marți, 13 ianuarie 2009

Daca PSD se da de trei ori peste cap devine soricel

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe semnaturile ministrilor depuse dupa rostirea juramintului de investire ca Poppye Marinarul a si facut prima scamatorie: i-a aratat lui Oprea o coperta de dosar de DNA, iar acesta s-a conformat fara cricneala si l-a numit pe Ardelean (Vulpea) in fruntea Directiei de Informatii a Ministerului de Interne. Premierul a primit un telefon: "Da cu pixul Bo(c)ule!" iar acesta s-a executat calcand in picioare protocolul demnat cu PSD-ul. Dar n-a fost prima umilire a PSD, dupa rusinoasa "nunta", ci a treia. Prima: Marian Sarbu obligat sa explice mass media oportunitatea si binefacerile ordonantei privind cumulul pensiei cu salariul, act normativ realizat si publicat in Monitoul Oficial fara stirea PSD (umilirea aceasta a fost un al doilea pumn aplicat electoratului PSD dupa primul upercut, cel cu intrarea la guvernare alaturi de PD-L). A doua: "Abramburica" obligata sa explice dascalilor ca nu le da cei 50% promisi si deveniti lege organica votat in Parlament si initiata chiar de dinsa (un alt pumn direct in figura dascalilor, o parte dintre ei - mai ales dupa votarea legii majorarii salariilor -, electori sau/si simpatizanti PSD).
Si uite-asa, acum, la "a treia strigare", PSD-ul si-a incordat muschii, i-a retras sprijinul lui Oprea ba mai mult, il da afara din partid. Gestul se vrea a fi un semnal catre Poppeye, gest prin care social-democratii vor sa-i spuna ca PSD-ul nu este si nu va fi "vasalul" PD-L, dar acest semnal este ca o frectie la un picior de lemn, devreme ce Marinarul, in mod cert, are deja pregatite alte "gesturi" subversive la adresa Aliantei. Sa nu uitam, si cu Alianta DA, a folosit aceeasi "picatura chinezeasca" si i-a tinut figura caci a dat rezultate dupa numai citeva luni.
Cind a spus ca si-a vazut visul cu ochii, Basescu n-a terminat fraza deoarece si-a vazut implinita numai o parte a visului, si anume realizarea Aliantei "impotriva naturii" (este si o boala cu acelasi nume care insa are inca un cuvint inainte). Partea a doua a visului inseamna, fara indoiala, distrugerea PSD.
De altfel, PD-L-ul este precum zeii din Olimp: sunt acolo, dar nu se vad, traiesc numai prin si pentru Zeus care face si vorbeste pentru ei. Iar Zeus ii vrea acolo sus, in fruntea bucatelor acum - zile, saptamini sau, in cel mai bun caz, luni (pentru ca mai incolo va da ordinul: "Cu cintec ianainte, divortati!"). Cit va dura acest "acum" nu poate fi prevazut. Cert este ca, intr-un viitor nu prea indepartati, Zeus ii vrea la "masa mare si bogata" numai pe "zeisorii" lui PD-L-isti nu si pe viitorii "soricei" PSD-isti.
Iar PSD-ul are de ales: fie pleaca de la guvernare la proxima "mutare" a lui Basescu - chiar cu riscul de a se transforma, dupa ce se va da a doua oara peste cap, intr-un elefant si un soricel - fie ramine, dar cu spectrul de a se metamorfoza intr-un soricel amarit, dupa ce se va mai da inca odata peste cap, desi cea de-a treia tumba va fi inutila. Mai clar: s-a dat peste cap luind masurile dure impotriva lui Oprea. La o noua "incercare" a lui Basescu se mai poate da odata peste cap dar numai pentru a decide sa iasa de la guvernare. Ministri sai actuali insa si alti citva "ciolanari" nu vor vrea sa plece si, probabil, se vor desprinde de PSD-ul care, si in acst caz, poate ramine un elefant (chiar daca unul mai mic). Daca insa va ramine si va incerca sa se mai dea si a treia oara peste cap, gestul il va enerva la culme pe Zeus, fapt pentru care elefantul va deveni un soricel - dupa "reteta" PNTCD -, va fi pus intr-o cusca, iar Marinarul se va juca din cind in cind cu el, aruncindu-i cite o firmitura de la masa puterii (in cel mai bun caz).
Alianta aceasta impotriva naturii imi aduce aminte de bancurile cu ardeleanul care, atunci cind a vazut pentru prima data girafa a spus "Asa ceva nu exista", iar cind a vazut prima broasca testoasa a spus "Asta ori ii oarece, ori merge oareunde".