luni, 14 februarie 2011

UDMR s-a molipsit de la Basescu: si-a pierdut simtul realitatii/ sau/ Pune cu avant umarul in continuare la distrugerea RomanieiActualul presedinte executiv si viitor aproape sigur presedinte al UDMR, si ministru al Culturii, Kelemen Hunor, a sustinut o conferinta de presa. Au urmat apoi discutii off de record.
La intrabarea: "Daca delegatii la Congres vor decide sa iesiti de la guvernare?", raspunsul a fost sec: "Delegatii la Congres nu au competenta sa decida acest lucru". Deci, si ei aplica politica diferentei: adica, voi ne alegeti, dar mucles ce si cum face noi, conducatorii vostri.
In continuare, la orice "indemn" de a accepta, macar formal, ideea iesirii de la guvernare si sprijinirea USL, a raspuns cam cu aceeasi meoldie cu care raspund pedelistii: Nu exista alta solutie decat cea actuala.
Ce se ascunde in spatele aceastei elucubratii? A spus-o in cadrul conferintei: dupa ce a trecut Legea educatiei, vor in cel mult 10 zile, deci inainte de sfarsitul lunii februarie 2011, sa treaca cea a minoritatilor, iar apoi, imediat, Legea privind reorganizarea teritoriala pe regiuni, conform propunerii lor.
Cum vor sa arate regiunile? Iata cum: Botosani – Suceava – R1 de dezvoltare, Bacau - Iasi - Neam\ – Vaslui – R2, Braila - Buzau - Galati – Vrancea – R3 (macroregiunea I), Constanta – Tulcea – R4, Bucuresti – R5, Calarasi - Ialomita – Ilfov – R6, Giurgiu – Teleorman – R7, Dolj - Mehedinti - Olt - R8 (macroregiunea II), Gorj – Valcea – R9, Arges - Dambovita - Prahova – R10 (macroregiunea III), Arad - Caras-Severin – Timisoara – R11, Alba – Hunedoara – R12, Sibiu - Brasov – R13 (macroregiunea IV), Covasna - Harghita – Mures – R14, Bistrita-Nasaud - Cluj – Maramures – R15 ;i Bihor - Salaj - Satu-Mare – R16 (macroregiunea V). Regiunea 13 este denumita "Secuime", Regiunea 14 "Ardealul Mijlociu", iar Regiunea 15, "Partium".
La replica: Pai Legea Educatiei va fi in orice caz amendata de noul guvern ce va rezulta fie in aceasta vara fie in 2012 pentru ca are multe articole proaste, iar articolele cu invatarea Geografiei si Istoriei in limba maghiara vor fi in mod cert anulate, cea a Minoritatilor poate fi amendata in asa fel incat sa ramana lipsita de continut si sa devina inoperabila, iar cea cu impartirea, preconizata a intra in vigoare in 2014, nici nu se pune in discutie, viitorul presedinte a raspuns: "Ne asumam riscul, inclusiv acela de a nu intra in Parlament".
Maghiarii de rand in schimb, injura conducerea uniunii folosind cele mai colorate expresii si se jura ca, daca UDMR nu iese de la guvernare acum si nu se alatura USL, nu-i vor mai vota la urmatoarele alegeri. Ba unul dintre cei pe care ii cunosc, om de afaceri, mi-a spus direct: "Daca vor continua sa sprijine distrugerea tarii si saracirea noastra, la alegeri le-am spus angajatilor ca cel ce va merge la vot va fi somer de a doua zi". Si ca acesta, sunt sute si mii de maghiari. Dar, conducerea UDMR se pare ca s-a molipsit de la Basescu si si-a pierdut simtul realitatii, isi desconsidera alegatorii - inclusiv pe reprezentantii acestora la Congres -, nu-i intereseaza ca si ai lor, ca si romanii, mor de foame, saracesc, se sinucid si asa mai departe. Sa tarasc in genunchi in fata lui Basescu pentru a obtine trecerea unor legi de care nu vor beneficia decat un timp limitat, in cel mai bun caz.
In alta ordine de idei: Mai intai sa clarificam: Nu Cseke Attila a avut initiativa distrugerii sistemului de sanatate, ci Basescu. Ministrul doar executa ordinul primit de la Cotroceni. Dar il executa cu o placere si cu un sadism pe care nu si le poate ascunde. De ce? Foarte simplu: Este constient ca in acest mod pune in pericol, asa cum sustin multi observatori si oameni politici dar mai ales medicii si psihologi, insasi viitorul tarii, insasi fiinta nationala. O tara cu o populatie macinata de boli, fara spitale, fara medici, nu are viitor, spun cei ce-l critica, inclusiv din cadrul uniunii. Dar, ministrul calca pe cadavre si merge mai departe intru executarea ordinului. Mai ales ca, multi, foarte multi maghiari, in special cei din apropierea frontierelor cu Ungaria, isi trateaza bolile in unitati spitalicesti din tara vecina.
Atunci cind l-am `ntrebat pe un membru marcant al uniunii daca stie ce injuraturi si blesteme profereaza maghiarii la adresa conducerii acesteia pentru chinurile, umilinta si mizeriile la care sunt supusi alaturi de ceilalti locuitori ai Romaniei, mi-a raspuns, la fel, de parca n-ar trai acum si aici: "Si copilul dus la medicul care ii face injectie, plange".
Tocmai de aceea, tocmai pentru a nu mai adauga la saracie, umilinta, mizerie umana si materiala, si legile pe care le vrea UDMR-ul - majoritatea maghiarilor habar n-au ce contin aceste legi (nici macar cea a Invatamantului) si nu sunt interesati de ele cat sunt obsedati de grija zilei de amine - e nevoie urgent de "detronarea" lui Zeus & Co si de inceperea salvarii a ceea ce a mai rams din tara. Maine va fi prea tarziu!

Niciun comentariu: