vineri, 18 martie 2011

Si a fost a treia strigare vestind moartea/sau/Blestemul Mioritei



Bucurestenii au dovedit din nou ca sunt niste profitori fara scrupule, fara vreo consideratie pentru restul de peste 90% (Daca in Capitala traiesc peste 2 milioane de oameni, pana la 22 de milioane inseamna peste 90%) a populatiei tarii, "provincialii", cum ii numesc ei cu aroganta si superioritate desi, e o regula valabila in toata lumea, ca in capitale se aduna din provincii - pe langa cei nascuti acolo - in cea mai mare parte numai oameni de slaba calitate, ca sa nu spunem "scursori". Desi nu aveau vreun motiv de ploaie, frig, vant, etc. sa nu se alature sindicalistilor miercuri, 16 martie, doat cateva zeci au facut-o. Daca ieseau cel putin 100.000 de bucuresteni si, impreuna cu sindicalistii, ar fi strigat< "Noi de-aicea nu plecam/Nu plecam acasa/Pana nu pleaca si BUBA/La mama lor, acasa", dovedeau ca traiesc rau, ca sunt nemultumiti. Asa, provincialii au ajuns la concluzia ca in Bucuresti se traieste bine, nimeni nu are probleme, pensionarii pleaca in croaziere cel putin in Mediterana, iar angajatii se inghesuie in Baleare, Ibiza, Malaiezia si alte asemenea.
Da, am auzit un argument halucinant conform caruia bucurestenii nu protesteaza pentru ca nu ii vor pe Ponta, pe Antonescu si asa mai departe. Deci, se confirma (a cata oara?) blestemul Mioritei, mai bine plecam capul si-i lasam pe BUBA sa ne taie salarii si pensii, sa ne ia impozite din ce in ce mai mari, sa ne scuipe in fata cu minciuni pe care nici ei nu le cred, sa ne umileasca secunda de secunda, sa ne condamne parintii si bunicii la moarte - pardon! ii "ajuta" sa "iasa din sistem", dupa cum s-a exprimat un membru al guvernului - iar pe tinerii sa-i faca sa plece cat mai departe de Romania. Si, in paralel, sa fure cat mai mult din buget, sa se imbogateasca, iar noi, "pulimea", n-avem decat sa murim de foame.
Chiar atat de spalate creiere sa aiba bucurestenii incat sa nu inteleaga ca aceasta este singura alternativa viabila, ca nici daca s-ar scula din mormant Ceausescu si l-ar "dirija" pe Ponta nu am avea parte de atata dictatura cata a instaurat Bassescu? Chiar `ntr-atata i-a indobitocit BUBA incat sa nu inteleaga ca mai rau de cum este acum nu se poate - nici economic, nici politic, nici din punct de vedere al democratiei care de fapt aproape nu mai este -, ca nici daca s-ar intampla vreo minune, comunismul nu mai poate fi inviat? Chiar intr-atat de tare a reusit sa le intunece mintile BUBA incat sa nu inteleaga ca Ponta (si cei tineri, din jurul sau, gen Corlateanu, Nica, Sova, etc) nu e nici Iliescu, nici Hrebenciuc iar Antonescu (si cei tineri din jurul sau, luat-i pe care vreti) nu e nici Patriciu nici altcineva? Chiara ata de tare i-au orbit "farurile" minciunilor lui BUBA incat nu vada ca BUBA ne pune in pericol insasi fiinta nationala, insasi integritatea nationala? Probabil ca, nu-i vor pe Ponta si Antonescu, dar se vor gudura la picioarele lui Ioska sau Lajos, sau Kelemen care vor veni sa-i conduca.
Multumim dragii nostri "capitalisti"! A fost a treia strigare care insa n-a vestit nasterea ci moartea, iar "baciul" (adica ei) desi avertizat de Miorita (restul populatiei) isi asteapta linistit moartea pe care, prin pasivitatea lor, ne-o dau si noua! Multumim ca iata, a cata oara?, ne-ati condamnat din nou la moarte!
De fapt, nici in '89 n-ati iesit in numar mare decat dupa ce a decolat elicopterul. Pana atunci, pe strazi au fost doar cateva sute dintre voi. Ceilalti, ca si miercuri, ati stat ascunsi in case, dupa care ati iesit sa luati ceva la care nu ati avut nici un merit. Macar noi, cei din provincie, am iesit in centrele oraselor noastre cu miile si am protestat, am strigat si, cel putin in mica parte, am meritat sa ne bucuram de victorie.
Apropos de furat: chestiunea cu 12 romani care au, impreuna, in conturi elvetiene cateva zeci de milioane de euro e ultimul banc macabru dar foarte prost a lui Blejnar. Pe net circula de multe luni urmatorul tabel (In bancile din Elvetia si Belgia au fost identificate pana acum conturile groparilor tarii): Elena Udrea, 1 miliard euro; Traian Basescu, 2,5 miliarde euro; Radu Berceanu, 4 miliarde euro; Adriean Videanu, 5 miliarde euro; ;i Vasile Blaga, 4 miliarde euro.
Nu-i asa ca-i amuzant ca alti 12 romani au insumat in conturi cateva zeci de milioane de euro, pentru care, conform scrisorii Fiscului Elvetian, au platit impozit pe venit!!!!
In fine: am stat de vorba cu mai multi parlamentari ai UDMR. Toti spun ca se inteleg foarte greu cu PDL-ul, ca stiu cum si cat fura acestia, dar ca nu ies de la guvernare pentru ca le este teama ca Basescu il va nominaliza din nou pe Boc - un alt "pres" atat de fara coloana vetebrala, ata de servil, nu cred ca ar gasi nici macar in PDL - la sefia guvernului. Le e teama ca nu va recunoaste USL-ul, desi are peste 60% din intentiile de vot din tara (nu din Bucutesti!). Si, tot ei spun ca, daca s-ar intampla asta, sunt convinsi ca lumea (spun ei), bucurestenii in primul rand (spun eu), nu s-ar revolta, n-ar iesi in strada, iar ei ar ramane de ras.
Dormiti in continuare cu burtile goale, face sluj in continuare in fata lui BUBA, faceti-va ca nu ii vedeti pe cei din provincie, ca ei nu exista, credeti in continuare minciunile BUBA, iar in 2012, sa nu va mire un guvern cu Basescu premier, un pedelist presedinte, cartele de paine si de benzina, sau/si, desi pare exagerat, Romania scosasa temporar din UE (desigur, pana cand isi va rezolva problemele economice si de democratie, vor motiva europenii), deci inchisi din nou intre granite precum in 'inchisoarea" de dinainte de '89.
Japonia, fiti siguri, isi va reveni din toate punctele de vedere, in cel mult 5 - 10 ani. Romania nu isi va reveni economic cu BUBA & Co nici `n urmatorii 20 de ani.
Somn usor!!!

vineri, 11 martie 2011

Treziti-va in ceasul al XIII-lea! / sau/ Sa nu pierdem, poate, ultimul tren!



Miercuri, 16 martie, are loc un mare miting de protest. Chiar daca sindicatele nu vor putea aduna in Piata Revolutiei atatia membri cati au promis, numarul poate creste numai cu iesirea bucurestenilor. De ce a lor, in primul rand? Pentru ca din provincie e costisitor sa vii la Bucuresti, in special in saracia de azi, in timp ce bucurestenii trebuie doar sa faca doi pasi pana-n strada.
Desigur, sunt convins, nu svor fi 5 milioane - asa a cerut Zeus, care a spus ca daca ies 5 milioane ia in considerare cererile lor -, sunt la fel de convins ca cei de acolo nu vor urma exemplul egiptenilor, desi ar fi cam singura solutie. Dar, daca nu vor iesi alte cateva zeci de mii alaturi de sindicalisti, daca nu ne vom trezi nici acum, in ceasul al XIII-lea, atunci merita sa traim in mizerie si saracie, mocirla spirituala, meritam sa suferim. Daca nu vor iesi alte cateva zeci de mii alaturi de sindicalisti, nu mai avem dreptul moral sa ne plangem de nimic. Nici macar de mila. Si nu putem intreba nici macar: Unde este spiritul revolutionarilor din '89?


Am primit un mail ce contine o enciclica a Sinodului Bisericii Greciei pe care daca o citesti, ai impresia ca vorbele apartin Sinodului BOR. Din pacate, Sinodul BOR nu a luat nicio pozitie fata de politica de saracire, injosire, batjocorire, mintire, spoliere a ceea e a mai ramas din bogatiile tarii, alienare spirituala, a credinciosilor sai de catre Basescu & Co.
Dar, parca nici nu este nevoie de vreo enciclica a BOR dupa ce citesti textul emis de Sinodul Greciei.
Iata, spre edificare, numai cateva fragmente din aceasta encliclica:

(...) Biserica Greciei infatiseaza o pozitie de incredibila atitudine ortodoxa, in sensul plenar al cuvantului, luata fata de planurile si experimentele sociale aplicate tarii de aceiasi eurocrati si euro-masoni care, prin intermediul UE, FMI si Banca Mondiala, injuga tot mai multe state la o noua ordine mondiala in facere.
Problema este deosebit de importanta deoarece pozitia Bisericii Greciei poate deveni un exemplu de urmat pentru celelalte Biserici surori.
(...) CATRE POPOR
enciclica a Sfantului Sinod al Bisericii Greciei

Ierarhia Bisericii Greciei care s-a intrunit in sedinta ordinara pe 5-8 octombrie 2010 simte nevoia sa se adreseze crestinilor sai, poporului lui Dumnezeu, dar si fiecarui om bine intentionat, pentru a vorbi pe limba adevarului si a dragostei.
Zilele pe care le traim sunt grele si critice. Trecem ca tara printr-o criza economica cumplita care creeaza multora nesiguranta si teama. Nu stim ce ne asteapta in ziua de maine. Tara noastra se pare ca nu mai este libera, ci in fapt este administrata de creditorii nostri. stim ca multi dintre voi asteptati de la Biserica ce va pastoreste sa vorbeasca si sa ia pozitie asupra evenimentelor la care suntem martori.
Este adevarat ca ceea ce se intampla in patria noastra este inedit si cutremurator. Criza duhovniceasca, sociala si economica merge mana in mana cu rasturnarea intregii firi. Este vorba de incercarea dezradacinarii si distrugerii temeiurilor multor traditii care pana acum erau considerate de la sine intelese pentru viata din spatiul nostru. Din punct de vedere social se opereaza o rasturnare a datelor si a drepturilor, desigur cu un argument evident< masurile acestea le cer creditorii nostri. Declaram de aceea ca suntem o tara sub ocupatie si ca executam poruncile conducatorilor-debitorilor nostri. intrebarea care se naste este daca solicitarilor lor privesc doar chestiunile economice si de asigurari sau vizeaza si fizionomia duhovniceasca si culturala a patriei noastre.
(...) Criza noastra economica, in cuvinte foarte simple, se datoreaza diferentei dintre productie si consum. intre ritmul lent al productiei pe care il atingem si nivelul ridicat de viata cu care ne-am invatat sa traim. Criza economica care chinuie si domina tara noastra nu este insa decat varful iceberg-ului. Este urmarea si rodul unei alte crize, a celei duhovnicesti. Disproportia dintre productie si consum prezinta insa nu doar o dimensiune economica, ci in primul rand este un fapt duhovnicesc. Este indiciul crizei duhovnicesti, care priveste atat conducerea tarii, cat si poporul. O conducere care nu a putut sa aiba o atitudine responsabila fata de popor, care nu a putut sau nu a vrut sa vorbeasca pe limba adevarului, care a promovat modele eronate, care a cultivat relatiile clientelare, numai si numai pentru ca a avut ca scop detinerea puterii. O conducere care in practica se vadeste ca a subminat interesele reale ale tarii si ale poporului.
Si pe de alta parte, un popor, adica noi, care ne-am purtat iresponsabil. (...) Esenta crizei duhovnicesti este absenta sensului vietii si incarcerarea omului in prezentul rectiliniu, adica in instinctul lui egoist. Un prezent fara viitor, fara perspectiva. Un prezent condamnat la plictis si monotonie. Viata a devenit un interval de timp intre doua date, a nasterii si a ingroparii, cu un interval necunoscut intre ele.
(...) In Sinodul Ierarhiei, noi, parintii vostri duhovnicesti, ne-am facut autocritica, am dorit sa ne confruntam cu responsabilitatile noastre si sa cercetam care este partea noastra de vina in prezenta criza. stim ca uneori v-am mahnit, v-am smintit chiar. Nu am reactionat direct si la momentul potrivit fata de atitudini care v-au ranit. Negustorii distrugerii relatiei dintre popor si Biserica sa care il pastoreste au exploatat indeajuns si in mod pragmatic scandalurile fabricate si au incercat sa destrame increderea dumneavoastra in Biserica.
(...) Ne nelinisteste situatia Educatiei noastre, pentru ca sistemul educational actual se raporteaza la elev nu ca la o persoana, ci ca la un calculator electronic si singurul lucru pe care il face este sa il "incarce" cu materie, neinteresandu-se de intreaga sa personalitate si de aceea copiii nostri cu indreptatire se impotrivesc.
(...) Stim ca cereti de la noi, pastorii vostri, o Biserica eroica, cu vigoare, care sa aiba cuvant profetic, cuvant pentru tanarul contemporan, nu o Biserica secularizata, ci una sfintita si sfintitoare, o Biserica libera si care sa pastoreasca cu putere. O Biserica care nu se teme sa ia pozitie fata de sistemul viclean al acestei lumi, indiferent daca impotrivirea conduce la prigoana si martiriu.
Biserica este singurul organism care poate sa stea nemijlocit alaturi de om si sa il sprijine. Biserica insa suntem cu totii si aceasta este puterea noastra si puterea ei. La unitatea dintre pastori si popor tintesc negustorii de popoare si incearca sa o submineze. Ei stiu ca daca vor "pierde" pastorul, cu usurinta se vor risipi oile si le vor supune. Istoria ne invata ca acolo unde Dumnezeu a fost luat, scopul final era omul si injosirea lui. intruparea lui Dumnezeu este cea mai mare recunoastere a persoanei umane. Biserica nu se opune guvernarii, ci acelora care exploatand guvernarea si ascunzandu-se in spatele puterii lucreaza sa va priveze de speranta. Aduceti-va aminte ca pentru multi specialisti in economie, prezenta criza este fabricata, este o criza care urmareste controlul mondial de catre puteri care nu sunt iubitoare de oameni.
(...) Poporul nostru a trecut si alta data prin saracie si foame, dar a indurat si a biruit, pentru ca atunci avea perspective. Noi toti putem sa ajutam pe unul si unul pe multi. Dumnezeu nu ne-a dat duh de frica, ci de putere si de dragoste. Cu acest duh, adunati in jurul marii noastre familii, Biserica, scotand la iveala greselile noastre, cautand sensul vietii in dragoste, vom iesi din acest ceas greu.
Ierarhia Bisericii Greciei

miercuri, 2 martie 2011

Piticul Mincinos trage din nou cu mitraliera minciunilor in noi/sau/Iesim din recesiune a 8-a oara in doi ani


Piticul Mincinos, impins puternic din spate de "sulita" lui Zeus cu uita premierul/nu e premierul" - adica mai bine presedinte (in cazul sau numai de partid, dar in cazul stapanului sau absolut, Zeus, de tot ce misca-n tara) decat premier prost,/ mai bine marioneta/decat nevertebrat soios/ mai bine-n Modrogan cateva zile/ (cum cate? cate vrea Blonda din Plescoi) decat in Victoria Emile -, a "trompetat" (licenta ii apartine profesorului Alexandru Atanasiu) din nou despre iesirea din criza - dupa unii cei doi ne-a scos din priza -, si ivirea zorilor revenirii, adica trage din nou cu mitraliera minciunilor in noi.
E numai a 8-a oara cand fie direct, Zeus, fie prin gura piticului, ne anunta ritos ca va fi bine.
Si are dreptate, va fi bine si la vara cald, dar abia colo prin 2050, eventual. In nici un caz atata timp cat ne conduc ei si, dupa aceea inca ani de reparare a ceea ce se mai poate repara.
Asta in timp ce chiar economisiti romani - ba chiar Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR -, ne spun cu subiect si predicat ca 2011 va fi mai greu decat 2010. Vorba lui Murphi: "Bucura-te de ziua de azi, ca e mai rea decat cea de ieri, dar mai buna decat cea de maine".
Si, in fine, asta in timp ce - desi preturile sunt mult mai mici in Capitala si multi pot suporta -, bucurestenii in primul rand (caci ei trebuie sa fie primii) stau in balcoane atunci cand trec protestatarii, ii injura mai mult in gand pe Zeus si pe Piticul Mincinos, dar nu coboara-n strada nici sa-i pici cu ceara. Si, se pare ca aceasta va fi singura solutie, daca nu vor sa astepte pana-n 2012 cand - nu trebuie sa ne mire! - Basescu va fi reales tot de ei, dupa ce pedelistii vor modifica in cateva luni, Constitutia.
Cand li s-a spus celor care l-au votat pe Zeus in 2009 ca nu e bine, ca vor suferi, au ras cu superioritate. Acum, nu numai ca nu rad, dar se jura pe viata mamelor si copiilor ca ei n-au pus stampila pe el.
Iar pentru cei care inca, in pofida a tot ceea ce traiesc - cei mai muti dintre ei, pentru ca multi o duc bine - sunt dispusi sa mai voteze cu PDL-ul, le transmit o urare pe care am auzit-o de la o batrana de la tara: Uscali-s-ar miinile, muri-le-ar animalele din batatura, etc. Iar de la altii, mai de la oras, le transmit: sa va dea Domnul tot ce n-aveti, Politie la usa, pompieri pe casa, SMURD-ul in curte, holera in dormitor si toate celelalte.
In continuare, iata 20d e motive pe care le-am primit si eu pe mail:


"20 de motive pentru a ramane in Romania

1) Pentru ca din Romania poti sa pleci, totusi, oricand...Nu te tine nimeni cu forta;
2) Pentru ca aici ceilalti sunt gata sa imparta cu tine tot ce au: manelele din masina, gripa din autobuz si nevasta de acasa;
3) Pentru ca aici marinarul a ajuns presedinte. Iti dai seama unde poti sa ajungi ca pompier sau mecanic auto?
4) Pentru ca doar in Romania sunt mai multe Jeep-uri decat milionari si mai multi milionari decat firme;
5) Pentru ca doar aici ni se pare firesc sa primim fara sa oferim ceva in schimb;
7) Pentru ca Romania e singura tara in care numai daca privesti la cei care muncesc, primesti un spor de spectator numit „indemnizatie de conducere”;
8) Pentru ca doar aici te poti bucura in orice clipa de ospitalitatea proverbiala a poporului roman. De pilda, in trafic toata lumea vrea sa-ti cunoasca mama si sa-ti iubeasca copiii, mortii si sfintii;
9) Pentru ca suntem singurul neam la care „hotule” este o vorba de alint;
10) Pentru ca doar aici putem vorbi urat de unguri, bulgari, evrei, olteni, moldoveni, ardeleni... si sa fim considerati haiosi in acelasi timp;
11) Pentru ca avem cea mai buna shaorma, chiar daca arabii sint minoritari;
12) Pentru ca aici cineva se poate numi Simona Sensual, fara sa fie neaparat actrita porno;
13) Pentru ca avem mai multe Silicon Valley, dar nu intre doua dealuri din California, ci intre doua tate din Dorobanti;
14) Pentru ca aici poti sa devii sofer, fara sa dai vreun examen;
15) Pentru ca numai in Romania se poate organiza campionatul mondial de 3000 km slalom printre obstacole (carute, gropi, caini morti de foame, betivi morti de beti);
16) Pentru ca pe meleagurile romanesti zapada este considerata sfanta, numai pentru ca a picat din cer... Odata asezata pe sosea, o luna de zile nu o mai atinge nimeni;
17) Pentru ca in Romania se iau pauze inainte de a incepe munca;
18) Pentru ca romanii sunt foarte atasati de notiunea de politete. Atat de atasati, incat, de pilda, le este foarte greu sa dea de la ei un simplu „buna ziua”;
19) Pentru ca doar aici parfumul se cumpara dupa nume, nu dupa miros;
20) Pentru ca atunci cind toate locurile din iad vor fi ocupate, Romania va deveni destinatia de rezerva. Cei care raman aici vor fi scutiti de cheltuielile de transport".