marți, 16 decembrie 2008

Pupat Piata Independentei linga oala cu laturi

Iar au trecut aproape 5 luni (sau mai mult?) de cind n-am postat nimic. Inaintea alegerilor si in campania electorala n-am postat pentru ca am fost implicat direct - nu, Doamne fereste, n-am candidat, am fost doar consilier -, ceea ce, in parte, imi scuza inactivitatea.
Se pare ca n-am gresit prea mult in ultimul material pe care l-am postat (ultimul inaintea acestuia, desigur). Ba chiar am crezut ca vom avea parte de un minim de democratie si n-am putut nici macar visa le ce s-a intimplat si se intimpla in continuare in materie de politica. Stiu ca este banal ceea ce spun dar, din nou, realitatea a batut inchipuirea. Realitatea aceasta care a devenit un fel de umor negru ce ne va afecta viata de zi cu zi. Asa ca, chiar daca zimbim acum, fie si amar, vor urma grimasele de durere.
Declicul s-a produs simbata cind s-a anuntat semnarea protocolului intre cele doua partide, incompatibile doctrinar deoarece sunt situate in mod logic si firesc, de cele doua parti ale esicherului politic, stinga-dreapta, respectiv PSD si PD-L. M-a pufnit risul atunci cind am auzit si vazut stirea la tv, pentru ca mi-am amintit de citiva pedelisti infocati, care in timpul campaniei imi spuneau (citatul este aproximativ) cam asa: O sa vezi, ii zdrobim pe acesti nenorociti de comunisti pesedisti, pe mafiotii, hotii, baronii locali - si alte multe astfel de "calificative" - si vom conduce tara. Trebuie sa dispara din politica acest cancer care este pesedeul. Si, la nici o luna dupa ce si-au aratat muschii, i-au injurat, scuipat, hulit, amenintat cu Bau-Baul national al carui pupitru de comanda se afla la Cotroceni, DNA-ul, pe pesedisti (nu ca pesedistii ar fi fost calugarite virgine in campanie, dar acum nu este vorba despre ei - odata vom vorbi si despre pesede si pesedisti), pina la curgerea balelor si pina la invinetirea fetei, peste noapte, la un simplu fluier si la o comanda "Aport!" al lui Basescu, pedeleii s-au conformat si au declarat ca pesedistii nu mai sunt nici comunisit, nici hoti, nici mafioti, nici altfel, sunt noii lor frati de cruce. Ba mai mult, "Pupat Piata Independentei". Desigur, ei sunt pedeleii paralei, nascuti din spuma marii, nepatati si neprihaniti, care cu totii, de la Basescu la Boc si mai departe la ceilalti citi membri or mai fi, traiesc numai din salariu, isi platesc impozitele la timp si in totalitate, nu fac afaceri, nu spoliaza statul, nu fac nimic ilegal. Liderii lor au masini luxoase din banii economisiti la piata, vilele le au mostenire de la traco-daci, iar gentile Luis Vuton si costumele Armani, Versace si ce marci de lux or mai exista, le-au cumparat la second-hand (si de-acolo atunci cind au fost reduceri de 99%).
Apoi a venit palma data de "Draga Stolo" lui Poppeye marinarul ce se crede buricul pamintului Romaniei, tatucul care musai sa ne conduca, altfel "pierim pe cale". Sincer vorbind, in primii 4 ani de "domnie", Ceausescu (pe care daca cineva l-a urit, i-a dorit moartea si s-a bucurat nespus atunci cind a cazut si enorm atunci cind l-au impuscat, atunci eu sunt unul dintre ei) nu se comporta precum Basescu, nu-si dispretuia - inca - poporul si nici apropiatii, nu se credea Mesia Romaniei, asa cum face actualul (nu-mi vine nicicum sa scriu "presedinte" deoarece am impresia ca murdaresc aceasta functie pronuntind-o inaintea numelui lui Basescu), Ceausescu nu facea asta, nu facea aia, nu facea ce mai vreti. Sa fie clar: in primii 4 ani de domnie!
Acum, daca stam si judecam fara patima, avem exact ce-am votat. Nimic in plus, nimic in minus. Votat=obtinut. Si sunt convins ca si dupa ce s-a rasturnat, a nu stiu cita oara in ultimii 19 ani, oala cu laturi in mijlocul pietei, stropindu-ne pe noi toti nu numai pe ei, vor fi unii care la anul il vor vota pe "Marele om politic", "Inventatorul Baltii rusesti", "Geniul din Carpati", (asa i se spunea si lui Ceausescu - dar pe fond, e vreo diferenta? -, dar nu i se spunea asa chiar in primii 4 ani) , dupa care se vor minuna foarte atunci cind vor constata ca si-au legat singuri catusele pe incheieturi.
Mai mult, sunt la fel de convins ca vor fi multi romani care vor vota peste 4 ani asa cum au facut-o in 30 noiembrie, adica vor pune stampila pe aceeasi candidati (chiar daca vor avea alte nume, vor proveni din acelasi partid), dupa care se vor minuna din nou atunci cind vor constata ca au ajuns de unde au plecat. Adica "ori pe cine votezi, tot pe ei ii votezi" (pe cei ce s-a decis de dinainte de alageri ca trebuie sa-i votezi ca sa le iasa lor pasenta).
Chiar mai crede cineva ca formarea marii Aliante PSD+PC + PD-L s-a decis dupa alegeri? Eu cred ca formarea ei a fost "combinata" in laboratoarele de alchimie de la Cotroceni cu mult inaintea campaniei electorale. Chiar mai crede cineva afirmatiile liderilor celor doua partide de genul "am facut-o pentru tara" (ii intereseaza soarta tarii precum pe mine cea a Constelatiei Casiopeea), sau "am facut-o sa scoatem tara din criza" (adica sa nu lasam sa ia altii miliardele de euro ce vor veni de le Uniunea Europeana si de la guvern, hai sa le luam noi ca doar n-om fi prosti)? Eu cred, ba mai mult, sunt convins, ca totul s-a invirtit si se invirte in jurul firmelor (chiar daca nu sunt pe numele lor, ca doar au mame, tati, socri, soacre, sau alte neamuri cita frunza si iarba) liderilor si parlamentarilor celor doua partide, adica in jurul banilor, indiferent ca sunt publici, comunitari, privati sau de cite feluri or mai fi. Probabil, unul dintre argumentele cu care pesedistii i-au covins pe pedelisti in ce priveste scoaterea UDMR din schema a fost de genul: "Ce esti prost, nenea Iancule, sa-i impartim cu ungurii?"
Cum ar spune "filosoful" Vanghelie, "Banii e totul", sau "Banii nu are culoare politica".

Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

perfect adevarat : avem ceea ce votam. ei cu ei, noi cu noi...