marți, 22 noiembrie 2011

Suspendarea e inutila fara raspundere penala / sau / Suntem chiar o populatie de legume?



Da, sunt absolut convins ca suspendarea lui Basescu fara a fi dus apoi, imediat dupa referendum, in fata Instantei, chiar cu catuse la manini, este inutila. Ceausescu a fost impuscat - nu cred ca trebuia, ci doar inchis pana la sfarsitul vietii - pentru subminarea economiei nationale si infometarea populatiei, in principal. In ceea ce-l priveste pe Basescu, motivele sunt mult mai multe. Iata doar cele mai "vizibile", in opinia mea: 1. Subminarea economiei nationale (aici putem spune ca in anii 2009-2010 in Romania criza a fost 25% influenta celei din Europa, iar 75% s-a numit "Basescu-Boc-Udrea); 2. Tentativa de genocid (a vrut sa taie pensiile; desigur, trebuie sa raspunda si ministrii care au semnat HG anulat de Curtea Constitutionala, deci au fost complici); 3. Incalcarea in mod repetat si grav a Constitutiei, cu prejudicii asupra intregii societati; 4. Infometarea intentionata, cinica si sistematica populatiei, ceea ce s-ar putea incadra tot la tentativa de genocid); 5. Complicitate la devalizarea bogatiilor tarii (vezi cazul Alro si altele); 6. Abuz in serviciu (vezi casa din Mihaileanu); 7. Atentat la siguranta cetateanului prin asa zisa reforma din Ministerul de Interne. Sunt doar cateva, cele mai cunoscute, dar cu siguranta mai sunt si alte motive. Din pacate, Codul Penal romanesc nu prevede pedepse pentru fapte care sunt mai grave decat unele infractiuni cum ar fi: invrajbirea categoriilor sociale, umilirea categoriilor sociale, batjocorirea tuturor valorilor morale si crestine ale poporului roman, subordonarea serviciilor, Parchetului si a altor institutii, distrugerea credibilitatii tarii si a respectabilitatii acesteia in Europa si in lume si altele.
Nu ma astept ca romnii sa reactioneze la patimile pe care li le-a produs Basescu. Ar trebui sa-i revolte insa, daca nu chinurile prin care trec, cel putin inutilitatea mortii tinerilor si mai putin tinerilor din decembrie 1989. Mor de foame, mor de frig, le mor parintii si bunicii de lipsa banilor pentru medicamente si hrana, le mor sau le pleaca copiii in masa din tara, iar romanii stau si se vaicaresc pe la colturi. Chiar suntem o populatie (popor nu mai suntem, a avut grija de asta tot Basescu, sa fim doar o masa de manevra, o populatie) de masochisti, de fatalisti, de lasi?

Am citit un material semnat de Ion Scutaru si am primit un mail de la una din victimele restructurarii Internelor pe care vi le propun in continuare.


Legea e făcută de nişte mârlani pentru nişte viitori mârlani

Trăim vremuri de rahat, într-un loc de rahat, cu nişte aşa-zis conducători de rahat. Ce, nu vă place cum sună? Haida-de! Păi, e „parfum” această zicere, pe lângă manifestările de gherţoi şi cocalari scârbavnici ale unora dintre cei care au fost puşi, printr-un sistem ce doar mimează democraţia, în fruntea ditai ţării, a noua ca întindere ori a şaptea ca număr de locuitori din Uniunea Europeană!

Vremurile sunt de rahat pentru că în loc să evoluăm, ca societate, ne scufundăm cu mare viteză şi dacă nu se va întâmpla o minune, nu cred că vom mai avea cu ce da afară apa din santină. Locul e de rahat nu din cauza mediului înconjurător, căci avem cea mai frumoasă ţară din lume, ci din cauza putorii de la deşeurile umane cu putere de decizie, care o distrug pur şi simplu, metru cu metru. Iar conducătorii sunt de rahat pentru că nu vor să fie oameni, ci animale: cu excepţii rarisime, sunt guvernaţi eminamente de instincte primare şi nu fac nici o încercare de a evolua.

Cel puţin asta o arată comportamentul lor, analizat dincolo de masca politeţii, care mai cade din când în când.

Sigur, majoritatea afişează maniere elegante, sunt îmbrăcaţi ca scoşi din cutie, au discurs, manifestă în faţa camerelor de televiziune (mai exact ale sistemelor perfecţionate de prostit naţiunea) o siguranţă de sine şi o încredere în viitorul comun de-a dreptul impresionante, pledează mereu pentru votul de încredere al cetăţenilor, pe care-i sfătuiesc să aibe răbdare şi credinţă în izbîndă etc. Dar de fapt singurul interes real este universalul, de acum, “eu şi ai mei înainte de orice, trecând chiar peste cadavre”!

Atât se poate desprinde efectiv din prestaţia pe care o au, în Parlament, Guvern, în administraţia publică locală şi alte instituţii ale statului, judecând strict rezultatele şi nu bolboroseala veşnic optimistă şi lipsită de orice temei real.

Politicianul român şi-a atribuit, după caz, prin lipsa de profesionalism, prin egoismul rapace, prin minciuna instituţionalizată şi prin nepăsarea faţă de alegători, eticheta de individ necinstit, de distrugător al avutului obştesc, cum i se spunea pe vremurile de tristă amintire, de atentator la viitorul naţiunii, de slugă a corporatiştilor sau a marilor mafioţi internaţionali.

Ei, bine, în aceste condiţii, cât mai e până la a da masca jos, complet, şi a aborda pe faţă comportamente de tip mitocănesc, chiar mafiot, faţă de cei care-i mai “întreabă de sănătate”?

Ia încercaţi numai să-i întrebaţi de ce votează la două sau la n mâini cu x cartele şi o să vedeţi cam ce reacţii de cocalari ordinari o să le stârniţi.

Cum a răbufnit ieri, printre dinţi, cu un facies de membru al Camorrei iritat, deputatul PDL Dănuţ Liga, după ce a fost luat la ochi de o echipă de filmare că trişase la vot. În traducere băsesciană ar veni ca un fel de “bă, găozarule, du-te şterge-ţi mucii”, nu?

Sau mai pe româneşte, “nu mă mai interesează nici aparenţele, sunt oricum prea tare să mi-o tragă careva, aşa că, hai, plimbă ursu’, bă, pulică”. N-ai treabă cu ei! Sunt sensibili ca mimozele, să nu cumva să-i atingi cu un cuvânt că se supără.

Sau refuză să vorbească, arborând o mină de indignare, după care-ţi întorc spatele. Cum îţi permiţi, tu, muritor de rând, să-i pui la îndoială cinstea şi buna credinţă? Nu-ţi e oarecum?

Există şi o a treia abordare a situaţiei: minciuna neruşinată, reţetă aplicată de însuşi preşedintele comisiei parlamentare pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, care a dat pur şi simplu din umeri: “nu reţin acest lucru”. Adică îţi spune verde în faţă că eşti în plus pe planeta aceasta.

De ce scriu rîndurile acestea? Habar n-am, cred că doar ca să mă aflu în treabă. Sau ca supapă de suprapresiune la refluxul gastric ce mă încearcă atunci când aud de noile năzdrăvănii făcute de “aleşi”.

Problema e că lumea în care trăim nu e încremenită. La orice acţiune există şi reacţie. În lipsa unei reacţii normale, de respingere şi înlăturare a fenomenului, românii au, parcă, sindromul Stockholm, tind să ia de model pe cei care târăsc în noroi societatea, atâta cât rămăsese ea, înainte de sosirea acestor vremuri aiuritoare.

Dacă modelul omului de succes doar prin bani şi poziţie socială e singurul propagat cu predilecţie în societate, el va da naştere unei lumi croite aşijderea.

Mârlanii conduc, mârlanii sunt modelul, mârlani vom avea.

Deocamdată reacţia este vizibilă la nivelul celor care s-au apucat de înjurat parlamentarii şi politicienii, în general, pe bloguri şi în comentariile la articolele din presa online. Unii chiar cu reflecţii de genul “Sunt penibili… Întrebarea este: mai aşteptăm mult până să îi călcăm în picioare?”. Sau alţii care “meditează” în scris cum ar fi să se apuce careva de mânuit vreo puşcă cu lunetă… Ce va fi în următorii douăzeci de ani, mi-e şi frică să mă mai gândesc!

Ion SCUTARU


Stimati tineri colegi recent disponibilizati din MAI … sunteti razbunati!
- ”Reforma din MAI” continua –
Domnisoarelor, doamnelor si domnilor recent disponibilizati din MAI,
In septembrie 2010, SCMD anunta pe posturile de televiziune ca, in ciuda deficitului de personal, MAI va disponibiliza in 2011-2012, 18.000 de cadre. In decembrie 2010 SCMD anunta disponibilizarea a 19.000 de cadre. In replica, ministrul de Interne ne-a facut nebuni, dar, dupa trantirea in Parlament a legii privind reforma in MAI, disponibilizarile s-au declansat in iunie a.c., cu complicitatea Ministerului de Finante, ospatarul Igas anuntand recent un total de 20.000 de disponibilizati.

Dvs. ati facut parte din primul val. Ati fost tradati de toti sefii dvs., care ar fi trebuit sa va protejeze si sa se impotriveasca asa-zisei reforme. Pentru ca argumente aveau, incepand cu cerinta mai mult decat logica exprimata si de NATO si de UE a separarii Internelor de Administratia Publica. Dar nimeni nu a avut curajul sa se impotriveasca si ati fost insultati, batjocoriti, executati public fara drept de apel, prin asa zise concursuri si atestari pe post. Vine insa si randul fostilor dvs. sefi, pentru ca distrugerea Internelor, a sigurantei cetateanului, implicit a sigurantei nationale, continua, in cadrul unei grandioase si fara precedent opere de tradare.

Spre stiinta dvs. ISU se desfiinteaza complet. Se are in vedere infiintarea de structuri pseudospecializate, de catre primari, cu efective pe care si le pot permite primariile. Cei mai smecheri dintre fostii dvs comandanti se inghesuie deja sa-si faca rapid companii private de pompieri, spre a beneficia de jaful programat cu parcul auto si celelalte dotari ale ISU.

Dupa cum stiti, doua directii ale MAI, Ordine Publica si Rutiera, vor trece tot la primarii, in cadrul politiei locale, gastile mafiote actuale urmand a fi inlocuite de bandele politice sau etnice de spoliere a cetateanului, la dispozitia primarilor implementati sau cumparati de Putere. Operatia presupune un alt val de disponibilizari si, practic, lipsirea cetatenilor Romaniei si de siguranta rutiera si de ordine publica.

Cu disparitia a 2/3 din functii (de la agenti la comisari sefi si chestori) trei directii si anume: Directia Generala Pasapoarte, Directia Evidenta si Administrare a Bazelor de Date, Directia Regim Permise si Inmatriculari, a caror infiintare a costat 28 miliarde lei, se comaseaza in cadrul Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei. Este o directie aducatoare de bani la nesfarsit, drept care nu se stie daca va functiona ca imprastiata pe la prefecturi sau in cadrul Ministerului … Transporturilor, intrucat domnisoara Boagiu vrea sa aduca si ea bani pentru mult iubitul Stapan si partidul sau.

Inspectoratele judetene dispar (alte sute de disponibilizati). Politia Capitalei, ca structura, dispare (1600 disponibilizati). Posturile de politie comunale dispar considerandu-se, spre exemplu, ca in lupta cu hotii, asasinii, violatorii, etc, pentru localitatile Chiajna, Dragomiresti si Domnesti sunt arhisuficienti doar doi agenti proaspat iesiti din scoala.

Politia de frontiera dispare prin tranformare, ca tot nu mai avem frontiere si se plimba ungurul Viktor Orban prin Romania ca prin curtea maica-si!...

Academia de Politie se desfiinteaza, deci adio ofiteri de cariera cu studii superioare, in locul ei infiintandu-se Scoala de Ofiteri de Politie (studii medii).

DGIPI si DGA se comaseaza, noua structura, care presupune doar jumatate din functiile avute de cele doua, ramanand in MAI. Tot in MAI mai raman Jandarmeria diminuata si Politia judiciara diminuata.

In concluzie, Romania devine raiul hotilor si asasinilor, al criminalitatii organizate, astfel transformata in criminalitate de partid si de stat.

Niciun comentariu: