miercuri, 20 iunie 2012

Urmează decontul final sau Dacă vinovații nu plătesc, de ce mai e USL la guvernare?



În sfarșit, am puțin timp să postez pe blog. O parte a abținerii a fost din cauza campaniei electorale și anume pe de o parte lipsa timpului, pe de alta, n-am vrut să se poată spune că sunt vădit de partea USL-ului. Deși sunt.
Mă bucur că a câștigat USL dar, liderii ei trebuie să fie conștienți și-n somn că a fost vorba despre o bătălie. Până la câștigarea războiului mai este. 
Apoi, mă bucur că și cât a piderut UDMR-ul care n-a înțeles că cei ce sunt de partea asupritorilor plătesc până la urmă. Probabil au uitat faptul că la Nürnberg, cei ce s-au scuzat că au primit ordine au fost condamnați fix la fel cu cei care le-au dat, deci UDMR nici la capitolul "Ne-au obligat basescu si cei din PDL" nu punctează. În plus că la ei n-a fost vorba în niciun principiu, cum ar fi loialitatea și alte asemenea aiureli; i-au împiedecat să iasă de la guvernare - deși liderii din județele Sălaj, Satu Mare și Bihor au cerut insistent ieșirea - cei câțiva din vârful conducerii lor care, însumat au avut contracte de statul atribuite de PDL, în valoare de peste 2 miliarde euro. Printre ei se află și "Mengele II", Laszlo Borbely, care face pe fata mare dar urma să-și taie felia cuvenită din cei peste 800 milioane euro pentru programul "Rabla", bașca micile atenții primite de la dealerii de mașini noi. Asta ca să nu mai vorbim de celălalt aspect al acestui program, umilirea până la plăsele a poporului român.
Acum e rândul USL la mutare. Chestia cu plagiatul lui Ponta este o săgeată minusculă pe care băsescu a privit-o de la un metru printr-un binoclu foarte puternic și care iată, s-a dizolvat în balele lui de furie: Ponta renunță la doctorat, iar băsescu n-are la ce renunta, eventual la titlul de "honoris causa", sau "hororis causa", nu știu cum e mai corect. 
Dacă USL nu duce până la capăt preluarea puterii după alegerile din toamnă, cel târziu, atunci a luat-o cam degeaba. Reîntregirea salariilor, restituirea unor sume furate de PDL din pensiile oricum minuscule, chiar creșterea salariilor și a pensiilor, creșterea economică, redarea - cel puțin în parte în primele luni - a demnității românilor și a demnității țării în plan european și mondial vor fi forme fără fond în ochii noștri fără ca USL să depună - mâine e deja târziu - plângeri penale începând cu băsescu, trecând pe la boc, anastase, udrea, videanu și până la ultimul șefuleț pedelist din județe. Desigur, nu-i vor judeca cei din USL, ci Justiția. Tot desigur, până când băsescu ține sabia lui Damocles de-asupra capetelor multor procurori și judecători, poate că nu se va mișca mare lucru. Dar se va fi făcut ceva important din mai multe puncte de vedere: 1. După demiterea lui băsescu, CSM-ul va avea motive întemeiate să-i scoată pe viață din magistratură (eu i-aș scoate de tot și din perimetrul justiției) pe toți procurorii care au dat NUP-uri din motive politice (sunt deja câțiva, de pildă cel ce i-a dat NUP lui anastase ptr. furtul secolului în fața a milioane de oameni) și pe cei ce și-au ascuns plângerile penale prin fișete: 2. Românii vor vedea că promisiunile USL nu au fost unele electorale, că USL cere tragerea la răspundere a vinovaților și, de asemenea, recuperarea a cât mai multor bani furați de liderii PDL în frunte cu basescu-ali-baba; 3. Se dă un exemplu ptr. cei ce, eventual, cred că se poate fura, umili, minți, înșela, abuza, fără să fii pedepsit odată și odată.
USL nu uita: ieri a fost deja târziu să înceapă depunerea de plângeri penale; ieri a fost deja târziu să începeți pregătirile din toate punctele de vedere, pe toate planurile, ptr. lupta din toamnă. Dar, dacă până în toamnă nu începe pedepsirea vinovaților, nu cred (deși doresc din tot sufletul să obțineți 70% plus), că veți obține cel puțin 50%-60% plus.