miercuri, 26 octombrie 2011

Un recensamant precum "parintii" sai: dezastru total / sau / Sub Basescu si Boc cel mic, nu e normal nimic




Mai tineti minte recensamantul din 2002? Normal ca nu, pentru ca a fost unul normal, recenzorii au fost instruiti din timp si multumiti de banii primiti, reglementarile au fost clare si democratice, intrebarile au fost fix numai cele de care are nevoie statistica, incidentele au fost foarte putine.
Pe cel de acum il veti tine minte pentru ca, asa cum se intampla de cand traim in dictatura BUBA (Basescu-Udrea-Boc-Anastase) - e adevarat, una mai de "catifea" si inca in neajunsa la maturitate -, nu mai e nimic normal pe teritoriul Romaniei (nu spun in tara, deoarece hoarda fosta portocalie, in frunte cu Han-ul sau, a avut grija sa nu mai fim o tara ci un teritoriu, sa nu mai fim un popor, ci o populatie), iar unii dintre noi s-au lasat prostiti intr-un asemenea hal, incat considera aceasta imensa anormalitate un lucru firesc.
Recenzorii au fost instruiti in pripa, reglementarile se schimba de la o zi la alta si se bat cap in cap (vezi cazul cu CNP-ul care nu a fost dar este obligatoriu> balba s-a lasat cu demiterea unui "pion" si nu cu a intregii conduceri incepand cu ministrul de resort si terminand cu "pionul", asa cum ar fi fost normal, adica asa cum se intampla in orice tara cat de cat civilizata), intrebarile sunt cata frunza si iarba, 90% pe care probabil nu le va folosi statistica ci guvernul, desigur impotriva noastra, banii pe care ii vor primi vor fi supraimpozitati si n-ar fi de mirare ca, dupa aplicarea tuturor taxelor si impozitelor, acestia sa trebuiasca sa aduca bani de acasa.
O alta porcarie: plange Base, plange Boc, plang trompetele lor, de mila pensionarilor si a somerilor. Se sterg insa rapid la ochi si le interzic acestor categorii sa fie recenzori, sa mai faca un ban in plus - cat de putin o fi - si sa culeaga datele corect, fara graba. Printre pensionari si someri sunt zeci poate chiar sute de mii cu studii superioare sau cel putin cu BAC. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, in mai multe judete, prefectii si/sau sefii PDL locali, au impus trecerea pe liste a unor membri de-ai lor (doar nu mai crede cineva in "neutralitatea" prefectilor?) cu studii cate trenul, fara vagon-restaurant, pe care comunitatea ii dispretuieste. Daca erau pensionari, sau someri cu carte, cunoscuti in zona lor si respectati, oamenii i-ar fi primit altfel, nu cu scarba.
Dar, cum sa castige ei un ban in plus?, spun guvernantii si nu le-a dat voie sa fie recenzori. Adica le-a dat, dar i-au amenintat ca le taie pensiile si ajutoarele de somaj daca se inscriu pe lista recenzorilor, ceea ce e acelasi lucru cu a le interzice.
Clanul BUBA sta insa linistit: romanul doarme, romanul nu se revolta nici daca un pedelist i-ar intra cu forta in casa si i-ar cere nu numai CNP-ul (cautati pe google in care tari trebuie sa declari la recensamant CNP-ul sau de cate ori de culci cu nevasta si alte intrebari cu caracter personal), ci si sotia sau prietena.
Nu se revolta nici atunci cand i se spune ca i se va mai diminua venitul, nu prin taiere - da' ce, in mai 2010 s-a revoltat cineva?, a iesit romanul in strada? - ci prin impozitare, cand este anuntat ca parintilor, bunicilor, ceilorlalti pensionari li se vor impozita pensiile de mizerie pe care le primesc "prin bunavointa si prin voia noastra si daca nu va convine, nu vi le mai dam", le spun Basescu si a Boc".
Nu se revolta pentru ca i-a fost extirpat de catre aceasta adevarata Ebola pedelista, tot ceea ce defineste un om (bun simt si simt civic, bunatate, compasiune si interes pentru cel de langa el, de pilda), pentru a deveni dupa chipul si asemanarea lor.
Ei, pedelistii, nu mai sunt oameni, sunt zombi care ne ataca zi de zi, pentru a ne face sa semanam cu ei. Vorbeam despre politica economica si sociala care va duce la prabusirea tarii, la faliment total pe toate liniile, intr-un cerc de cunoscuti. Unul dintre ei, care n-a fost pedelist pana cand a fost numit intr-o importanta functie, dimpotriva, a fost un om normal, cu mult bun simt, nemembru de partid, deci acesta mi-a replicat: "Vorbesti prostii. Basescu si cu Boc au salvat tara. O sa vezi ca o sa li se ridice statui pentru ceea ce au facut". Cand am intrebat daca statuile vor fi in curte la Jilava, s-a enervat si a plecat injurand. Pana in acel moment n-am crezut ca un om se poate transforma in zombi fara judecata, fara inima, fara nimic sfant, in numai cateva luni. Din pacate, acest exemplu trebuie multiplicat cu cel putin 1 milion.

Am primit pe mail un text pe care il redau in continuare:


INCA O VOCE LUCIDA ATRAGE ATENTIA!!!

"Sunt cetatean al unei foste tari" de Lucian Avramescu

Intr-o tara moarta, cu un popor care nu mai exista, totul este perfect realizabil.
Traiesc, din ce in ce mai apasator, gandul ca buletinul nasterii mele este fals. M-am nascut intr-o tara care nu mai e. Romania am zis? Care Romania? La 21 de ani de la fatarea, prin sangeroasa cezariana, a democratiei, tara mea a reusit, economic si moral, performanta de a muri.
M-am uitat la un interviu televizat, pe Antena 3, cu istoricul Giurescu.
Dinu C. Giurescu, des­cendent al unei familii cu trei ge­neratii de academici ai istoriei nationale, vorbea despre falsa impartire a tarii in tinuturi secuiesti si tataresti si vietnameze si intergalactice. Despre porcaria pe care o cloceste regimul mafiot Basescu de a repomada dicta­tul hitlerist de la Viena, pret platit pentru a-si mentine curvele in capul mesei cu bunatati.
Giurescu vorbeste, din pacate, unui popor surd. Chiar surdomut. Unui popor care deja nu mai e.
Cui te adresezi, domnule savant al istoriei nationale? Nu vezi ca suntem morti? Cateva milioane de oameni, zice-se vii, singurii banuiti de a fi vii, au plecat unde-au vazut cu ochii. si-au uitat aici casele, mormintele, amintirile. Unii si-au uitat chiar si copiii minori. Mamele si-au uitat copiii in leagane, leagane miscate de scheletice maini de bu­nici, morti si ei de nu se stie cand, ramasi intr-o inertie a datoriei. E cea mai ampla si inspaimantatoare parasire de tara care s-a petrecut vreodata.
Mafia de azi, cea mai parsiva probabil din univers, nu da doar Ardealul. Mafia de azi, prin capul ei diabolic si chel(Basescu), nu da doar cateva judete ardelenesti, aceleasi in­tamplator luate de Hitler, ci da Ro­mania.
Nu observati ca Romania nu mai e? Trimisul special al presedintelui tarii la Bruxelles, pe numele lui intreg Laszlo Tökes, a uitat cum se cheama tara pe care o reprezinta. Drept pentru care i-a zis tinutul Secuiesc. intrucat cea mai mare aglomerare de maghiari e in Bu­curesti, presupun ca tinutul Secuiesc se intinde si peste fosta capitala a fostei Romanii, pana la Dunare si la Mare.
Observati vreo zvacnire de orgoliu national? Sa fim seriosi. Vreun patriot nimerit prin accident in varfurile puterii? As! inteleg ca regimului Basescu ii lipsesc iarasi niste miliarde de euro si alearga sa-i imprumute. Vrea sa castige si urmatoarele alegeri. intr-o tara moarta, cu un popor care nu mai exista, totul este perfect realizabil.
Cineva mi-a reprosat ieri ca nu-i recunosc lui Basescu macar meritul de a fi realizat reforma administrativa.
Da, i-l recunosc. Chiar si me­ri­tul de a fi reformat sanatatea. Cele 300 de spitale desfiintate sunt doar partea cuantificabila a reformei basiste din sanatate.
Ii recunosc si meritul concentrarii invatamantului la oras. Sa inchizi 3.000 de scoli pentru care au asudat inaintasii, spre invatarea alfabetului in indepartate catune, e intr-adevar o reforma istorica.
Prin reforma Basescu, n-ar mai fi fost scoala in ipotestii lui Eminescu, in Humulestii lui Creanga, in Hobita lui Brancusi.
Da, ii recunosc re­alesului toate meritele reformiste. Poate ca Romania me rita omorata si nimeni pana la Basescu n-a observat aceasta trebuinta istorica. Ei bine, el a reusit.
Iar daca muribunda mai misca un pic, in curand ii va face de petrecanie. Contati pe el!

Niciun comentariu: