miercuri, 26 octombrie 2011

Un recensamant precum "parintii" sai: dezastru total / sau / Sub Basescu si Boc cel mic, nu e normal nimic




Mai tineti minte recensamantul din 2002? Normal ca nu, pentru ca a fost unul normal, recenzorii au fost instruiti din timp si multumiti de banii primiti, reglementarile au fost clare si democratice, intrebarile au fost fix numai cele de care are nevoie statistica, incidentele au fost foarte putine.
Pe cel de acum il veti tine minte pentru ca, asa cum se intampla de cand traim in dictatura BUBA (Basescu-Udrea-Boc-Anastase) - e adevarat, una mai de "catifea" si inca in neajunsa la maturitate -, nu mai e nimic normal pe teritoriul Romaniei (nu spun in tara, deoarece hoarda fosta portocalie, in frunte cu Han-ul sau, a avut grija sa nu mai fim o tara ci un teritoriu, sa nu mai fim un popor, ci o populatie), iar unii dintre noi s-au lasat prostiti intr-un asemenea hal, incat considera aceasta imensa anormalitate un lucru firesc.
Recenzorii au fost instruiti in pripa, reglementarile se schimba de la o zi la alta si se bat cap in cap (vezi cazul cu CNP-ul care nu a fost dar este obligatoriu> balba s-a lasat cu demiterea unui "pion" si nu cu a intregii conduceri incepand cu ministrul de resort si terminand cu "pionul", asa cum ar fi fost normal, adica asa cum se intampla in orice tara cat de cat civilizata), intrebarile sunt cata frunza si iarba, 90% pe care probabil nu le va folosi statistica ci guvernul, desigur impotriva noastra, banii pe care ii vor primi vor fi supraimpozitati si n-ar fi de mirare ca, dupa aplicarea tuturor taxelor si impozitelor, acestia sa trebuiasca sa aduca bani de acasa.
O alta porcarie: plange Base, plange Boc, plang trompetele lor, de mila pensionarilor si a somerilor. Se sterg insa rapid la ochi si le interzic acestor categorii sa fie recenzori, sa mai faca un ban in plus - cat de putin o fi - si sa culeaga datele corect, fara graba. Printre pensionari si someri sunt zeci poate chiar sute de mii cu studii superioare sau cel putin cu BAC. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, in mai multe judete, prefectii si/sau sefii PDL locali, au impus trecerea pe liste a unor membri de-ai lor (doar nu mai crede cineva in "neutralitatea" prefectilor?) cu studii cate trenul, fara vagon-restaurant, pe care comunitatea ii dispretuieste. Daca erau pensionari, sau someri cu carte, cunoscuti in zona lor si respectati, oamenii i-ar fi primit altfel, nu cu scarba.
Dar, cum sa castige ei un ban in plus?, spun guvernantii si nu le-a dat voie sa fie recenzori. Adica le-a dat, dar i-au amenintat ca le taie pensiile si ajutoarele de somaj daca se inscriu pe lista recenzorilor, ceea ce e acelasi lucru cu a le interzice.
Clanul BUBA sta insa linistit: romanul doarme, romanul nu se revolta nici daca un pedelist i-ar intra cu forta in casa si i-ar cere nu numai CNP-ul (cautati pe google in care tari trebuie sa declari la recensamant CNP-ul sau de cate ori de culci cu nevasta si alte intrebari cu caracter personal), ci si sotia sau prietena.
Nu se revolta nici atunci cand i se spune ca i se va mai diminua venitul, nu prin taiere - da' ce, in mai 2010 s-a revoltat cineva?, a iesit romanul in strada? - ci prin impozitare, cand este anuntat ca parintilor, bunicilor, ceilorlalti pensionari li se vor impozita pensiile de mizerie pe care le primesc "prin bunavointa si prin voia noastra si daca nu va convine, nu vi le mai dam", le spun Basescu si a Boc".
Nu se revolta pentru ca i-a fost extirpat de catre aceasta adevarata Ebola pedelista, tot ceea ce defineste un om (bun simt si simt civic, bunatate, compasiune si interes pentru cel de langa el, de pilda), pentru a deveni dupa chipul si asemanarea lor.
Ei, pedelistii, nu mai sunt oameni, sunt zombi care ne ataca zi de zi, pentru a ne face sa semanam cu ei. Vorbeam despre politica economica si sociala care va duce la prabusirea tarii, la faliment total pe toate liniile, intr-un cerc de cunoscuti. Unul dintre ei, care n-a fost pedelist pana cand a fost numit intr-o importanta functie, dimpotriva, a fost un om normal, cu mult bun simt, nemembru de partid, deci acesta mi-a replicat: "Vorbesti prostii. Basescu si cu Boc au salvat tara. O sa vezi ca o sa li se ridice statui pentru ceea ce au facut". Cand am intrebat daca statuile vor fi in curte la Jilava, s-a enervat si a plecat injurand. Pana in acel moment n-am crezut ca un om se poate transforma in zombi fara judecata, fara inima, fara nimic sfant, in numai cateva luni. Din pacate, acest exemplu trebuie multiplicat cu cel putin 1 milion.

Am primit pe mail un text pe care il redau in continuare:


INCA O VOCE LUCIDA ATRAGE ATENTIA!!!

"Sunt cetatean al unei foste tari" de Lucian Avramescu

Intr-o tara moarta, cu un popor care nu mai exista, totul este perfect realizabil.
Traiesc, din ce in ce mai apasator, gandul ca buletinul nasterii mele este fals. M-am nascut intr-o tara care nu mai e. Romania am zis? Care Romania? La 21 de ani de la fatarea, prin sangeroasa cezariana, a democratiei, tara mea a reusit, economic si moral, performanta de a muri.
M-am uitat la un interviu televizat, pe Antena 3, cu istoricul Giurescu.
Dinu C. Giurescu, des­cendent al unei familii cu trei ge­neratii de academici ai istoriei nationale, vorbea despre falsa impartire a tarii in tinuturi secuiesti si tataresti si vietnameze si intergalactice. Despre porcaria pe care o cloceste regimul mafiot Basescu de a repomada dicta­tul hitlerist de la Viena, pret platit pentru a-si mentine curvele in capul mesei cu bunatati.
Giurescu vorbeste, din pacate, unui popor surd. Chiar surdomut. Unui popor care deja nu mai e.
Cui te adresezi, domnule savant al istoriei nationale? Nu vezi ca suntem morti? Cateva milioane de oameni, zice-se vii, singurii banuiti de a fi vii, au plecat unde-au vazut cu ochii. si-au uitat aici casele, mormintele, amintirile. Unii si-au uitat chiar si copiii minori. Mamele si-au uitat copiii in leagane, leagane miscate de scheletice maini de bu­nici, morti si ei de nu se stie cand, ramasi intr-o inertie a datoriei. E cea mai ampla si inspaimantatoare parasire de tara care s-a petrecut vreodata.
Mafia de azi, cea mai parsiva probabil din univers, nu da doar Ardealul. Mafia de azi, prin capul ei diabolic si chel(Basescu), nu da doar cateva judete ardelenesti, aceleasi in­tamplator luate de Hitler, ci da Ro­mania.
Nu observati ca Romania nu mai e? Trimisul special al presedintelui tarii la Bruxelles, pe numele lui intreg Laszlo Tökes, a uitat cum se cheama tara pe care o reprezinta. Drept pentru care i-a zis tinutul Secuiesc. intrucat cea mai mare aglomerare de maghiari e in Bu­curesti, presupun ca tinutul Secuiesc se intinde si peste fosta capitala a fostei Romanii, pana la Dunare si la Mare.
Observati vreo zvacnire de orgoliu national? Sa fim seriosi. Vreun patriot nimerit prin accident in varfurile puterii? As! inteleg ca regimului Basescu ii lipsesc iarasi niste miliarde de euro si alearga sa-i imprumute. Vrea sa castige si urmatoarele alegeri. intr-o tara moarta, cu un popor care nu mai exista, totul este perfect realizabil.
Cineva mi-a reprosat ieri ca nu-i recunosc lui Basescu macar meritul de a fi realizat reforma administrativa.
Da, i-l recunosc. Chiar si me­ri­tul de a fi reformat sanatatea. Cele 300 de spitale desfiintate sunt doar partea cuantificabila a reformei basiste din sanatate.
Ii recunosc si meritul concentrarii invatamantului la oras. Sa inchizi 3.000 de scoli pentru care au asudat inaintasii, spre invatarea alfabetului in indepartate catune, e intr-adevar o reforma istorica.
Prin reforma Basescu, n-ar mai fi fost scoala in ipotestii lui Eminescu, in Humulestii lui Creanga, in Hobita lui Brancusi.
Da, ii recunosc re­alesului toate meritele reformiste. Poate ca Romania me rita omorata si nimeni pana la Basescu n-a observat aceasta trebuinta istorica. Ei bine, el a reusit.
Iar daca muribunda mai misca un pic, in curand ii va face de petrecanie. Contati pe el!

luni, 10 octombrie 2011

Si BNR a devenit "fiul meu Brutus"? / sau / In loc sa plece, BUBA incearca sa manipuleze tot ce misca


"Acuzatiile purtatorului de cuvant al PSD Radu Moldovan sunt “halucinante”, afirma Adrian Vasilescu. Iar dacă s-ar fi consultat cu specialistii din partid s-ar fi jenat de gandul excentric ca BNR a manipulat cursul pentru accize, intrucat leul a avut printre cele mai mici deprecieri din regiune, mai spune consilierul guvernatorului BNR".
Este insa numai un fel de jumatate de adevar, pentru ca lasa loc unei intrebari simple pe care, cei ce l-au intervievat pe Vasilescu, n-au pus-o. Si anume: "De ce atunci cand guvernul are interesul, BNR intervine pe piata indirect si scade cursul leului vanzand euro, iar atunci cand guvernul are interes ca leul sa se deprecieze, BNR nu intervine pe piata?" Raspunsul vine de la sine, asa ca Vasilescu se scuza degeaba.

In alta ordine de idei, pe masura ce se apropie alegerile - sper ca UDMR sa nu fie de acord cu amanarea celor locale si cu votul prin corespondenta, asa cum semnleaza liderii uniunii -, PDL care vrea sa imbrace "camasa vietii vesnice" facandu-se frate si cu Diaconescu, lupta din greu sa-si subordoneze toate institutiile. Cu BNR ne-am lamurit, inca o institutie care, in loc sa apere interesele romanilor, le apara pe cele ale lui BUBA (Basescu-Udrea-Boc-Anastase), asa cum face de altfel si Armata si cum fac toate serviciile de informatii si, partial, Justitia, fara sa se gandeasca la faptul c[, oricat si-ar dori actuala Putere, nu va conduce in veci Romania si ca cei ce vor veni, vor fi obligati sa le puna intrebari care incep astfel "De ce...?". Iar raspunsurile nu vor conta, devreme ce au facut si fac tot ce pot impotriva interesului national.
Cu Diaconescu insa, "Miscarea Populara" (Si Nazismul a fost la `nceput "miscare populara"), sau "Alba ca Zapada" a lui Labaroiu, PDL se va frige. Si, la fel, si Diaconescu se va frige. Daca partidul lui Zero TV se aliaza cu PDL, isi pierde o parte din simpatizanti, ceea ce este important mai ales ca nu trebuie sa credem ca toti cei ce se uita la Zero TV vor si vota cu Diaconescu. Iar cei ce s-au inscris in partidul lui sunt inversunati dusmani ai PDL si ai lui Basescu, asa ca tunci cand vor afla ca de fapt, in fata, Diaconescu injura PDL si pe Basescu, iar prin spate incheie aliante cu ei, vor fi dezamagiti si nu vor vota miscarea. La fel, simpatizantii PDL - cati or mai fi, iar cei ce mai sunt musai ca au doar un neuron, si acela ofilit -, mai ales cei din randul alegatorilor cu mai multe clase decat trenul, vor fi dezamagiti de faptul ca "simpatia" lor se inhaiteaza cu un ...(gasiti voi unul din tre multiplele sintagme cu care este gratulat), cum e Diaconescu. Asa ca, ambele "partide" (vorba vine, pentru ca, in primul rand, niciunul nu are o doctrina clar exprimata) ai caror membri si simpatizanti adera la ele 100% din oportunism, fara a-i interesa ziua de maine, au de pierdut.
Desigur, USL nu trebuie sa creada ca vor castiga oricum alegerile, trebuie sa inceapa de pe acum, pe toate canalele, pe toate caile, chiar de la om la om, sa spuna cat mai simplu oamenilor ce s-a intamplat in ultimii 3-4 ani, cum au furat din buget pedelistii peste 15 miliarde euro, ce ne asteapta daca acestia ar mai ramane la putere (unul din motivele pentru care PDL vrea sa ramana la putere este faptul ca, in urmatorii 4 ani, toate infractiunile s-ar prescrie iar ei ar ramane cu averile colosale obtinute din munca celor "cersetori", "asistati", etc) si sa fie cu ochii cat cepele la toate manevrele puterii, ba chiar sa incerce sa le anihileze, sau cel putin sa le diminueze efectele.
Am primit pe mail urmatoarea poezie de la Echipa desteptati-va.ro<

E timpul sa plecati...

E timpul sa plecati, cat nu e prea tarziu,
Pan’ n-o simti saracul ca-i jupuit de viu.
I-ati inselat credinta vanzandu-va pe-un leu,
Nu va fortati norocul… fereasca Dumnezeu…
Cu toata bunatatea din sufletu-i flamand,
E si el ca si voi, tot muritor de rand…
Si el are rabdare… si-acelasi Dumnezeu,
Dar nu-ntreceti masura punandu-i greu pe greu.
E timpul sa plecati, v-am suportat destul.
De-atatea vorbe goale poporul e satul.
Se-aude din morminte blestemul lui Brucan,
A expirat sorocul… si-a expirat in van.
Ati stat la carma tarii de douazeci de ani,
Ne-ati luat pamanturi, case, ne-ati jecmanit de bani.
De fiecare data venind cu gura mare
Ca vreti o alta viata, ca va doriti schimbare…
Schimbare v-ati dorit, schimbare vrem si noi,
Schimbare nu inseamna… tot voi, in loc de voi.
Mai sunt in talpa tarii voinici cu-nvatatura,
Nu gangaviti ca voi… si plini de incultura.
Uitati-va in jur, va place ce-ati facut ?
De la paduri la fabrici pe toate le-ati vandut,
Sa va claditi palate, cu iz de puscarie,
Sunteti mai rau ca chelul de-i trebuia tichie.
Cu paznici pe la porti, de cine va e teama ?
Cine mai credeti voi ca va mai ia in seama ?
Nu sunteti Dumnezei, nici zeii din Olimp,
Dar nu intindeti coarda… plecati cat mai e timp.
Iesiti si voi putin prin lumea aia buna,
Ca sa simtiti si voi cum euro se-aduna.
In lumea aia-a voastra, cea plina de rahat,
La care ne-ati vandut si ne-ati ingenuncheat.
In care obligati ne ducem saracia
Ca voi sa puneti ghiara usor pe Romania.
Ne mor copii acasa din dorul de parinti,
Iar voi ne vindeti tara, ca Iuda-n, doi arginti.
De-o jumatat’ de viata va tot platim simbrie,
Cealalta jumatate ne-ati dat-o-n datorie,
Si-n timp ce noi platim… voi huzuriti ca zbirii,
Ati dus sarmana tara la limita pieirii.
E timpul sa plecati, lasati-ne pe noi…
Destinul prost sa fie… dar nu facut de voi.
Voi stiti sa locuiti doar in afara legii,
Sa adunati prin furt averi si privilegii.
V-am acceptat prea mult, ce ironi-a sortii,
Pe voi, ce-ati luat… si revolutia si mortii.
Doar nu cumva va vreti istoriei eroi,
S-ar rusina, sunt sigur, istoria cu voi.
Iar voi, clevetitorii, pe screen sau cu condeie,
Ce-ati tot suflat in foc, cand ei v-au dat scanteie,
Treziti-va, e timpul, cu toti, aceasta tara
S-o scoatem din rusine, din ura si ocara.

luni, 3 octombrie 2011

Boc are dreptate: Opozitia nu mai are ce compromite / sau / Minciuna sta cu BUBA la masa



In ultimele zile, BUBA (Basescu-Boc-Udrea-Anastase) si-a sporit putred de bogata zestre de minciuni cu cateva la fel de gogonate ca si cele de pana acum. La acestea s-au adaugat si minciunile UDMR "carja" de nadejde pentru actuala guvernare, care se incapataneaza sa sprijine falimentarea Romaniei de catre ciuma fosta portocalie. De fapt, culoarea care i s-ar potrivi cel mai bine ar fi maro-cenusiunul, cea a rahatului in care ne aflam.
Si nu doar ca mint in continuare, ca minciuna sta cu BUBA la masa, ba chiar in capul mesei, dar incearca sa ne si sperie - mai este cineva in tara asta care ia in seama macar aceste minciuni? - ca inca poporul rman n-a avut parte de tot raul, ca vor fura in continuare si mai vartos, asa ca va trebui ca la anul sa mai ia si putina piele ramasa pe pensionari - pe handicapati au luat-o deja de tot, taindu-le indemnizatiile de insotitori -, bugetari, oameni de afaceri si, in general pe tot ce misca-n tara asta, minus de pe ai lor.
Iata ce spun cei ce ne-au adus la sapa de lemn, ne-au umilit, ne-au batjocorit, ne-au dezbinat de nu mai suntem un popor ci o turma, ne-au saracit ca sa ne poata fura mai bine si mai usor, ne-au scos de pe harta Europei si a lumii, au facut din tara asta nu "no mand land", ci "ours land" (adica a lor, nu a nosatra:

"Poporul român a făcut un set de sacrificii în aceşti doi ani şi noi credem că sacrificiile acestea vor fi răsplătite prin menţinerea unui echilibru macroeconomic al României", a mai spus Băsescu.
"Dacă opoziţia ar ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, practic ar compromite viitorul economic al ţării, pentru că ar presupune o creştere a deficitului bugetar de 5%. Credeţi că cineva în lumea asta finanţează asemenea deficite când toate ţările coboară deficitele pentru a-şi putea asigura finanţarea şi să reducă gradul de îndatorare?", a spus Boc.
Marko Bela spune că măsurile de austeritate luate de guvern afectează inclusiv imaginea UDMR, însă îşi exprimă speranţa că alectoratul va înţelege necesitatea acestora.

Da, Boc are dreptate, cu mici rectificari< nu "daca" ci dupe ce vine la putere Opozitia, aceasta nu mai are ce compromite, pentru ca Romania nu mai are viitor. Opozitia va trebui sa creioneze unul, impreuna cu toti romanii. Opozitia va trebui sa reuneasca romanii pentru ca Romania sa redevina o tara, noi toti un popor, nu o populatie, sa redescopere, impreuna cu noi toti, ce inseamna respect unul pentru celalalt, ce inseamna unitate, ce inseamna solidaritate, ce inseamnma suflet, incredere si, in general, sa redobandeasca tot ceea ce ne-au furat actualii guvernanti, in frunte cu BUBA in ultimii ani.
Iat o poezie de "rasu-plansu" dupa cum spunea Nichita Stanescu, al carui autor a decis sa ramana necunoscut (pare a fi un fost militar, ceea ce poate fi un argument in favoarea seriozitatii, pentru ca doar o mica parte dintre militari si fost militari, este de teapa lui Oprea), pe care am primit-o pe e-mail<

Testament
(după Tudor Arghezi)
Nu-ţi voi lăsa drept bunuri, după moarte,
decât o casă, fiule, o-mparte
cu fraţii tăi, aşa cum socotiţi,
căci altă casă n-o să mai primiţi!
La anii mei (destui!), eu nu am ştire
ca-n "epoca de tristă amintire",
hulită ieri, dar astăzi regretată,
să-şi fi făcut atâtea griji un tată
că, după ce va trece-n nefiinţă,
copiii n-or să aibă locuinţă.
Tu, vezi de pune banul peste ban,
balconul să-l închizi cu termopan,
să-l faci o locuinţă potrivită
pentru Getuţa, dacă se mărită,
Gigel, cu-ai lui copii, câţi or să fie,
să locuiască în bucătărie,
sufrageria, de-i compartimentată,
s-o foloseşti tu cu Mioara, tată,
iar dormitorul, de-l închiriaţi,
aveţi şi nişte bani asiguraţi.
Ca să pot, azi, acest apartament
să vi-l asigur printr-un testament,
am fost cu stăpânirea în prigoană
şi-am mers din garnizoană-n garnizoană,
am locuit în câte-o chichineaţă
şi ceaiul mi-am făcut la o zăgneaţă,
sudoarea muncii zecilor de ani
am pus-o-n casa asta, nu în bani,
gândind că voi avea, la bătrâneţe,
un loc în care să îmi daţi bineţe,
când veţi veni la mine, oarecând,
în jur nepoţii să îi văd râzând
şi să dau huţa-huţa pe genunchi
vlăstarele din prea bătrânu-mi trunchi.
Nu crede în programul "Prima casă",
că asta-i, tată, vorbă mincinoasă
cu care vor, desigur, guvernanţii
să îşi atragă, cât mai mulţi, votanţii
şi nici în Nuţi Udrea să nu rişti
să te încrezi, că vin specialişti,
nu zece, dar niciunul pe la sate,
nici de le-ar face dânsa chiar palate!
Durerea strânsă, surdă şi amară,
au pus-o-n geamantan, plecând din ţară ,
s-ajungă "căpşunari" prin Danemarca,
văzând c-aicea se scufundă barca.
Să revenim, eu zic, la testament!
La bancă ţi-am trecut, prin virament,
în contul tău deschis acum doi ani,
la sfatul mamei tale, nişte bani.
E suma ce a fost agonisită
din pensia aceasta nesimţită
pe care Boc şi doamna cea bălaie
se dau de ceasul morţii să mi-o taie.
Cu banii ăştia ştii tu ce-o să faci,
sunt bani pentru colivă şi colaci
şi, s-ar putea, din ei să-ţi mai rămâie
şi pentru două boabe de tămâie.
Cu astea, eu închei acest legat
pe care, astăzi, iată, l-am semnat...
Tatăl risipitor