duminică, 16 martie 2008

taxa auto

Se bate atata moneda pe taxa auto incat nici nu prea iti mai vine sa spui nimic, scarbit fiind de multele neadevaruri spuse de oficiali, incepand cu presedintele Basescu si terminind cu ministrul Vosganian. Nici un oficial nu ne spune ca de fapt, Comisia Europeana nu prea negociaza dupa ce a luat o hotarare. Presedintele Comisiei de taxe si impozite, Kovacs Laszlo este maghiar. Ungaria si Polonia au renunta la taxa auto pe care si ele si-au crerat-o imediat dupa aderarea la UE, ba chiar au anunat ca vor returna banii incasati. Si atunci, cine mai crede ca UE respectiv Comisia Europeana va permite ca in Romania sa se mentina o astfel de taxa, indiferent de modificarile aduse. Si in plus, CE vrea sa supuna dezbaterii Parlamentului European un proiect de hotarare privind o taxa unica ecologica pentru toti posesorii de masini din UE care, oricum, va fi de un nivel suportabil, nu ca cea romaneasca in cea mai buna varianta a ei.
Si apoi, motivarea ei ecologice nu are nici o logica pentru ca, o masina de 3-4-5 ani adusa din Germania de pilda, polueaza oricum mai putin decat o Dacie de 20 de ani, iar astfel de Dacii circula cu sutele de mii pe soselele tarii noastre. Iar daca este vorba despre o taxa ecologica, atunci aceasta trebuie pusa pe toate masinile inmatriculate in Romania, nu numai pentru cele aduse de afara.
Oricum, in cateva luni se va clarifica totul, taxa va fi anulata, daca nu de acest guvern, de cel ce va veni sau de Curtea Europeana de Justitie, pentru ca toate semnele asta arata, c a acolo vom ajunge daca nu o "lichidam". 

Niciun comentariu: