luni, 3 octombrie 2011

Boc are dreptate: Opozitia nu mai are ce compromite / sau / Minciuna sta cu BUBA la masa



In ultimele zile, BUBA (Basescu-Boc-Udrea-Anastase) si-a sporit putred de bogata zestre de minciuni cu cateva la fel de gogonate ca si cele de pana acum. La acestea s-au adaugat si minciunile UDMR "carja" de nadejde pentru actuala guvernare, care se incapataneaza sa sprijine falimentarea Romaniei de catre ciuma fosta portocalie. De fapt, culoarea care i s-ar potrivi cel mai bine ar fi maro-cenusiunul, cea a rahatului in care ne aflam.
Si nu doar ca mint in continuare, ca minciuna sta cu BUBA la masa, ba chiar in capul mesei, dar incearca sa ne si sperie - mai este cineva in tara asta care ia in seama macar aceste minciuni? - ca inca poporul rman n-a avut parte de tot raul, ca vor fura in continuare si mai vartos, asa ca va trebui ca la anul sa mai ia si putina piele ramasa pe pensionari - pe handicapati au luat-o deja de tot, taindu-le indemnizatiile de insotitori -, bugetari, oameni de afaceri si, in general pe tot ce misca-n tara asta, minus de pe ai lor.
Iata ce spun cei ce ne-au adus la sapa de lemn, ne-au umilit, ne-au batjocorit, ne-au dezbinat de nu mai suntem un popor ci o turma, ne-au saracit ca sa ne poata fura mai bine si mai usor, ne-au scos de pe harta Europei si a lumii, au facut din tara asta nu "no mand land", ci "ours land" (adica a lor, nu a nosatra:

"Poporul român a făcut un set de sacrificii în aceşti doi ani şi noi credem că sacrificiile acestea vor fi răsplătite prin menţinerea unui echilibru macroeconomic al României", a mai spus Băsescu.
"Dacă opoziţia ar ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, practic ar compromite viitorul economic al ţării, pentru că ar presupune o creştere a deficitului bugetar de 5%. Credeţi că cineva în lumea asta finanţează asemenea deficite când toate ţările coboară deficitele pentru a-şi putea asigura finanţarea şi să reducă gradul de îndatorare?", a spus Boc.
Marko Bela spune că măsurile de austeritate luate de guvern afectează inclusiv imaginea UDMR, însă îşi exprimă speranţa că alectoratul va înţelege necesitatea acestora.

Da, Boc are dreptate, cu mici rectificari< nu "daca" ci dupe ce vine la putere Opozitia, aceasta nu mai are ce compromite, pentru ca Romania nu mai are viitor. Opozitia va trebui sa creioneze unul, impreuna cu toti romanii. Opozitia va trebui sa reuneasca romanii pentru ca Romania sa redevina o tara, noi toti un popor, nu o populatie, sa redescopere, impreuna cu noi toti, ce inseamna respect unul pentru celalalt, ce inseamna unitate, ce inseamna solidaritate, ce inseamnma suflet, incredere si, in general, sa redobandeasca tot ceea ce ne-au furat actualii guvernanti, in frunte cu BUBA in ultimii ani.
Iat o poezie de "rasu-plansu" dupa cum spunea Nichita Stanescu, al carui autor a decis sa ramana necunoscut (pare a fi un fost militar, ceea ce poate fi un argument in favoarea seriozitatii, pentru ca doar o mica parte dintre militari si fost militari, este de teapa lui Oprea), pe care am primit-o pe e-mail<

Testament
(după Tudor Arghezi)
Nu-ţi voi lăsa drept bunuri, după moarte,
decât o casă, fiule, o-mparte
cu fraţii tăi, aşa cum socotiţi,
căci altă casă n-o să mai primiţi!
La anii mei (destui!), eu nu am ştire
ca-n "epoca de tristă amintire",
hulită ieri, dar astăzi regretată,
să-şi fi făcut atâtea griji un tată
că, după ce va trece-n nefiinţă,
copiii n-or să aibă locuinţă.
Tu, vezi de pune banul peste ban,
balconul să-l închizi cu termopan,
să-l faci o locuinţă potrivită
pentru Getuţa, dacă se mărită,
Gigel, cu-ai lui copii, câţi or să fie,
să locuiască în bucătărie,
sufrageria, de-i compartimentată,
s-o foloseşti tu cu Mioara, tată,
iar dormitorul, de-l închiriaţi,
aveţi şi nişte bani asiguraţi.
Ca să pot, azi, acest apartament
să vi-l asigur printr-un testament,
am fost cu stăpânirea în prigoană
şi-am mers din garnizoană-n garnizoană,
am locuit în câte-o chichineaţă
şi ceaiul mi-am făcut la o zăgneaţă,
sudoarea muncii zecilor de ani
am pus-o-n casa asta, nu în bani,
gândind că voi avea, la bătrâneţe,
un loc în care să îmi daţi bineţe,
când veţi veni la mine, oarecând,
în jur nepoţii să îi văd râzând
şi să dau huţa-huţa pe genunchi
vlăstarele din prea bătrânu-mi trunchi.
Nu crede în programul "Prima casă",
că asta-i, tată, vorbă mincinoasă
cu care vor, desigur, guvernanţii
să îşi atragă, cât mai mulţi, votanţii
şi nici în Nuţi Udrea să nu rişti
să te încrezi, că vin specialişti,
nu zece, dar niciunul pe la sate,
nici de le-ar face dânsa chiar palate!
Durerea strânsă, surdă şi amară,
au pus-o-n geamantan, plecând din ţară ,
s-ajungă "căpşunari" prin Danemarca,
văzând c-aicea se scufundă barca.
Să revenim, eu zic, la testament!
La bancă ţi-am trecut, prin virament,
în contul tău deschis acum doi ani,
la sfatul mamei tale, nişte bani.
E suma ce a fost agonisită
din pensia aceasta nesimţită
pe care Boc şi doamna cea bălaie
se dau de ceasul morţii să mi-o taie.
Cu banii ăştia ştii tu ce-o să faci,
sunt bani pentru colivă şi colaci
şi, s-ar putea, din ei să-ţi mai rămâie
şi pentru două boabe de tămâie.
Cu astea, eu închei acest legat
pe care, astăzi, iată, l-am semnat...
Tatăl risipitor

3 comentarii:

Ilie Bâtcă spunea...

Bună ziua, domnule Ghenceanu!
Nu știu dacă veți mai citi acest comentariu, deoarece a trecut cam mult de la data postării materialului dumneavoastră. Totuși, am să încerc.
Din întâmplare, am găsit pe blogul dumneavoastră parodia ”Testament”, după poezia cu același titlu scrisă de Tudor Arghezi. Pe alte bloguri se cheamă ”Testament de bugetar”, ”Testamentul unui pensionar risipitor” sau mai știu eu cum. Eu, autorul, i-am spus simplu – Testament. Și am și semnat-o, cu gradul (sunt fost militar, cum bine ați intuit), numele și prenumele. Deci, în niciun caz, nu am decis să rămân necunoscut. Că, pe parcurs, unii au făcut scăpat acest ”amănunt”, nu este vina mea. Ca să vă convingeți, puteți accesa http://ziarulscmd.blogspot.com/2010/10/testament.html , unde am publicat-o prima dată. Și, dacă timpul vă permite, puteți găsi și alte parodii scrise de mine, intrând pe http://batcailie.blogspot.com/ (blogul personal). O să mai trec pe aici, să văd dacă ați citit comentariul.
Vă doresc o zi bună!

Anonim spunea...

In primul rand, multumesc ca imi cititi postarile de pe blog. Din pacate, nu sunt atat de cunoscut ca altii (cere se autointituleaza "mari blogeri" sau de profesie "blogeri"), desi imi dau soinita sa spun sicner ceea ce cred, ceea ce vad. Apoi, asa cum remarcati, eu asa am pirmit mailul, fara semnatura. Va doresc toate cele bune si promit sa ma "inspir" din blogul dc. Cu stima, Mihai G.

Biliuţă spunea...

Se vede treaba că încercarea mea nu a fost sortită eşecului. Nu ştiu dacă aţi intrat sau nu pe cele două bloguri, dar sunt mulţumit şi cu acest semn de bunăvoinţă din partea dumneavoastră. Îndrăznesc să vă recomand de pe blogul personal să citiţi http://batcailie.blogspot.com/2011/04/scrisoarea-iii-biletul-lui-calin-dupa.html E cam lungă, dar merită. Tare m-aş bucura să aflu o părere a dumneavoastră.
Cu deosebită stimă,
I.B.