vineri, 26 iunie 2009

Guvernul fantoma nu poate lua decat decizii fantoma

Alegerile europarlamentare au fost inca un episod de "muradire" a putinului prestigiu de care ne bucuram in Europa si in lume. Cu largul sprijin al celor care nu s-au prezentat la vot, iar in unele cazuri cu "mana lunga" a presedintelui-premier-sef a tot ce misca-n tara de la primaria din Dealu' Mare pana la fiecare minister din guvern, au ajuns sa ne reprezinte analfabeti ca Gigi Becali, "patrioti cu dinti de carpa ca Vadim, o tanara plina de "succesuri" care face cadouri scaune electrice si are o cultura generala de cel mult clasa a IV-a, EBA, sau o fosta ministresa care a falimentat Justitia dupa care a strigat la Strassbourg si Bruxelles ca in Romania Justitia nu functioneaza, Monica Macovei, "spaima papadiilor". Da, este adevarat, pe langa aceste "specimene" ce si-ar avea locul mai degraba intr-un muzeu al curiozitatilor, sau intr-un balci de tara, au ajuns in PE si oameni de certa valoare, ca de pilda Adrian Severin, Ioan Mircea Pascu, Renate Weber si altii. La acestia, adica la cei cu care ne putem mandri, cultura si civillizatia incep acolo unde se termina - aceste notiuni nu cred sincer ca cei "ciudati" le inteleg - la "specimenele" de care ne este rusine.
Dupa alegerile parlamentare, sau chiar inainte, guvernul ne-a amenintat cu masuri dure anticriza, in urma carora, in opinia "fantomelor" ce-si spun premier si ministrii, Romania ar fi fost prima tara din lume care nu doar ca a iesit din criza inainte de a intra, dar ar fi prins un start al economiei demn de un Ferrari de Formula 1.
Si guvernul condus de tatucul Basescu - ca sa nu existe dubii ca el este tot ce misca-n tara asta, intr-o duminica in care s-a plictisit, a venit la sedinta executivului, i-a tas de urechi pe toti ministrii, a facut tampiti toti romanii care au urmat scoli din Romania, a tunat si a fulgerat si a plecat satisfacut - nu doar ca n-a luat nici o masura anticriza, dar a promis masuri care ne vor adanci si mai mult in mocirla crizei economice. Dar, nici pe acestea nu le-a in mod hotarat ci, azi a anuntat ca de maine intra in vigoare una dintre ele, iar maine ca nu intra, azi a anuntat ca se taie din cheltuielile bugetare iar maine a mai angajat cateva zeci mii de bugetari clienti politici si uite-asa, precum in bancul cu sarpele care o zi zboara una nu zboara, azi de exmplu nu zboara. Mai mult, ministresa Tineretului si Sportului "sparge" peste jumatate de milion de euro precum un nabab dintr-o tara araba, cealalta ministresa a Turismului "sparge" alte sume cu multe zerouri pe fanteziile sale si, in loc de iesire din criza, vedem numai "iesirea" de bani din lefurile celor ce mai sunt angajati si "iesirea pe branci" din firme care mai ieri mergeau bine, a celor ce sunt trimisi in somaj.
Si atunci, n-avem de ce sa ne miram ca un guvern fantoma - care va sa zica exista dar nu-l vedem pentru ca este "acoperit" de figura impozanta a tatucului Basescu -, sau care va sa zica exista azi iar maine dispare, pentru a reaparea duminicile in prag de seara, nu pentru a lua masuri, ci pentru ca, masochist fiind, ii place atunci cand tatucul il bate, scuipa, injura, calca in picioare. Adica, avem un guvern fantoma, care ia masuri fantoma. Hai liberare!

Niciun comentariu: