marți, 14 aprilie 2009

Procurorii DNA necrutatori cu pestii mici in Saptamana Patimilor. Iarta-le Doamne, greseala cu voie!

De la Becali incoace (ca tot se declara el a fi un fel de Cristos supus patimilor - Doamne Iarta-ma!), mass media nu a avut alte subiecte fierbinti de "rumegat" decat daca iese Gigi sau nu, daca a mancat sau nu si asa mai departe. Mass media uita sau se face ca uita de teme cu adevarat grave cum ar fi sfidarea Romaniei de catre Mircea Basescu (cel ce ameninta oamenii cu moartea si care ne da voie, daca are chef, sa traim in tara noastra; sau nu) prin achizitionarea a inca doua hectare de teren intravilan fara licitatie, sau casa Ioanei Basescu.
Daca nu se vrea continuarea dezvaluirilor privind "acumularile de capital" ale familiei basesciene, atunci sa vorbim despre aducerea FMI-ului pe capul nostru dar mai ales pe cel al copiilor nostri, fara consultarea specialistilor si mai ales a noastra de catre Prealuminatul Zeus, a noastra cei ce vom strange cureaua (de gat) pentru a le plati, sau actiunile fara cap si fara coada ale guvernului care este cel mai mare dusman al romanilor la ora actuala.
Morarii si tulusii, sunt convins ca fara vreun ordin expres de la Cotroceni, dar servili pana la lovirea fruntii de gheata marinarului mai abitir decat evreii de zidul plangerii, s-au gandit ca nu se poate ca "tonomatele" sa-i mai pateze imaginea sefului si a familiei sale asa ca, au sapat prin sertare si au gasit niste dosare. Dupa care au regizat arestari cu mascati, catuse, femei goale, impuscaturi, carnaval, acuzatii de tot rasul (doar clovnii sunt un punct de atractie in orice circ, numai ca nici ei, nici Zeus, nici Boc cel Mic fara vreun amestec in treburile guvernului, nu ne dau si piinea aferenta) ei au produs o perdea de fum in fata mass media, care, insetata de circul gratuit si fara finalitate, s-a aruncat asupra prazii. Desigur, sefii lor, ii vor transmite lui Zeus ca au facut si fac ceea ce fac pentru a-l proteja, adica pentru a le mai prelungi mandatele.
Ultima fumigena, cea cu Penescu si cu seful arbitrilor este o batjocura (mai mare decat cea cu Becali) la adresa bunului simt, mai ales ca este si un pacat grav deoarece a fost "comisa" in Saptamana Patimilor. Sunt convins ca daca nu-i arestau acum, la inceputul Saptamanii Patimilor, toti cei vizati ar fi inchiriat un avion si ar fi fugit intr-o tara sud-americana care nu are acord de extradare cu Romania lu' Poppeye. La fel, sunt convins ca daca nu produceau aceste circuri taman in Postul Mare, in Saptamana Patimilor (adica Becali plus Penescu, plus seful arbitrilor, plus ce o sa mai urmeze pana in prima zi de Paste si apoi dupa), faptele lor se prescriau iar ei ramaneau fara obiectul muncii. "Astia sunt in stare sa-l aresteze cu aceleasi invinuiri pe papa Benedict al XVI-lea cu mascati, in direct, in noaptea de Inviere", imi spunea un cunoscut vizavi de ceea ce au facut morarii si tulusii luni, in prima zi din Saptamana Patimilor.
Le-as aduce aminte celor ce au uitat si le-as spune celor care nu stiu ca in ultimii 5 ani, din toti cei pe care morarii si tulusii lor i-au arestat in direct si la o ora de varf, nici unul n-a fost condamnat definitiv. Asa cum de altfel se va intampla probabil si cu cei pe care i-au saltat acum, pentru ca ei au curaj sa aresteze cu mascati numai pestisori - nici Gigi Becali, nici Penescu nu sunt pesti mari; Popoviciu ar fi fost unul ceva mai mare daca s-ar fi potrivit, dar nu le-a reusit - , si musai din jurul PSD, PNL, eventual UDMR, ca daca se apropie la numai cativa pasi de cei din PD-L le ard sprancenele si parul de la subtiori, ca sa nu vorbim despre alte zone paroase ale morarilor si tulusilor, adica cel din cap=dopul gatului ("par" tine loc de cilti) la ei, nu de pe cap ca la restul muritorilor, ca nu cumva cineva sa se gandeasca la cine stie ce prostii acum, in Saptamana Patimilor, Doamne iarta-ma!
Ei nu se gandesc se pare, ca domnia lui Zeus nu va dura vesnic - sper, alaturi de cateva milioane de romani care isi vor binele -, cel mult pana la iarna. Iar cel ce va veni, la fel, sper si speram, nu va avea nevoie de ei sa le linga ghetele, ci ii va trimite acolo unde le este locul.
Morarii si tulusii uita insa ca ei, copiii si familiile lor sunt si vor fi, in mod cert, "adrisantii" blestemelor mamelor si familiilor celor de care isi bat joc in Postul si in Saptamana Patimilor si ca acestea se implinesc daca cei ce le rostesc au dreptate. Si se pare ca au.
Le-as da morarilor si tulusilor un sfat util nu lor, ci preotilor: nu va spovediti ca iese popa la pensie pana terminati de insirat o poarte dintre pacatele pe care le-ati comis.

Niciun comentariu: