duminică, 13 decembrie 2009

Incetarea platii pensiilor si a salariilor din februarie-martie vi se va imputa voua, cei ce l-ati votat pe BasescuA spune ca PDL, direct si impreuna cu Traian Basescu (care a fost la curent cu absolut toate "manevrele" de fraudare), a furat alegerile ar fi un eufenism. In fapt, Basescu a fost votat de cel mult 2,5 - 3 milioane de alegatori. Diferenta este data de voturile furate intr-un fel sau altul, de cele cumparate, de cele obtinute prin santaj, promisiuni fara acoperire sau alte asemenea mijloace.
Nu a furat, ci a talharit la drumul mare, a obtinut prin metodele multiple (ca sa nu se prinda nimeni a folosit de la procesele verbale de la sectii semnate in fals si inlocuite cu cele reale, la anulare de voturi, de la mituirea in masa a alegatorului la mituirea unor mermbri ai sectiilor de votare de la alte partide, de la transportarea in coloane, cu amenintarile de rigoare prealabile - de genul "cine nu vine cu noi si nu voteaza cu Basescu va fi dat afara", sau "daca nu votezi cu Basescu nu primesti ajutorul social" sau pensia sau altele si multe altele - sau de la intrarea in cabina de vot cu un buletin deja stampilat si inlocuirea celui primit de la comisie, sau de la legarea la reteaua STS in Satu Mare a sediului central al partidului cu linia directa Birouri Judetene - Biroul Central si pana la trecerea mortilor in randul ceor care au votat sau a celor din Franta, Spania, Irlanda, Portugalia, care au stat acasa duminica, 6 decembrie, dar figureaza ca au votat), a facut totul ca Basescu sa fie reales. Daca nu iesea, Parchetul ar fi avut in lucru sute de dosare penale, de la cele ale lui Basescu la cele ale lui Ridzi si Elena Udrea, la cele ale mai multor demisi-actuali ministri. Oricum, are in lucru cateva mii de dosare a celor prinsi ca au votat de mai multe ori ca au dat mita in 6 decembrie si, chiar daca ar ramane Basescu presedinte, la presiunea mass media si a ONG-urilor, instantele vor trebuie sa-i condamne fie la inchisoare, fie la amenzi penale usturatoare. Si instantele au inceput deja cu cei 13.000 dovediti de Autoritatea Electorala Permanenta ca au comis asemenea fapte.
Daca se confirma ceea ce se vorbeste, in 27 decembrie se va repeta al doilea tur de scrutin. Iar PDL, tot dupa cum se vorbeste, pentru ca nu mai are banii pe care i-a avut in turul doi, are pregatite sume mari de bani falsi (euro si lei) cu care oamenii lui vor sa cumpere voturi. Si, chiar daca cei ce vor vota Basescu pentru a primi banii nu vor fi prinsi votand multimplu sau char o singura data, au sansa sa fie arestati atunci cand vor incerca sa cumpere produse cu banii falsi. Iar euro vor fi plasati pentru a cumpara voturi de la romanii din strainatate, in primul rand. Asa ca, romanii din diaspora care se vor preta din nou la a vota pentru a primi bani, vor avea marea sansa sa faca puscarie in tarile in care traiesc acum, ceea ce, sa recunoastem, e o sansa buna daca ne gandim la conditiile din inchisorile din alte tari raportate la cele din Romania.
Deci, dragi romani din tara si de afara. Daca se repeta alegerile in 27 decembrie si va veti lasa inselati cu bani, promisiuni sau altele, sa nu va mirati dupa aceea.
De fapt, cred ca am gasit o explicatie pentru care romanii din diaspora au votat cu Basescu si este vorba despre doua motive principale. Unu: cand vin acasa, toata familia - fata de care se dovedesc mai mari dusmani decat dusmanii votandu-l pe Basescu) - se strange cu gura cascata sa asculte ce democratie este in tarile in care traisesc. Votandu-l pe Besescu s-au asigurat ca cel putin 5 ani in Romania va fi dictarura si deci, vor putea povesti despre democratie. Doi: vin acasa cu bani si le arunca in scarba - nu-si iubesc parintii, fratii, neamurile care au ramas aici, indiferent ce spun; ii dispretuiesc si nu le pasa cum traiaesc acestia, cum in ultimii 5 ani de domnie a lui Basescu nu numai ca nu s-a implinit urarea "Sa traiti bine!" ci chiar au saracit - o suta de euro sau de dolari si se distreaza de recunostinta celor carora le arunca banii. Daca ar fi votat Geoana sau vor vota Geoana in 27 decembrie, sigur ca in urmatorii 5 ani nu ar fi curs lapte si miere, dar cei de-acasa ar fi ajuns sa poata trai mai bine si sa nu se puna in genunchi la ei, sa le pupe varful pantofilor, pentru o suta de euro sau dolari. Si atunci, unde ar fi fost satisfactia lor?
Iar celor din republica Moldova tin sa le reamintesc doua lucruri pe care, se pare ca le-au uitat: 1. Basescu l-a facut presedinte pe Voronin cu care este prieten si in prezent. 2. Nu Basescu v-a dat cetatenia romana, ci Parlamentul care a votat legea fara de care Basescu nu vi o putea da. Iar in Parlament, PDL-ul lui are numai 33%., votul a fost decis de PSD si PNL. Diferenta intre a vota din nou in 27 decembrie Basescu sau Geaona este urmatoarea: poate ca Basescu va mai putea aproba cateva sute sau mii de cetatenii, dar a declarat deja in camania electorala ca va trebui sa se opreasca cu acordarea lor. Geoana in schimb, nu promite milioane de cetatenii, ci o intensa activitate de apropiere a Republicii Moldova de momentul integrarii in UE (integrare despre care Basescu a spus tot in campanie ca ar putea avea loc peste 20-30 de ani).

Niciun comentariu: