vineri, 6 februarie 2009

Un PSD cu glaucom pe buza prapastiei

Dupa doua saptamini si un pic in care guvernul - vorba vine ca e guvern, cind in fapt e asa, un grup eterogen de interese "ciolaniste" - s-a jucat de-a negocierea cu partenerii sindicali, dupa ce premierul cu numele - adevaratul premier si sef a tot ce inseamna institutie in Romania este "geniul din Carpati, de pe Dunare si de pe Balta ruseasca", Basescu - a anuntat ca bugetul e gata dar nu este de fapt gata, ca mai negociaza, ca nu mai negociaza, iata ca Boc cel mic a comis-o. La semnalul lui Basescu, adica dupa ce acesta a aruncat fumigena numita Sterling Resources, piticul parasutat in funcia de premier fara voia lui, ba chiar fara stiinta sa, a depus bugetul. S-a strecurat tiptil - de aplecat n-a fost nevoie sa se aplece - pe sub geamul ghiseului paznicului uneia dintre portile din spate ale Parlamentului intr-o zi de vineri in care toti deputatii si senatorii sunt in teritoriu, a "penetrat" unul din birouri, a pus bugetul pe masa, iar de primire a semnat probabil o femeie de servici. Dar, URA!, bugetul a fost depus la Parlament. Si va fi aprobat probabil intre doua pauze de respiratie, iar in cazul in care vreunul dintre parlamentarii straveziei de subtiri Opozitii va incerca sa spuna ceva pe marginea capodoperei basesciene, i se va spune, in mod sigur: Ciocu' mic, ca noi suntem la guvernare!
Prea cuminte si necuvintator sta marele presedinte, sultan, han, "intelept conducator", geniu din Carpati si din Balta ruseasca numita Marea Neagra pentru a nu coace el ceva. Nu pot sa cred ca tace pentru ca face treaba despre care singur a vorbit, cu unul dintre "licurici". Desigur, fumigena aruncata pentru ca valetul, portavocea, Yes Man-ul, ecoul, etc Boc, sa poata sa-si depuna "icrele" in Parlament a fost doar asa, o miscare de incalzire. El se pregateste probabil de una ampla, menita a cutremura planeta, sau doar de a mai da un brinci nefirestii Aliante, adica partii adverse a acesteia, PSD-ul. Iar Geoana ride ca un (vezi caracterizarea lui Iliescu), face tumbe in fata "prealuminatului" si nu-si da seama ca orice declaratie, miscare, votare, negociere si deci, orice alt pas pe placul Basescului, nu poate fi altceva decit inspre pierzania partidului pe care zice si crede ca-l conduce.
Este ceva asemanator orbului care, tinut de mina de bilbiit, ajunge la un pas de buza prapastiei. Iar bilbiitul - adica toti cei ce-i spun adevarul in fata, toti cei ce-i atrag atentia supra pericolului de a se trezi ca PSD-ul nu mai exista, si este vorba despre oameni de valoare atit din interiorul formatiunii cit si de analisti independenti - ii striga orbului care continua sa inainteze: Hei, stai, stai...tirziu!

Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

pai, ramane de vazut cat vor sta astia la guvernare. dar eu cred ca vor sta mult si bine. si asta mai ales din cauza ca alternative prea multe nu sunt, daca ne uitam la cate partide sunt acum in parlament. si mai ales baietii astia, oricat de rau ar fi in tara, nu vor da ciolanul din mana!