori, bazindu-se pe faptul casunt inamovibili (primii) iar respectivii procurori isi fac plinul pana sa fie indepartati din magistratura, se supun ordinelor si nu propriei constiinte - se ghideaza dupa principiul: Nu ai comis nimic ilegal (dar esti adversarul presedintelui)? Nu-i nimic, inventam. Nici nu te gandesti sa comiti ceva ilegal? Nu-i nimic, iti inscenam.
Jur ca nu am nici un fel de afinitate fata Gigi Becali! Ba chiar pentru mine a fost dintotdeauna un fel de clovn de curte, un semidoct cu gura mare. Atat. Dar ceea ce a facut Justitia romana cu el, mai intii procurorul sau procurorii si apoi judecatorii, este strigator la cer. Si sper din tot sufletul ca avocatii sai sa se intoarca de la CEDO cu o sentinta pozitiva, desi sunt constient ca voi contribui cu cel putin cativa banuti la sutele de mii de euro cat va decide CEDO sa plateasca amenda Romania.
Dar sunt revoltat ca zecile de mii de lei (noi, desigur) cat a constat deplasarea celor zeci de mascati acasa la Becali, perchezitiile si tot circul mediatic (cand putea sa-i sune la usa doi Garcea si sa-i inmineze o invitatie la Parchet, pe care sunt sigur ca acesta ar fi onorat-o), ii voi plati tot eu.
Si iata cum, stramba noastra Justitie a reusit sa tranforme un clovn de curte intr-o victima nationala. Si atunci, de ce se mai mira conducatorii nostri ca increderea romanilor in Justitie este pe zi ce trece tot mai mica, de vom ajunge ca atunci cand vom vorbi despre judecatori sau procurori, sa ne scuipam in san si sa ne face treizeci si trei de cruci cu ambele maini. Iar in timp ce si dupa ce ne facem crucile, cu speranta vie in justitia divina, sa spunem: "Nu-i ierta Doamne, ca stiu foarte bine ce fac!"

Niciun comentariu: