vineri, 10 februarie 2012

Mandra nava a fost Romania, epava a ajuns sau / "Romani, eu nu abidc







Nu am postat in acest an pe blog si deci, nu pot fi numit bloger. Dar, desi stiu ca nu este o scuza, lipsa de timp, mai ales speranta aparuta odata cu primii protestatari in piata Universitatii si in alte peste 60 de orase din tara, a fost un motiv mai adevarat. Speram sa pot posta o mare victorie. Nu s-a intamplat INCA, dar astept clipa cea mare. Au fost victorii mai mici, dar cea adevarata se lasa asteptata.
De fapt, Zeus a declarat ritos ca nu demisioneaza pana nu duce corabia numita Romania acolo unde vrea el, acolo unde peste 80% dintre romani, nu vor sa ajunga, adica la dezstru total. Dar lui nu-i pasa ce vor romanii, nu-i pasa ce striga romanii. Vrea sa ne duca, chiar cu forta, la pieirea pe care o numeste fara jena si fara a cunoaste macar sensul cuvantului, "reforma" (sensul principal este, conform DEX, "a schimba în bine - poate este vorba despre cuvantul "bine" din bataia de joc pe care multi au intrepretet-o drept o urare ce poate deveni reala, "Sa traiti bine") .
In plus, "Salvatorul Europei", "Geniul Carpa\ilor", "Celcelestiepetoate", "Roubini al Romaniei", "Capitanul Neinfricat" si mai puneti alte adjuctive pe care le folosesc postacii PDL, a avut o declaratie care trebuie sa ne puna pe ganduri. Atunci cand l-a acuzat pe Majestatea Sa, Regele Mihai I de tradare pentru ca a abdicat, Basescu a spus ca el nu abdica, mai bine se lasa impuscat. Eu nu-i doresc moartea, dimpotriva. Ii doresc sa traiasca mult dupa 100 de ani - din care urmatorii vreo 20-25 la Jilava - si sa ajunga sa dea acatiste la toate manastirile din Romania ca sa-l ia Domnul la sine cat mai repede.
A scos din palarie un guvern dupa ce l-a aruncat la gunoi pe Piticul Mincinos ca pe o carpa, iar pe ministri papusi - cum sunt si cei de acum de altfel -, interfete ale celor "aruncati la cos", ii vor trage de sfori atat el cat si cei care i-au propus. Ungureanu a acceptat, desi trebuie cel putin el sa stie, ca premieri fosti sefi ai unor servicii de informatii se numesc fie in stare de razboi, fie asa cum a facut Mubarak, sau Assad in caz de revolte populare ce trebuie inecate in sange. Oare de-aia a acceptat, ca sa inabuse - in sange sau prin alte mijloace violente - manifestarile de protest ce vor cuprinde toata tara imediat ce vremea se va incalzi si la care vor iesi nu cateva mii de romani, ci sute de mii, poate chiar milioane? Oricum, a ratat doua oportunitati cu care nu se va mai intalni in viata. Prima: daca atunci cand Oprea l-a umilit isi depunea mandatul, ar fi fost erou national si chiar international, gestul sau ar fi fost braking news in toata mass media din lume. Si, in plus, ar fi castigat capital electoral cat pentru un candidat cu oarece sanse la presedintie. A ratat. A doua ocazie a fost in seara zilei in care a primit lista cu membrii cabinetului. Daca iesea pe sticla si declara ca Basescu i-a promis (chiar daca n-a fost asa) ca isi va alege echipa, la fel, ar fi devenit erou national. A ratat din nou. Acum, chiar daca IQ-ul sau este net superior celui al ministrilor, majoritatii parlamentarilor in special cei ai PDL, (de cel al lui Basescu nici nu se poate vorbi), iar cultura sa incepe acolo unde se sfarsete a multora dintre noi si in totalitate a celor amintit mai inainte, va confirma vechiul proverb romanesc: "Daca te bagi intre tarate te mananaca porcii".
In rest, ce se mai poate spune? Fosta nava numita Romania, condusa de un carmaci sfatuit de trei consilieri de baza (Jonny Walker, Jack Daniel's si John Beam), care se crede `n Oceanul Atlantic la timona celui mai mare si mai luxos vas de croaziera din lume si nu vede ca de fapt e pe o mare interioara, la timona unui vas aproape esuat, Romania se scufunda. Si noi toti, odata cu ea.
Ne-a ramas numai speranta in romanii care s-au trezit si in cei ce se vor trezi odata ce va da coltul ierbii. "Desteapta-te romane!"

Niciun comentariu: